Robeco QI Global Multi-Factor Credits CH EUR

Belegt in obligaties met aantrekkelijke kenmerken als een hoge waardering of een laag risico, die geselecteerd worden volgens een computermodel. Keert dividend uit.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco QI Global Multi-Factor Credits CH EUR fonds?

Robeco QI Global Multi-Factor Credits belegt wereldwijd in een goed gespreide en gebalanceerde portefeuille van bedrijfsobligaties. Fondsmanagers gebruiken een beproefd computermodel voor het selecteren van de obligaties met gunstige kenmerken, zoals een hoge kredietwaardigheid, een goede flow (momentum), een aantrekkelijke waardering en een lage volatiliteit, die stabiele prestaties oplevert.

Patrick Houweling, Mark Whirdy
Patrick Houweling, Mark Whirdy
Fondsmanager sinds
Patrick Houweling is Quantitative Researcher en Portfolio Manager bij Robeco. Zijn vakgebieden zijn risicobeheer, bedrijfsobligaties en kredietderivaten. Voordat hij bij Robeco in dienst kwam, werkte hij bij Rabobank International op de afdeling Risk Management and Modeling. Patrick Houweling heeft meerdere artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke financiële tijdschriften, waaronder Journal of Banking and Finance en Journal of Empirical Finance. Hij is gepromoveerd in financiën en afgestudeerd in financiële econometrie (cum laude) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Patrick is werkzaam in de financiële sector sinds 1998. Mark Whirdy is binnen het Credit-team portefeuillemanager van Conservative Credits en Global Multi-Factor Credits. Daarnaast is hij ook Senior Quantitative Researcher en houdt hij zich onder meer bezig met portefeuille-optimalisatie, creditmarkten, modellen voor kredietderivaten en de ontwikkeling van kwantitatieve beleggingsprocessen. Voordat hij bij Robeco in dienst kwam, werkte Mark als portefeuillemanager binnen het Quant Credit-team bij Pioneer Investments. Daarvoor werkte hij als analist in het Quantitative Equities-team. Hij studeerde aan de University College Dublin en behaalde zijn Master aan de University of Ulster. Mark is sinds 2004 werkzaam in de beleggingswereld.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op %. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. De performance fee (prestatievergoeding) voor dit fonds is %

Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald
Uitbetaald

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen