April 2019

Market Update

  • Wereldwijde aandelenkoersen verder gestegen
  • Rentedaling weerspiegelt twijfel over economische ontwikkeling
  • Brexit: uitstel en nog steeds geen overeenkomst
  • Onze visie: aandelen aantrekkelijker dan obligaties
Lees de uitgebreide Market Update

Aandelen

Rekening houdend met een lager economisch groeitempo blijven we aandelen net aantrekkelijker vinden dan obligaties. We zijn voorstander van een licht accent in aandelen in zowel ontwikkelde – als opkomende markten, zonder regiovoorkeur. Wil je je aandelenportefeuille uitbreiden met wereldwijd gespreide aandelenfondsen?

Noord-Amerika

De Fed gaat uit van een iets lagere economische groei in de VS voor 2019 en verwacht daarom dit jaar daarom geen renteverhoging. Een akkoord over het handelsconflict met China nadert.

Ontdek fondsen uit deze regio

Europa

Europese aandelen zijn inmiddels aantrekkelijk gewaardeerd. Economische cijfers wijzen op een langzamere groei. Zolang er geen duidelijkheid over brexit is, vinden wij een gemiddelde positie voldoende.

Ontdek fondsen uit deze regio

Azië Pacific

Japanse aandelen vinden we aantrekkelijk gewaardeerd. Toch geven wij niet meer dan een neutraal oordeel vanwege de wisselvallige economische cijfers en het ontbreken van een positieve marktstemming.

Ontdek fondsen uit deze regio

Opkomende markten

In China lijken de gevolgen van het handelsconflict met de VS achter de rug. De Chinese overheid is bereid de economie verder te willen stimuleren. In aandelen in opkomende markten willen we een klein accent plaatsen.

Ontdek fondsen uit deze regio

Obligaties

De onzekerheid over brexit zorgde voor een korte opleving van veiligere staatobligaties. Als economische groeicijfers enigszins verbeteren kan dat zo weer veranderen. In onze visie zijn obligaties minder aantrekkelijk dan aandelen op basis van de lagere rendementsverwachting.

Zelf vergelijken met de fondsselector

Ben je op zoek naar bepaalde eigenschappen in een beleggingsfonds? Gebruik de Fondsselector om uit het grote fondsaanbod een kleine, overzichtelijke selectie te filteren en kies díe fondsen waarin jij wilt beleggen.
Ga naar de fondsselector

Geselecteerde fondsen

Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
2Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten