Robeco US Conservative High Dividend Equities EUR G

Investeer in de Verenigde Staten met dit dividenduitkerende fonds. De aandelen in dit fonds reageren stabieler op koersschommelingen dan risicovollere aandelen.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het Robeco US Conservative High Dividend Equities EUR G fonds?

Robeco US Conservative High Dividend Equities belegt in aandelen uit Noord-Amerikaanse economieën. Deze aandelen worden geselecteerd met behulp van een computermodel. Belangrijk kenmerk van de geselecteerde aandelen is hun lage volatiliteit, wat betekent dat ze minder gevoelig zijn voor koersschommelingen dan andere aandelen. Relatief stabiele aandelen worden vaak genegeerd door beleggers, terwijl ze een relatief hoog rendement opleveren.

Jan Sytze Mosselaar, Arlette van Ditshuizen, Maarten Polfliet, Pim van Vliet, Arnoud Klep
Jan Sytze Mosselaar, Arlette van Ditshuizen, Maarten Polfliet, Pim van Vliet, Arnoud Klep
Fondsmanager sinds
Jan Sytze Mosselaar is senior portefeuillemanager binnen het Quantitative Equities-team. Hij is in de eerste plaats verantwoordelijk voor de lage-volatiliteitstrategieën van Robeco, Conservative Equities genaamd. Hij begon zijn carrière in 2004 bij Robeco en werkte 10 jaar als senior portefeuillemanager op de afdeling Asset Allocation. Hij beheerde multi-assetallocatiefondsen, kwantitatieve allocatiefondsen en fiduciaire pensioenmandaten. Hij was ook lid van het Asset Allocation Committee van Robeco. Jan Sytze studeerde bedrijfseconomie aan de Universiteit van Groningen, met als specialisatie financiën en beleggen. Hij is CFA-charterholder.Arlette van Ditshuizen is portefeuillemanager binnen het Quantitative Equities-team. Zij is in de eerste plaats verantwoordelijk voor de lage-volatiliteitstrategieën van Robeco, Conservative Equities genaamd. Eerder was zij twee jaar Risk Manager en zes jaar senior portefeuillemanager en hoofd Derivatives Structures bij Robeco. Arlette begon haar carrière in 1997 bij Robeco. Zij studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Maarten Polfliet is portefeuillemanager binnen het Conservative Equities-team Tot maart 2017 was hij in de eerste plaats verantwoordelijk voor de Quant Value-strategie van Robeco en de low volatility-strategie Conservative Equities. Vanaf dat moment richt hij zich volledig op de Conservative Equities-strategie. Voorheen was Maarten Client Portfolio Manager binnen het Quantitative Equities-team van Robeco. In 1999 begon hij zijn carrière bij SNS Bank Nederland als portefeuillemanager voor particuliere en institutionele klanten. Voordat hij in 2005 bij Robeco in dienst kwam, werkte hij vanaf 2002 bij Bank Insinger de Beaufort als portefeuillemanager voor het Dutch Equity Fund. Maarten Polfliet heeft Financial Economics gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en heeft daarna Financial Analysis gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Pim van Vliet is portefeuillemanager binnen het Quantitati

Fondsmanager vertelt

US Conservative Equities belegt in aandelen met lage volatiliteit die een beperkt verwacht neerwaarts risico en een goed opwaarts potentieel hebben. Relatief stabiele aandelen worden vaak genegeerd door beleggers, terwijl ze vergeleken met het risicoprofiel een relatief hoog rendement opleveren. De verwachting is dat het fonds het met name goed doet tijdens volatiele marktomstandigheden. In een extreem gunstige marktomgeving kan het fonds achterblijven bij de markt in het algemeen, maar behaalt het nog steeds een goed absoluut rendement. Op de lange termijn verwachten we een rendement als dat van Amerikaanse aandelen, maar dan met een aanzienlijk lager neerwaarts risico.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaalt u % aan onderliggende transactiekosten. Dat zijn de kosten die het fonds maakt voor het aan- en verkopen van posities.


Naast lopende kosten betaal je dienstverleningskosten en eventuele transactiekosten

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Dividenduitkering

Datum EUR
Uitbetaald

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen