Juli 2019

Market Update

  • Positieve ontwikkeling in de handelsoorlog tussen de VS en China
  • Centrale banken van de VS en Europa hinten op renteverlagingen
  • Onze visie: aandelen aantrekkelijker dan obligaties
Lees de uitgebreide Market Update

Aandelen

Aandelen vinden we relatief gezien aantrekkelijker dan obligaties. Door het gewijzigde rentebeleid van de ECB en de FED, plus de ontwikkeling rond de handelsoorlog geven we een klein accent aan de categorie aandelen. Daarbinnen een lichte voorkeur voor ontwikkelde markten. De opkomende markten geven we een lager dan gemiddelde weging met een klein accent in China. Wil je je portefeuille uitbreiden mat wereldwijd gespreide aandelenfondsen?

Noord-Amerika

De FED toont zich bereid de economie te gaan stimuleren en de eerste renteverlaging wordt al in juli verwacht. De economie toont tekenen van afkoeling maar is nog steeds solide. De VS is weer met China in overleg over een oplossing voor het handelsconflict.

Ontdek fondsen uit deze regio

Europa

Europese aandelen zijn nog steeds redelijk geprijsd. De economische afkoeling lijkt achter de rug en politiek gezien is het rustiger. De begrotingsproblemen van Italië zijn opgelost en brexit trekt minder aandacht. Desondanks vinden we een gemiddelde positie voldoende.

Ontdek fondsen uit deze regio

Azië Pacific

We blijven Japanse aandelen een gemiddelde positie geven. De waardering is inmiddels aantrekkelijk is, maar de trigger om deze waardering te ontsluiten zien we nog niet.

Ontdek fondsen uit deze regio

Opkomende markten

De effecten van de stimulerende overheidsmaatregelen moeten nog zichtbaar worden. Het gewicht van Chinese aandelen in de MSCI-index voor opkomende landen zal dit jaar nog verder toenemen. Daarom blijven wij relatief positiever voor Chinese aandelen ten opzichte van overige aandelen in opkomende markten.

Ontdek fondsen uit deze regio

Obligaties

Beleggen in obligaties vinden we minder aantrekkelijk, vooral door de lage rendementen in vergelijking met aandelen. Door het gewijzigde beleid van de FED en de ECB geven we binnen de categorie een neutraal gewicht aan staatsobligaties. Bedrijfsobligaties en high yiled-obligaties vinden we minder aantrekkelijk in deze fase van de economie. Deze categorieën zijn relatief kwetsbaar als de economie gaat afkoelen.

Ontdek onze obligatiefondsen

Zelf vergelijken met de fondsselector

Ben je op zoek naar bepaalde eigenschappen in een beleggingsfonds? Gebruik de Fondsselector om uit het grote fondsaanbod een kleine, overzichtelijke selectie te filteren en kies díe fondsen waarin jij wilt beleggen.
Ga naar de fondsselector

Geselecteerde fondsen

Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
2Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten