Robeco QI Long/Short Dynamic Duration FH EUR

Dit fonds belegt met behulp van een computermodel in een kortlopende obligaties, die zowel van een dalende als van een stijgende rente kunnen profiteren.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco QI Long/Short Dynamic Duration FH EUR fonds?

Met Robeco QI Long/Short Dynamic Duration beleg je in een solide portefeuille van kortlopende obligaties. Het fonds gebruikt een zorgvuldig ontwikkeld eigen model met een bewezen voorspellend vermogen sinds 1994 voor de richting van de rente. Met dit fonds streef je naar een positief rendement in zowel dalende- als stijgende rentes. Het valutarisico voor dit fonds kan worden afgedekt, waardoor je geen risico loopt bij koersschommelingen.

Olaf Penninga
Olaf Penninga
Fondsmanager sinds
Olaf Penninga is senior portefeuillemanager bij het Robeco Rates-team. Hiervoor was hij onder andere werkzaam als senior quantitative researcher bij Robeco. Voordat hij in 2002 bij Robeco in dienst kwam, werkte Olaf Penninga een jaar als beleggingseconometrist bij Interpolis. Olaf begon zijn carrière in de beleggingssector in 1998. Hij is (cum laude) afgestudeerd in wiskunde aan de Universiteit van Leiden.

Fondsmanager vertelt

Het durationbeleid van het fonds wordt volledig ingegeven door de uitkomsten van ons eigen kwantitatieve durationmodel. Het model is negatief voor de VS en neutraal voor Duitsland en Japan. De belangrijkste redenen voor de shortpositie in de VS zijn de variabelen voor groei, inflatie en monetair beleid (sterkere verwachte groei en inflatie wijst op stijgende rente en er worden meer renteverhogingen door de Fed verwacht). Voor Duitse en Japanse obligaties worden de variabelen voor groei en inflatie gecompenseerd door de ondersteunende variabelen voor monetair beleid, waardering en de positieve trend- en seizoensvariabele.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaal je onderliggende transactiekosten voor het aan- en verkopen van posities in het fonds. De verwachte transactiekosten voor dit fonds zijn %


Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen