RobecoSAM Global Child Impact Equities N EUR

Investeer in toekomstige generaties. Met dit aandelenfonds beleg je wereldwijd in bedrijven die vooroplopen bij het beschermen van het welzijn van kinderen.
Rendement afgelopen jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het RobecoSAM Global Child Impact Equities N EUR fonds?

RobecoSAM Global Child Impact Equities Strategy belegt wereldwijd in bedrijven die vooroplopen bij het ondersteunen van de rechten en het welzijn van kinderen. Daarmee raakt het fonds de kern van duurzaam beleggen: de behoeften van toekomstige generaties beschermen. Via deze geconcentreerde portefeuille met aandelen streeft men naar rendement én het realiseren van een positief maatschappelijk effect.

Olaf Martin, CIIA
Olaf Martin, CIIA
Fondsmanager sinds
Olaf Martin is als senior portefeuillemanager verantwoordelijk voor de RobecoSAM Sustainable Global Equities Strategy, RobecoSAM Global Child Impact Strategy en RobecoSAM Global Gender Equality Impact Strategy. Daarnaast is hij plaatsvervangend portefeuillemanager voor de RobecoSAM Sustainable European Equities Strategy en de RobecoSAM Smart Energy Strategy. Voordat hij bij RobecoSAM in dienst kwam, werkte hij acht jaar voor de Zürcher Kantonalbank. Daar was hij verantwoordelijk voor het beheer van wereldwijde SRI-fondsen en een Europees aandelenfonds. Daarvoor werkte hij voor Vontobel Asset Management en beheerde hij wereldwijde SRI-aandelenfondsen en een thematisch aandelenfonds. Olaf Martin begon zijn carrière als analist bij UBS Warburg. Hij behaalde zijn Master in bedrijfskunde aan de Ludwig-Maximilians-Universität München en is een Certified International Investment Analyst.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op %. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. De performance fee (prestatievergoeding) voor dit fonds is %

Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen