RobecoSAM Sustainable European Equities F EUR

Beleg duurzaam en investeer in grote Europese bedrijven die veel aandacht besteden aan milieu en maatschappij met aantrekkelijk geprijsde aandelen.
Rendement afgelopen 3 jaar
Fondscategorie
  • Morningstar
  • Risico en rendement
  • Dividenduitkering
Ja Nee
Laatste update
  • {{showDisclaimer('Onderliggende beurs gesloten i.v.m. een feestdag','Dit fonds is op dit moment niet verhandelbaar', 'Op weekdagen voor 14:00 uur aangekocht, volgende beursdag in je portefeuille.')}}

Wat is het RobecoSAM Sustainable European Equities F EUR fonds?

RobecoSAM Sustainable European Equities Fund belegt in grote Europese bedrijven die investeren in kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. Het fonds selecteert de aantrekkelijkste aandelen van ondergewaardeerde bedrijven met een marktwaarde van tenminste 1 miljard dollar. Geselecteerde bedrijven hebben de hoogste score in RobecoSAM's Corporate Sustainability Assessment, een jaarlijks onderzoek naar de duurzaamheid van multinationals.

Kai Fachinger, CFA
Kai Fachinger, CFA
Fondsmanager sinds
Kai Fachinger is als senior portefeuillemanager verantwoordelijk voor het beheer van de RobecoSAM Sustainable European Equities Strategy en als plaatsvervangend portefeuillemanager voor de RobecoSAM Sustainable Global Equity Van 2006 tot 2007 werkte Kai Fachinger als Financial Engineer bij Allianz Global Investors waar hij verantwoordelijk was voor activa/passiva-onderzoek en vooronderzoek voor decumulatie en life-cycleoplossingen. Kai studeerde af in Mathematical Finance aan de Universiteit van Konstanz (Duitsland) in 2006 en is een CFA Charterhouder. Sinds 2007 werkzaam bij RobecoSAM.

Fondsmanager vertelt

De wereldwijde economie blijft gestaag groeien, wat blijkt uit de productieactiviteit, de uitgaven van huishoudens en de werkgelegenheidscijfers. Voorlopig blijven de inflatiecijfers bescheiden, maar stijgende inkoopkosten en werkgelegenheid kunnen de prijzen laten stijgen en daarmee de rente. Het algemene economische klimaat is echter ondersteunend voor de aandelenmarkten. Het fondsmanagement blijft zich richten op bedrijven met een onderscheidend bedrijfsmodel, een hoge toetredingsdrempel en het vermogen om op de lange termijn een superieur duurzaam rendement te realiseren.

In dit fonds wordt in totaal {{sizes.assetUnderManagement | millionBillionFilter}} euro belegd

Koersgrafiek

Rendement*
Periode %
1 jaar
3 jaar
5 jaar
Dit jaar
Sinds start
*Per

Kosten

De lopende fondskosten van dit fonds zijn %

Toon minder kosten Waaruit bestaan deze kosten?

De lopende fondskosten bestaan onder andere uit:
  • Beheerkosten
%
  • Serviceprovisie
%

Daarnaast betaal je onderliggende transactiekosten voor het aan- en verkopen van posities in het fonds. De verwachte transactiekosten voor dit fonds zijn %


Naast de fondskosten betaal je dienstverleningskosten.

Toon deze kosten in detail minder details of ga naar de rekentool
  • Dienstverleningskosten per jaar
tot €25.000,- 0,36%
over het meerdere tot €50.000,- 0,24%
over het meerdere vanaf €50.000,- 0,16%
Online transactiekosten 0,2% per transactie

Fondsdocumenten

Klik een document aan om het te bekijken

Jaarverslagen
Halfjaarverslagen