RobecoSAM QI Global Sustainable Eq. F EUR

Dit fonds combineert RobecoSAM's duurzaamheidsonderzoek met computergestuurde aandelenselectie voor het samenstellen van een wereldwijd gespreide portefeuille.
Rendement afgelopen jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het RobecoSAM QI Global Sustainable Eq. F EUR fonds?

RobecoSAM QI Global Sustainable Equities belegt in aandelen van ondernemingen die overal ter wereld uitblinken in duurzaamheid. Het fonds combineert RobecoSAM's duurzaamheidsonderzoek en het kwantitatieve aandelenselectiemodel van Robeco voor het samenstellen van een goed gespreide portefeuille met zo'n 450 aandelen.

Michael Strating, Machiel Zwanenburg
Michael Strating, Machiel Zwanenburg
Fondsmanager sinds
De heer Michael Strating, Executive Vice President, is hoofd van het Robeco Core Quant Equity team en portefeuillemanager van een aantal kwantitatief beheerde accounts. Eerder was hij coördinator van het Global Equity team en was hij portefeuillemanager European Equities bij Robeco. Michael Strating is sinds 1990 werkzaam als fondsmanager. Hij studeerde rechten en bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is geregistreerd bij het Dutch Securities Institute. De heer Zwanenburg is Portfolio Manager binnen het Core Quant Equity team. Hij richt zich vooral op Robeco's kwantitatieve strategieën voor volwassen markten. Hiervoor werkte hij als Senior Risk Manager bij RobecoSAM en bij Robeco als hoofd Client Portfolio Risk. Machiel Zwanenburg kwam in 1999 in dienst bij Robeco op de afdeling Quantitative Research. Hij studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft ook een Master in economie van de London School of Economics and Political Science.

Fondsmanager vertelt

Het fonds volgt een bottom-up gedreven beleggingsstrategie om binnen een tracking-errorbudget exposure te krijgen naar bedrijven met een beter duurzaamheidsprofiel en de bewezen rendementsfactoren value, quality en momentum. De doelstelling van het fonds is het behalen van een superieur duurzaamheids- en risico-rendementsprofiel door een goed gespreide exposure te verkrijgen naar een geïntegreerd multifactor-aandelenselectiemodel. We passen geïntegreerde risicobeheertechnieken aan het begin van het proces toe: bij de definitie van onze variabelen binnen het aandelenselectiemodel. Het eigen portefeuilleopbouwalgoritme van Robeco is volledig transparant en beoogt de exposure naar het voorspellende vermogen van het aandelenselectiemodel te optimaliseren en tegelijkertijd onnodige omzet en transactiekosten te vermijden. Vergeleken met de index wordt de hieruit voortvloeiende portefeuille gekenmerkt door een beter duurzaamheidsprofiel, aantrekkelijke waarderingen, hogere kwaliteit, sterk koersmomentum en positieve herzieningen van analisten. De voetafdruk voor watergebruik, uitstoot van broeikasgassen, afvalstoffenproductie en energieverbruik moet ten minste 20% kleiner zijn dan die van de index. Bovendien is een uitgebreide uitsluitingslijst op basis van waarden geïmplementeerd.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaalt u % aan onderliggende transactiekosten. Dat zijn de kosten die het fonds maakt voor het aan- en verkopen van posities.


Naast lopende kosten betaal je dienstverleningskosten en eventuele transactiekosten

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen