Sparen of beleggen

Kun je langere tijd geld missen? Dan kan beleggen meer opleveren. Wil je binnenkort een nieuwe auto kopen, dan kun je beter gaan sparen. Als je gaat beleggen moet je wel bereid zijn risico te lopen over je inleg. Daarnaast brengt beleggen meer kosten met zich mee dan sparen.

Vergelijk het verschil

Ontdek het rendement van beleggen

Robeco gelooft al 90 jaar dat beleggen de beste manier is om geld te laten groeien. Uiteraard zijn in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst. Maar statistisch gezien levert beleggen vrijwel altijd een hoger rendement op dan sparen.
In de vergelijkingstool zie je het gemiddeld rendement van sparen en beleggen per jaar over de door jou gekozen periode*. De rendementen zijn niet gebaseerd op Robecofondsen, maar op de MSCI AC World Index. Deze index laat fonds- en dienstverleningskosten buiten beschouwing en dividenden worden herbelegd.

Vergelijk eenvoudig de rendementen van sparen en beleggen

Vul je inleg in en bereken wat deze na de gekozen periode waard zou zijn**

Sparen
-,-
Beleggen
-,-

* Voor sparen wordt gerekend met een driemaandsrente. Bronnen: MSCI AC World in Euro en JPM EURO CASH 3M. Periode 1/1/1994 t/m 31/12/2019. **Bedragen zijn afgerond op hele euro’s.

Van sparen naar beleggen? Ontdek de mogelijkheden

Slim beleggen

Bij Robeco bepaal je zelf waarom je wilt beleggen, wanneer je resultaat wilt zien en hoeveel risico je wilt nemen. Beleggen doe je om een doel te bereiken. Wanneer je dat doel wilt bereiken bepaalt hoe lang en met welk risico je een belegging aan kunt gaan. Hierbij geldt: hoe meer rendement je wilt behalen, des te hoger is het risico dat je bereid moet zijn om te nemen. En hoe langer je wilt beleggen, des te groter is de kans dat je een aantrekkelijk rendement behaalt. Maar onthoudt dat je belegging ook in waarde kan dalen. Dus beleg alleen met geld dat je over hebt en zorg dat je buiten jouw beleggingen om een buffer hebt voor onverwachte uitgaven.

Heb je vragen over beleggen?

Twijfel je over de beleggingsoplossing die aansluit op jouw wensen of heb je andere vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Ons team van experts zit klaar om al je beleggingsvragen te beantwoorden.

Neem contact op

Verberg contact opnemen

Met een medewerker spreken?

Bereikbaar: maandag t/m donderdag: 09:00 - 21:00 | vrijdag: 09:00 - 17:30 | zaterdag: 10:00 - 16:00

Chatten

In gesprek
Chat offline

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten