Robeco QI Global Conservative High Dividend Eq. C EUR

Dit dividenduitkerende fonds richt zich op aandelen in volwassen én opkomende markten, die minder gevoelig zijn voor koersschommelingen dan risicovollere aandelen.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco QI Global Conservative High Dividend Eq. C EUR fonds?

Robeco QI Global Conservative High Dividend Equities belegt wereldwijd in aandelen, zowel in opkomende als volwassen markten. Aandelen worden geselecteerd met behulp van een computermodel. Een belangrijk kenmerk van de geselecteerde aandelen is hun lage volatiliteit. Dat houdt in dat ze minder gevoelig zijn voor koersschommelingen dan andere aandelen.

Jan Sytze Mosselaar, Arlette van Ditshuizen, Maarten Polfliet, Pim van Vliet, Arnoud Klep
Jan Sytze Mosselaar, Arlette van Ditshuizen, Maarten Polfliet, Pim van Vliet, Arnoud Klep
Fondsmanager sinds
Jan Sytze Mosselaar is senior portefeuillemanager binnen het Quantitative Equities-team. Hij is in de eerste plaats verantwoordelijk voor de lage-volatiliteitstrategieën van Robeco, Conservative Equities genaamd. Hij begon zijn carrière in 2004 bij Robeco en werkte 10 jaar als senior portefeuillemanager op de afdeling Asset Allocation. Hij beheerde multi-assetallocatiefondsen, kwantitatieve allocatiefondsen en fiduciaire pensioenmandaten. Hij was ook lid van het Asset Allocation Committee van Robeco. Jan Sytze studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Groningen, met als specialisatie financiën en beleggen. Hij is CFA-charterholder.Arlette van Ditshuizen is portefeuillemanager binnen het Quantitative Equities-team. Zij is in de eerste plaats verantwoordelijk voor de lage-volatiliteitstrategieën van Robeco, Conservative Equities genaamd. Eerder was zij twee jaar Risk Manager en zes jaar senior portefeuillemanager en hoofd Derivatives Structures bij Robeco. Arlette begon haar carrière in 1997 bij Robeco. Zij studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Maarten Polfliet is portefeuillemanager binnen het Conservative Equities-team Tot maart 2017 was hij in de eerste plaats verantwoordelijk voor de Quant Value-strategie van Robeco en de low volatility-strategie Conservative Equities. Vanaf dat moment richt hij zich volledig op de Conservative Equities-strategie. Voorheen was Maarten Client Portfolio Manager binnen het Quantitative Equities-team van Robeco. In 1999 begon hij zijn carrière bij SNS Bank Nederland als portefeuillemanager voor particuliere en institutionele klanten. Voordat hij in 2005 bij Robeco in dienst kwam, werkte hij vanaf 2002 bij Bank Insinger de Beaufort als portefeuillemanager voor het Dutch Equity Fund. Maarten Polfliet heeft Financial Economics gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en heeft daarna Financial Analysis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Pim van Vliet is portefeuillemanager binnen het Quantitati

Fondsmanager vertelt

Het Global Conservative Equity fonds belegt in aandelen met lagere verwachte volatiliteit en een goed opwaarts potentieel. Stabielere aandelen worden vaak genegeerd door beleggers, terwijl ze vergeleken met het risicoprofiel een relatief hoog rendement op lange termijn opleveren. De verwachting is dat het fonds het met name goed doet tijdens volatiele marktomstandigheden. In een extreem gunstige marktomgeving kan het fonds achterblijven bij de markt in het algemeen, maar behaalt het nog steeds een goed absoluut rendement. Op de lange termijn verwachten we een rendement als dat van aandelen, maar dan met een aanzienlijk lager neerwaarts risico. Daarnaast was een positieve bijdrage afkomstig van de exposure naar de Amerikaanse nutsbedrijven Entergy, Consolidated Edison en American Electric Power. Deze bedrijven worden gekenmerkt door een aantrekkelijke score voor de factor low risk en hebben een relatief hoog dividendrendement. Het fonds had geen exposure naar de grote Amerikaanse technologiebedrijven Microsoft en Alphabet en het Chinese Alibaba, vanwege het hogere risicoprofiel en lage dividendrendement. Dit resulteerde echter in een negatieve bijdrage, doordat deze bedrijven opnieuw een sterk rendement realiseerden. De belangen in telecomaandelen zoals AT&T (VS), dat daalde na tegenvallende resultaten, PT Telekomunikasi Indonesia en Elisa Oyj (Finland) waren ook ongunstig, omdat telecom de sector met het slechtste resultaat was.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaalt u % aan onderliggende transactiekosten. Dat zijn de kosten die het fonds maakt voor het aan- en verkopen van posities.


Naast lopende kosten betaal je dienstverleningskosten en eventuele transactiekosten

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen