Schenken, erven en overdragen

Schenken kan op verschillende manieren en om verschillende redenen. Je geeft bijvoorbeeld eenmalig een geldbedrag aan je kinderen, of je bouwt maandelijks een studiepotje op voor een (klein)kind. Of misschien wil je een deel van je vermogen overdragen aan volgende generaties. Robeco kan op diverse manieren helpen.

Vermogen overdragen

Bij het overdragen van vermogen komen verschillende zaken kijken. Je kunt bijvoorbeeld een deel van je beleggingen overdragen, maar aan het schenken van beleggingen zijn vaak kosten verbonden. Die kun je bij ons vermijden. De specialisten van Robeco helpen je graag.

Belastingvrij schenken aan je kind

Wie zijn (klein)kind een goede financiële start wil geven, doet er goed aan om zo vroeg mogelijk te beginnen met regelmatig wat geld opzij te zetten. Bij Robeco kan je het geld laten beleggen met Robeco ONE of het zelf beleggen met Robeco PLUS. Wil je geld schenken, hou dan rekening met belastingregels.

Belastingvrij schenken aan je kind

Nalatenschappen

Wie een beleggingsportefeuille erft, doet er goed aan om zich te verdiepen in de mogelijkheden om die te verdelen. Verkopen en verdelen van de portefeuille is een optie. Maar wist je dat de portefeuille ook kan worden verdeeld over één of meer Robecorekeningen zonder dat de fondsen verkocht hoeven te worden?

Hulp bij nalatenschap

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten