Maart 2019

Market Update

  • Positieve maand voor wereldwijde aandelenkoersen
  • Compromis over handelsconflict VS en China in de maak
  • Beslissing over Brexit wordt waarschijnlijk verschoven
  • Onze visie: aandelen aantrekkelijker dan obligaties
Lees de uitgebreide Market Update

Aandelen

Positieve ontwikkelingen rond het handelsconflict tussen de VS en China. De Amerikaanse economie presteert nog steeds goed. Besluit over Brexit en deadline lijken te verschuiven. Aandelen blijven aantrekkelijker dan obligaties maar wij verwachten een rustiger tempo van koersontwikkeling. Daarbij past een iets lagere aandelenpositie. Wil je je aandelenportefeuille Invullen met wereldwijd gespreide aandelenfondsen?

Noord-Amerika

Goede cijfers bij de gepresenteerde bedrijfsresultaten over het vierde kwartaal. De economische cijfers over januari waren beter dan verwacht. De kans op een voorlopig compromis met China over handel neemt toe. Beleggers hopen dat eind maart tijdens een topoverleg tussen Trump en Xi Jinping een nieuwe handelsovereenkomst getekend wordt.

Ontdek fondsen uit deze regio

Europa

De Duitse economie hapert. Een compromis tussen de VS en China zal gunstig zijn voor de Duitse industrie. Bovendien gaat China, als belangrijke handelspartner van Duitsland, haar economie verder stimuleren. De afloop van Brexit lijkt te worden verplaatst tot na de deadline van 29 maart. Hoewel Europese aandelen op een aantal punten aantrekkelijk lijken, is de lage rente een belemmering voor herstel van de brede Europese bankensector.

Ontdek fondsen uit deze regio

Azië Pacific

Onze visie op Azië - Pacific is neutraal. De koersontwikkeling op de Aziatische beurzen is erg beweeglijk maar wordt positief beïnvloedt door de ontwikkelingen rond het handelsconflict tussen de VS en China. De winstverwachtingen voor met name Japanse bedrijven is nog niet aan het verbeteren. De verwachte winstgroei ligt net boven de 2% voor het komende jaar.

Ontdek fondsen uit deze regio

Opkomende markten

We blijven optimistisch over opkomende markten, al verwachten we dat het tempo van de koersstijgingen zal afnemen na de sterke jaarstart. Aandelen opkomende markten zijn nog relatief goedkoop. Vanwege de stimulering van de Chinese economie is de verwachting dat de economische groei in opkomende markten in 2019 een versnelling laat zien t.o.v. ontwikkelde markten. Een compromis in het handelsconflict tussen de VS en China, en een gematigder rentebeleid van de Fed, zijn hiervoor bepalende factoren.

Ontdek fondsen uit deze regio

Obligaties

Beleggen in obligaties is in onze visie minder aantrekkelijk, vooral door de lage rendementsverwachting in vergelijking met aandelen. Wel kan de onzekerheid over de Brexit er voor zorgen dat veilige staatsobligaties aantrekkelijker worden voor beleggers op de korte termijn.

Zelf vergelijken met de fondsselector

Ben je op zoek naar bepaalde eigenschappen in een beleggingsfonds? Gebruik de Fondsselector om uit het grote fondsaanbod een kleine, overzichtelijke selectie te filteren en kies díe fondsen waarin jij wilt beleggen.
Ga naar de fondsselector

Geselecteerde fondsen

Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
2Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten