Timing als tactiek​

Beleggers die hun rendement willen maximaliseren door te kopen als de koersen laag zijn en te verkopen als de koersen hoog zijn, gebruiken timing als tactiek. Het in- en uitstapmoment is zeker belangrijk bij beleggen, maar het valt niet altijd mee om de juiste timing te vinden. Heb je je beleggingen verkocht en je winst gepakt. Maar wil je wel weer je geld aan het werk zetten? Op deze pagina vind je tips en inspiratie die je helpen bij het maken van nieuwe beleggingsbeslissingen. ​

Wat zijn de kansen?

De beurs verslaan door te timen is erg moeilijk. Je kunt een keer gunstig kopen en verkopen (of omgekeerd) maar dat consequent goed doen is onmogelijk. Historisch gezien waren er in de afgelopen 10.000 handelsdagen slechts 90 beursdagen cruciaal. Dus niet belegd zijn en de beste beleggingsdagen missen, zorgt voor het verschil of je succesvol belegger bent of niet.

Sta niet te lang aan de zijlijn

Geld wat niet belegd is, kan ook niet renderen. Ben je onzeker over je instapmoment? Begin dan in stapjes op te bouwen via maandbeleggen. Bijkomend voordeel; dat gebeurt zonder aankoopkosten.

Spreid je beleggingen​

Hoe langer je je geld kunt missen, hoe groter je belegging in aandelen kan zijn. Je hebt dan namelijk langer de tijd om onverhoopte tussentijdse dalingen goed te maken. Wil je minder kwetsbaar zijn voor beursschommelingen? Dan is onze tip om te spreiden over andere beleggingen zoals obligaties, vastgoed en spaargeld.

Dips bieden kansen

Beleg je voor de lange termijn, dan bieden tijdelijke beursdips ook kansen voor beleggers. Zie het als een uitverkoop. Je kunt dan op de beurs tijdelijk profiteren van een korting op diverse beleggingen.

Slim beleggen

Bij Robeco bepaal je zelf waarom je wilt beleggen, wanneer je resultaat wilt zien en hoeveel risico je wilt nemen. Beleggen doe je om een doel te bereiken. Wanneer je dat doel wilt bereiken bepaalt hoe lang en met welk risico je een belegging aan kunt gaan. Hierbij geldt: hoe meer rendement je wilt behalen, des te hoger is het risico dat je bereid moet zijn om te nemen. En hoe langer je wilt beleggen, des te groter is de kans dat je een aantrekkelijk rendement behaalt. Maar onthoudt dat je belegging ook in waarde kan dalen. Dus beleg alleen met geld dat je over hebt en zorg dat je buiten jouw beleggingen om een buffer hebt voor onverwachte uitgaven.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten