Sparen of beleggen

Je kunt je vermogen op allerlei manieren laten groeien, bijvoorbeeld door te sparen of beleggen. Maar wat sluit het beste aan bij jouw wensen en financiële situatie? We helpen je graag om deze keuze te maken.

Vergelijk het verschil

Het belangrijkste verschil?

Dat zit in het risico én rendement. Beleggen is onzekerder dan sparen, dus vooral geschikt voor de langere termijn. Wil je binnenkort een nieuwe auto kopen, dan kun je beter gaan sparen. Kun je langere tijd geld missen? Dan kan beleggen je meer opleveren.

Bereken de waarde van je inleg

Kies een periode en vergelijk eenvoudig de rendementen van sparen en beleggen. Je ziet het gemiddeld rendement van sparen en beleggen per jaar over de door jou gekozen periode*. De rendementen zijn niet gebaseerd op Robecofondsen, maar op de MSCI AC World Index. Deze index laat fonds- en dienstverleningskosten buiten beschouwing en dividenden worden herbelegd.

Vergelijk eenvoudig de rendementen van sparen en beleggen

Vul je inleg in en bereken wat deze na de gekozen periode waard zou zijn**

Sparen
-,-
Beleggen
-,-

* Voor sparen wordt gerekend met een driemaandsrente. Bronnen: MSCI AC World in Euro en JPM EURO CASH 3M. Periode 1/1/1994 t/m 31/12/2019. **Bedragen zijn afgerond op hele euro’s.

Sparen, beleggen.. of allebei?

Ga je sparen of beleggen? Wat voor jou verstandig is, hangt af van wat je met het geld wilt doen.

Ontvang gratis het Robeco E-magazine

In het Robeco E-magazine lees je alles wat je moet weten over (fonds) beleggen. Ontdek wat beleggen kan opleveren en op welke manier jij het beste kunt beginnen met het opbouwen van vermogen. Of volg de gratis cursus beginnen met beleggen

Slim beleggen

Bij Robeco bepaal je zelf waarom je wilt beleggen, wanneer je resultaat wilt zien en hoeveel risico je wilt nemen. Beleggen doe je om een doel te bereiken. Wanneer je dat doel wilt bereiken bepaalt hoe lang en met welk risico je een belegging aan kunt gaan. Hierbij geldt: hoe meer rendement je wilt behalen, des te hoger is het risico dat je bereid moet zijn om te nemen. En hoe langer je wilt beleggen, des te groter is de kans dat je een aantrekkelijk rendement behaalt. Maar onthoudt dat je belegging ook in waarde kan dalen. Dus beleg alleen met geld dat je over hebt en zorg dat je buiten jouw beleggingen om een buffer hebt voor onverwachte uitgaven.

Liever een medewerker spreken?

Neem contact op

Verberg contact opnemen

Veelgestelde vragen

  • Mijn Robeco, uw persoonlijke pagina op onze site, is beveiligd met een wachtwoord dat u zelf heeft gekozen. Als u uw keuze maakt, toetsen wij de sterkte van uw wachtwoord. Dit moet immers niet makkelijk te raden zijn. Als extra voorzorgsmaatregel kunt u uw wachtwoorden het beste regelmatig wijzigen, het liefst minstens eens in de drie maanden. Het is niet verantwoord om langer dan een jaar hetzelfde wachtwoord aan te houden.

    Wilt u verder weten welke veiligheidsmaatregelen wij en uzelf kunt treffen om veilig te bankieren? Bekijk dan onze veelgestelde vragen over Veiligheid onder de categorie Dienstverlening.

  • U kunt zelf uw e-mailadres wijzigen in Mijn Robeco onder Gegevens & abonnementen. Heeft u nog geen e-mailadres doorgegeven of kunt u niet meer bij uw oude e-mailbox om de wijziging te bevestigen? Gebruik dan het formulier Opgave e-mailadres.

Met een medewerker spreken?

Bereikbaar: maandag t/m donderdag: 09:00 - 21:00 | vrijdag: 09:00 - 17:30 | zaterdag: 10:00 - 16:00

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten