RobecoSAM QI Global Sustainable Eq. F EUR

Dit fonds combineert RobecoSAM's duurzaamheidsonderzoek met computergestuurde aandelenselectie voor het samenstellen van een wereldwijd gespreide portefeuille.
Rendement afgelopen jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het RobecoSAM QI Global Sustainable Eq. F EUR fonds?

RobecoSAM QI Global Sustainable Equities belegt in aandelen van ondernemingen die overal ter wereld uitblinken in duurzaamheid. Het fonds combineert RobecoSAM's duurzaamheidsonderzoek en het kwantitatieve aandelenselectiemodel van Robeco voor het samenstellen van een goed gespreide portefeuille met zo'n 450 aandelen.

Michael Strating, Machiel Zwanenburg
Michael Strating, Machiel Zwanenburg
Fondsmanager sinds
De heer Michael Strating, Executive Vice President, is hoofd van het Robeco Quantitative Equities-team en portefeuillemanager van een aantal kwantitatief beheerde accounts. Eerder was hij coördinator van het Global Equity team en was hij portefeuillemanager European Equities bij Robeco. Michael Strating is sinds 1990 werkzaam als fondsmanager. Hij studeerde rechten en bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is geregistreerd bij het Dutch Securities Institute. De heer Zwanenburg is Portfolio Manager binnen het Quantitative Equities-team. Hij richt zich vooral op Robeco's kwantitatieve strategieën voor volwassen markten. Hiervoor werkte hij als Senior Risk Manager bij RobecoSAM en bij Robeco als hoofd Client Portfolio Risk. Machiel Zwanenburg kwam in 1999 in dienst bij Robeco op de afdeling Quantitative Research. Hij studeerde econometrie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft ook een Master in economie van de London School of Economics and Political Science.

Fondsmanager vertelt

Het team van portefeuillemanagers, kwantitatieve researchers en duurzaamheidsonderzoekers werkt voortdurend aan verbetering van de strategie voor het aandelenselectiemodel en het portefeuilleconstructiemodel. Zo nu en dan wordt de strategie verfijnd om tot een optimaal resultaat van de enhanced sustainability-beleggingen te blijven komen.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Naast lopende kosten betaal je dienstverleningskosten en eventuele transactiekosten

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen