Liever wat stabieler

Heb je onlangs je belegging(en) verkocht omdat je wat nerveus werd? Niets menselijks is je vreemd: veel beleggers worden onzeker door met name grote koersschommelingen. Veel beleggers krijgen dan - in meer of mindere mate - te maken met menselijke emoties zoals angst en hebzucht. Hierdoor verkopen ze bijvoorbeeld op het dieptepunt van een correctie en missen ze het herstel. Of ze zoeken te vroeg de zijlijn op als de beurzen weer omhoog gaan. Op deze pagina vind je tips en inspiratie die je helpen bij het maken van je beleggingsbeslissingen.

Angst is een slechte raadgever

Het hoofd koel houden is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Als je belegt met vermogen dat je langer kunt missen, dan hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken dat je moet verkopen in onrustige beursomstandigheden.

Maandbeleggen brengt rust​

Sta niet te lang aan de zijlijn. Ben je onzeker over je instapmoment? Begin dan in stapjes op te bouwen via maandbeleggen. Maandbeleggen is een goede manier om schommelingen op de beurs op te vangen. Bijkomend voordeel; dat gebeurt zonder aankoopkosten. ​

Keuzestress?

Met onze nieuwe keuzetool helpen we je graag om te kiezen uit ons fondsaanbod. In vijf vragen ontdek je eenvoudig welke fondsen overeenkomen met jouw wensen.

Vul de keuzehulp in

Laat de experts voor je werken​

Blijf je telkens in de verleiding komen om te kopen of verkopen? Dan doe je er waarschijnlijk verstandiger aan om het beursnieuws te negeren en het beleggen van je geld toe te vertrouwen aan specialisten zoals bij Robeco ONE. Dat is per slot van rekening ons vak.​

Slim beleggen

Bij Robeco bepaal je zelf waarom je wilt beleggen, wanneer je resultaat wilt zien en hoeveel risico je wilt nemen. Beleggen doe je om een doel te bereiken. Wanneer je dat doel wilt bereiken bepaalt hoe lang en met welk risico je een belegging aan kunt gaan. Hierbij geldt: hoe meer rendement je wilt behalen, des te hoger is het risico dat je bereid moet zijn om te nemen. En hoe langer je wilt beleggen, des te groter is de kans dat je een aantrekkelijk rendement behaalt. Maar onthoudt dat je belegging ook in waarde kan dalen. Dus beleg alleen met geld dat je over hebt en zorg dat je buiten jouw beleggingen om een buffer hebt voor onverwachte uitgaven.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten