Februari 2019

Market Update

  • Sterk herstel voor wereldwijde aandelen
  • Toekomstig rentebeleid VS stemt beleggers positief
  • Brexit blijft zorgenkind
  • Voorkeur voor aandelen t.o.v. obligaties
Lees de uitgebreide Market Update

Aandelen

Aandelen vinden we na de zig-zag beweging van de afgelopen maanden nog steeds aantrekkelijker dan obligaties. Het beurssentiment zal de komende tijd beïnvloedt worden door het handelsconflict tussen de VS en China en de Brexit. Wij blijven terughoudend voor Europa en handhaven de voorkeur voor de VS en opkomende markten. Je portefeuille uitbreiden met wereldwijd gespreide aandelenfondsen?

Noord-Amerika

De centrale bank (FED) gaat toekomstig rentebeleid meer laten afhangen van de economische ontwikkelingen. President Trump beëindigde voorlopig de sluiting van de overheid. Nieuwe gesprekken rond het handelsconflict verlopen positief. Bedrijfsresultaten en vooruitzichten vooralsnog overwegend positief.

Ontdek fondsen uit deze regio

Europa

Italië verkeert sinds eind 2018 in een recessie. De Duitse economie ervaart via de auto-industrie nadelige effecten van het handelsconflict. Dan is er nog de voortslepende onduidelijkheid rond de Brexit. En de winstontwikkeling van Europese bedrijven valt tegen. Wij blijven daarom terughoudend voor Europese aandelen.

Ontdek fondsen uit deze regio

Azië Pacific

We geven een neutraal gewicht aan deze regio. Aanhoudend hoge beweeglijkheid op Aziatische beurzen in afwachting van nieuwe ontwikkelingen op handelsgebied tussen de VS en China. Winstverwachtingen van met name Japanse bedrijven zijn fors naar beneden bijgesteld.

Ontdek fondsen uit deze regio

Opkomende markten

Exportgerichte landen zijn aantrekkelijk geprijsd. De verwachte economische groei voor opkomende markten in 2019 is hoger dan de ontwikkelde markten waardoor we een accent in opkomende markten willen voortzetten. Marktsentiment blijft sterk beïnvloedt door volgende fase in handelsconflict tussen VS en China en de sterke dollar.

Ontdek fondsen uit deze regio

Obligaties

Politieke situatie (Brexit) zorgt voor twijfel bij beleggers. Daardoor blijven veilig geachte staatsobligaties in trek. Hierdoor stijgen de obligatiekoersen en dalen de rentes. Vanuit rendementsperspectief vinden we staats- en bedrijfsobligaties echter minder aantrekkelijk met het oog op een teruglopende economische groeiverwachting voor 2019.

Zelf vergelijken met de fondsselector

Ben je op zoek naar bepaalde eigenschappen in een beleggingsfonds? Gebruik de Fondsselector om uit het grote fondsaanbod een kleine, overzichtelijke selectie te filteren en kies díe fondsen waarin jij wilt beleggen.
Ga naar de fondsselector

Geselecteerde fondsen

Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
2Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten