Wat is rendement?

De spaarrente staat nog maar net boven de 0%, dus is het voor veel mensen de vraag hoe zij hun opgebouwde kapitaal nog kunnen laten groeien. Beleggen is dan een mogelijkheid voor het vermogen dat je niet direct nodig hebt. Maar hoe behaal je dan groei?

Vergelijk het met het kopen van een woning. Die koop je weliswaar om er in te wonen, maar de waarde van die woning kan tussentijds toenemen en afnemen. Dat is ook hoe beleggen werkt. Je koopt iets en zolang je het niet verkoopt is het een tussentijds resultaat. Pas als je de belegging verkoopt realiseer je winst of verlies. Afhankelijk van het soort belegging kan je tussentijds ook nog extra winst ontvangen in de vorm van rente of dividend. Het totaal van die extra's plus je winst of verlies, is je rendement. 

Wil je meer weten over hoe het rendement wordt berekend over je Robeco portefeuille? Bekijk dan de pagina rendement bij robeco

Profiteer van 90 jaar beleggingservaring

Al bijna een eeuw geloven wij in beleggen. In goede én minder goede beurstijden. Uit ervaring weten we dat beleggen op de lange termijn meer oplevert dan sparen. Had je in 1929 €1.000 belegd in Robeco Global Stars Equities (voorheen het fonds Robeco) dan was dat nu bijna €1,1 miljoen waard geweest. Hoe die €1.000 gegroeid is tot bijna €1,1 miljoen zie je in deze grafiek.

Wat kan het verleden ons leren?

Hoewel het verleden geen garantie biedt, leren we er wel van. Na elke grote koersdaling volgde altijd een herstel, waardoor het verlies op termijn weer werd goed gemaakt.

Dat effect zien we ook al in de crisis die ons op dit moment raakt. De beurskoersen zijn na het uitbreken van de coronapandemie in februari fors gedaald, maar zijn daarna krachtig hersteld. Dat patroon heeft zich in het verleden vaker afgetekend. Wie tijdens eerdere correcties bleef beleggen en niet in paniek raakte, maakte het koersverlies vaak binnen redelijke termijn goed.

Welk rendement kan ik behalen in de toekomst?

Met het rendement op rendement effect laat je de tijd voor je werken. Hoe langer je beleggingshorizon, des te groter je kans op een hoger rendement.

Heb jij het al geprobeerd? Bekijk hieronder wat een eenmalige inleg met maandelijkse inleg voor jou kan opleveren over 10 of 20 jaar. Hierbij zie je de kracht van rendement op rendement terug in je eigen investering.

  • e

Verwacht resultaat: 17.143

(Totale investering: € 12.500,- ) Kies zelf of
laten beleggen

Let op: het werkelijke rendement is afhankelijk van de prestaties van het beleggingsfonds dat je kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

Let op: het werkelijke rendement is afhankelijk van de prestaties van het beleggingsfonds dat je kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

Top 3 beleggingsfondsen met hoogste rendement

Kijk naar bewezen prestaties en kies voor de winnaars van nu. De Robeco Top 3 bestaat uit de best presterende Robecofondsen van dit moment. Deze fondsen behaalden in de afgelopen drie jaar het hoogste rendement van alle Robecofondsen.

Voeg alles toe aan winkelwagen
Speel in op actuele ontwikkelingen en veelbelovende trends
Lift mee op de kracht van sterke merken en profiteer van langdurige trends op de consumentenmarkt. Dit fonds belegt in succesvolle internationale consumentenmerken.
Dit fonds behoort tot de best presterende fondsen van dit moment Speel in op actuele ontwikkelingen en veelbelovende trends
Beleggen in slimme energietoepassingen is beleggen in de toekomst. Met deze portefeuille investeer je in duurzame energie, een interessante groeimarkt.
Door onze experts geselecteerd als goede basis voor uw portefeuille
Het oudste beleggingsfonds van Nederland belegt wereldwijd in 30 tot 40 bedrijven, die zich onderscheiden door een hoge winstgevendheid en duurzame bedrijfsvoering.

Of vergelijk het rendement van alle fondsen van Robeco via de beleggingsfonds selector

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

  • Er worden twee soorten rendement getoond: productrendement en portefeuillerendement. Dit vindt u terug in Mijn Robeco.

  • Informatie over uw persoonlijke dividend of rente-uitkering(en) vindt u terug in Mijn Robeco onder Transactieoverzicht.

  • Het portefeuillerendement in euro’s wordt berekend doormiddel van de TWR methode. Time-Weighted Rate of Return.

Hulp nodig? We staan voor je klaar.

  • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
  • Je eigen vraag stellen via de zoekbalk
  • Spreek een medewerker via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten