Robeco QI European Enhanced Index Equities F EUR

Robeco QI European Enhanced Index Equities combineert indexbeleggen in Europa met de toegevoegde waarde van ons beproefde computermodel.
Nog geen rendements historie
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco QI European Enhanced Index Equities F EUR fonds?

Beleggen met Robeco QI European Enhanced Index Equity lijkt op indexbeleggen. Om de MSCI Europe index toch te verslaan gebruiken we een speciaal door Robeco ontwikkeld computermodel, dat iets meer belegt in de aantrekkelijkste Europese aandelen en iets minder in de minder aantrekkelijke. Sinds de start hebben de fondsmanagers de Europese index verslagen tegen lage kosten.

Michael Strating, Machiel Zwanenburg
Michael Strating, Machiel Zwanenburg
Fondsmanager sinds
De heer Michael Strating, Executive Vice President, is hoofd van het Robeco Core Quant Equity team en portefeuillemanager van een aantal kwantitatief beheerde accounts. Eerder was hij coördinator van het Global Equity team en was hij portefeuillemanager European Equities bij Robeco. Michael Strating is sinds 1990 werkzaam als fondsmanager. Hij studeerde rechten en bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is geregistreerd bij het Dutch Securities Institute. De heer Zwanenburg is Portfolio Manager binnen het Core Quant Equity team. Hij richt zich vooral op Robeco's kwantitatieve strategieën voor volwassen markten. Hiervoor werkte hij als Senior Risk Manager bij RobecoSAM en bij Robeco als hoofd Client Portfolio Risk. Machiel Zwanenburg kwam in 1999 in dienst bij Robeco op de afdeling Quantitative Research. Hij studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft ook een Master in economie van de London School of Economics and Political Science.

Fondsmanager vertelt

Het fonds volgt een bottom-up gedreven beleggingsstrategie om binnen een tracking-errorbudget exposure te krijgen naar de bewezen rendementsfactoren value, quality en momentum. De doelstelling van het fonds is het consistent behalen van een beter rendement dan de index door een goed gespreide exposure te verkrijgen naar een geïntegreerd multifactor-aandelenselectiemodel. Onze beleggingsbenadering is gebaseerd op ons sterke vertrouwen in behavioral finance. Het maakt gebruik van de systematische identificatie en exploitatie van marktinefficiënties die ontstaan als gevolg van voorspelbare patronen in het gedrag van beleggers. Onze geïntegreerde risicobeheeronderzoek is gericht op het naar een hoger niveau brengen van bewezen factoren. We passen geïntegreerde risicobeheertechnieken aan het begin van het proces toe: bij de definitie van onze variabelen binnen het aandelenselectiemodel. Het eigen portefeuilleopbouwalgoritme van Robeco is volledig transparant en beoogt de exposure naar het voorspellende vermogen van het aandelenselectiemodel te optimaliseren en tegelijkertijd onnodige omzet en transactiekosten te vermijden. Vergeleken met de index wordt de hieruit voortvloeiende portefeuille gekenmerkt door aantrekkelijke waarderingen, hogere kwaliteit, sterk koersmomentum en positieve herzieningen van analisten.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaal je onderliggende transactiekosten voor het aan- en verkopen van posities in het fonds. De verwachte transactiekosten voor dit fonds zijn %


Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen