RobecoSAM Global Small Cap Equities N EUR

Beleg in duurzame en innovatieve bedrijven die met hun diensten een oplossing bieden voor wereldwijde schaarste aan materialen en hulpbronnen.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het RobecoSAM Global Small Cap Equities N EUR fonds?

RobecoSAM Global Small Cap Equities belegt wereldwijd in kleine en middelgrote ondernemingen die een oplossing bieden voor schaarste op het gebied van water, energie, agribusiness en materialen. Het fonds richt zich op innovatieve bedrijven die uitblinken in duurzaamheid en een hoog groeipotentieel hebben.

Rainer Baumann, CFA
Rainer Baumann, CFA
Fondsmanager sinds
Rainer Baumann is hoofd Public Equity en lid van het Executive Committee. In deze positie is hij verantwoordelijk voor de supervisie over de beleggingsprocessen van de actief beheerde beleggingsstrategieën van RobecoSAM en voor het segment indices. Hij coördineert en leidt een team van beleggingsprofessionals dat bestaat uit Portfolio Managers, Equity Analysts, Client Portfolio Managers en Indices Relationship Managers. Voorheen was Rainer Baumann een portefeuillemanager die verantwoordelijk was voor beleggingsfondsen en institutionele klanten. Voordat hij in 2002 in dienst kwam bij RobecoSAM, werkte hij drie jaar bij UBS Wealth Management als portefeuillemanager. In deze functie was hij verantwoordelijk voor grote particuliere mandaten en was hij lid van het lokale beleggingscomité. Hij begon zijn carrière bij PricewaterhouseCoopers. Rainer Baumann heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit van Zürich en is CFA-charterholder. Sinds 2002 werkzaam bij RobecoSAM.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

De fondsmanager kan de beleggingen in het fonds wijzigen. De daaraan verbonden kosten zijn ingeschat op %. Deze kosten zijn verwerkt in de koers en worden niet apart in rekening gebracht. De performance fee (prestatievergoeding) voor dit fonds is %

Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen