Robeco QI Global Diversified Carry Fund F EUR

Grijp kansen die lucratieve aandelen-, obligatie- en valutamarkten je op dit moment bieden. Dit fonds biedt extra mogelijkheden om je portefeuille te spreiden.
Rendement afgelopen jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco QI Global Diversified Carry Fund F EUR fonds?

Robeco QI Global Diversified Carry Fund belegt wereldwijd in aandelenindices, obligatie- en valutamarkten in ontwikkelde landen. Op basis van computermodellen selecteert dit fonds voortdurend markten die een aantrekkelijk rendement bieden op het gebied van dividend en rentevergoeding voor obligaties en valuta's. De fondsbeheerder speelt daarbij in op stijgende én dalende marktomstandigheden met lange- en kortetermijnbeleggingen.

Guido Baltussen, Thibault Lair, CFA, Shengsheng Zhang, CFA
Guido Baltussen, Thibault Lair, CFA, Shengsheng Zhang, CFA
Fondsmanager sinds
Guido Baltussen is hoofd van het Quant Allocation-team en portefeuillemanager van de Liquid Alternatives- en de Multi Asset-strategie. Hij is ook Associate Professor aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Voordat hij in 2017 in dienst trad bij Robeco was Guido hoofd Fixed Income en Multi Asset Research bij NN Investment Partners. Hij is werkzaam in de beleggingssector sinds 2004 en heeft publicaties op zijn naam staan in goed aangeschreven wetenschappelijke tijdschriften als de American Economic Review, Management Science en de Journal of Financial and Quantitative Analyses. Guido is gepromoveerd en afgestudeerd (cum laude) in financiële economie en bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Thibault Lair is portefeuillemanager van de Quant Multi Asset-producten in het Quant Allocation-team. Zijn vakgebieden zijn onder andere de ontwikkeling en evaluatie van systematische strategieën, zowel directioneel als op het gebied van relatieve waarde, voor verschillende beleggingscategorieën. Voordat hij in 2018 in dienst trad bij Robeco was Thibault van 2008 tot 2018 werkzaam als Quantitative Strategist bij NN Investment Partners. Hij begon zijn carrière in de beleggingswereld in 2007 bij RBC. Thibault is bezig met zijn PhD en heeft een Master in Finance van de Université du Québec in Montréal. Hij is een CFA® Charterholder en gecertificeerd Financial Risk Manager (FRM). Mevrouw Shengsheng Zhang is portefeuillemanager Global Allocations bij Robeco vanaf september 2012. Voordat zij bij Robeco in dienst kwam, werkte mevrouw Shengsheng gedurende zes jaar bij Delta Lloyd Asset Management. Eerst als kwantitatief analist en daarna als kwantitatief portefeuillemanager. Zij studeerde financial engineering aan de Universiteit Twente en is CFA Charterholder.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op %. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. De performance fee (prestatievergoeding) voor dit fonds is %

Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen