Vermogensbeheer

  • Voordelig vermogen opbouwen
  • Gratis in- en uitstappen
  • Altijd controle over je eigen vermogen

Wat is vermogensbeheer?

Vermogensbeheer kent verschillende smaken en varianten. In iedere vorm beleg je jouw vermogen met de verwachting dat het zal groeien of ter bescherming tegen waardevermindering. Dit kun je helemaal zelf uitvoeren of volledig uit handen geven. Benieuwd welke vorm vermogensbeheer het beste aansluit op jouw wensen? Bekijk dan de uitleg op deze pagina over de drie type meest voorkomende beleggingsdienstverleningen.

Zelf beleggen zonder advies

Fondsbeleggen bij Robeco

Een voordelige manier van beleggen is fondsbeleggen bij Robeco. Je bepaalt dan zelf of je genoeg kennis en ervaring hebt om de juiste keuzes te maken. En of jouw financiële situatie beleggen toelaat. Zonder adviseur is beleggen goedkoper, maar dat betekent ook dat je meer zelf moet doen. 

Zelf beleggen of Laten beleggen

Fondsbeleggen bij Robeco is een manier van zelf beleggen. Beleggingsexperts stellen beleggingsfondsen samen waar jij in kunt stappen. Je profiteert zo van de kennis van beleggingsexperts, maar blijft altijd verantwoordelijk voor je eigen keuzes en kunt elk moment van fonds wisselen, in- of uitstappen. Robeco biedt verschillende oplossingen aan om zelf te beleggen. Kies voor Robeco ONE als je alleen jouw beleggingsprofiel vast wil stellen. Kies je voor Robeco PLUS , dan kun je je eigen fondsen selecteren om zo tot een portefeuille te komen die perfect aansluit op jouw wensen.

Vermogensbeheer

Individueel vermogensbeheer

Voordat je start met vermogensbeheer bespreek je jouw huidige financiële situatie, doel, kennis & ervaring, risicobereidheid en wensen met een adviseur. Afhankelijk van de vooraf besproken onderwerpen wordt jouw vermogen belegd. Je wordt niet betrokken bij verdere keuzes en je geeft de partij de opdracht én bevoegdheid om met jouw geld te beleggen. De kosten voor vermogensbeheer liggen aan de hoge kant, omdat het werk volledig uit handen wordt genomen. 

Robeco ONE

Robeco biedt geen individueel vermogensbeheer aan, je kunt wel op een voordelige manier profiteren van de kennis van een beleggingsexpert, maar je krijgt geen persoonlijk advies. Met Robeco ONE kies je zelf welk beleggingsprofiel het beste aansluit bij jouw wensen en maken onze beleggingsexperts de inhoudelijke keuzes voor je. Zo heb jij geen omkijken naar de beursontwikkelingen en kun je beheer van jouw variant overlaten aan de experts.

Ontdek Robeco ONE

Beleggingsadvies

Beleggingsadvies

Wanneer je kiest voor beleggingsadvies doe je het werk zelf, maar bespreek je de beslissingen vooraf met een beleggingsadviseur. Een adviseur baseert het advies aan de hand van jouw profiel, doel en risicobereidheid. Aan de hand van dit advies stel je zelf een beleggingsportefeuille samen. Deze vorm van dienstverlening is relatief duur, maar daar staat tegenover dat je maatwerk ontvangt. 

Robeco PLUS

Robeco biedt geen persoonlijk beleggingsadvies aan. Als je graag zelf over jouw beleggingen beslist, kun je met Robeco PLUS zelf de fondsen kiezen waar je in wil beleggen. Je krijgt geen persoonlijk advies, je geeft niets uit handen, maar dankzij dagelijkse updates over financiële markten, beurstrends, columns, tips en actualiteiten, blijf je wel op de hoogte van marktontwikkelingen en kun je daar jouw beleggingskeuzes op aanpassen.

Ontdek alle nieuws en kansen

Verschillende vormen van vermogensbeheer naast elkaar


Beleggen in beleggingsfondsen zonder advies
Individueel vermogensbeheerBeleggingsadvies
Instapdrempel€ € €€ € €
GemakZelf alles bepalenVolledig uit handenAdvies op maat
Dienstverleningskosten€ € €€ €
TijdZelf alles bepalenGeen tijd aan kwijtZelf de beslissing maken met hulp van een expert
AdviesGeen adviesVolledig uit handenEnkel advies
ToetsenGeenPassendheidtoets + GeschikheidstoetsPassendheidtoets + Geschikheidstoets

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten