Vermogensbeheer

  • 3 mogelijkheden van vermogensbeheer
  • Kies de variant die aansluit op jouw wensen
  • Altijd controle over je eigen beleggingen

Wat is vermogensbeheer?

Vermogensbeheer kent verschillende smaken en varianten. In iedere vorm beleg je jouw vermogen met de verwachting dat het zal groeien of ter bescherming tegen waardevermindering. Dit kun je helemaal zelf uitvoeren of volledig uit handen geven. Benieuwd welke vorm vermogensbeheer het beste aansluit op jouw wensen? Bekijk dan de uitleg op deze pagina over de drie type meest voorkomende beleggingsdienstverleningen.

1. Zelf beleggen zonder advies

Fondsbeleggen

Een voordelige manier van beleggen is fondsbeleggen. Je bepaalt dan zelf of je genoeg kennis en ervaring hebt om de juiste keuzes te maken. En of jouw financiële situatie beleggen toelaat. Zonder adviseur is beleggen goedkoper, maar dat betekent ook dat je meer zelf moet doen.

2. Vermogensbeheer

Individueel vermogensbeheer

Voordat je start met vermogensbeheer bespreek je jouw huidige financiële situatie, doel, kennis & ervaring, risicobereidheid en wensen met een adviseur. Afhankelijk van de vooraf besproken onderwerpen wordt jouw vermogen belegd. Je wordt niet betrokken bij verdere keuzes en je geeft de partij de opdracht én bevoegdheid om met jouw geld te beleggen. De kosten voor vermogensbeheer liggen aan de hoge kant, omdat het werk volledig uit handen wordt genomen.

3. Beleggingsadvies

Beleggingsadvies

Wanneer je kiest voor beleggingsadvies doe je het werk zelf, maar bespreek je de beslissingen vooraf met een beleggingsadviseur. Een adviseur baseert het advies aan de hand van jouw profiel, doel en risicobereidheid. Aan de hand van dit advies stel je zelf een beleggingsportefeuille samen. Deze vorm van dienstverlening is relatief duur, maar daar staat tegenover dat je maatwerk ontvangt.

Bekijk de verschillende vormen van vermogensbeheer naast elkaar


1. Zelf beleggen zonder advies
2. Individueel vermogensbeheer3. Beleggingsadvies
Instapdrempel€ € €€ € €
GemakZelf alles bepalenVolledig uit handenAdvies op maat
Dienstverleningskosten€ € €€ €
TijdZelf alles bepalenGeen tijd aan kwijtZelf de beslissing maken met hulp van een expert
AdviesGeen adviesVolledig uit handenEnkel advies
ToetsenGeenPassendheidtoets + GeschikheidstoetsPassendheidtoets + Geschikheidstoets

Hoe werkt vermogensbeheer bij Robeco?

Robeco biedt geen individueel vermogensbeheer aan of persoonlijk advies, maar fondsbeleggen. Zo kan je op een voordelige manier profiteren van de kennis van een beleggingsexpert. En het gemak van Robeco ervaren.

Fondsbeleggen kan bij Robeco op twee manieren.

Wil of kan je zelf niet te vaak bezig zijn met spreiding van jouw beleggingen? Dan kan je dit ook overlaten aan onze experts. Die zorgen met onze alles-in-één oplossingen automatisch voor spreiding in de portefeuilles

Kies dan voor laten beleggen

Stel je liever zelf je eigen portefeuille samen? Dan kun je zelf de fondsen kiezen waar je in wil beleggen. Je krijgt geen persoonlijk advies, maar dankzij dagelijkse updates over financiële markten, beurstrends, columns, tips en actualiteiten, blijf je wel op de hoogte van marktontwikkelingen en kun je daar jouw beleggingskeuzes op aanpassen.

Kies dan voor zelf beleggen

Welke variant je ook kiest: wees je ervan bewust dat beleggen kosten en risico’s met zich meebrengt die niet bij sparen voorkomen. Je kan bijvoorbeeld (een deel van) je inleg verliezen.

Bereken wat beleggen kan opleveren

Beleggen doe je om een doel te bereiken. Wanneer je dat doel wilt bereiken bepaalt hoe lang en met welk risico je een belegging aan kunt gaan. Hierbij geldt: hoe meer rendement je wilt behalen, des te hoger is het risico dat je bereid moet zijn om te nemen. Maar je belegging kan ook in waarde dalen, dus beleg alleen met geld dat je over hebt. En houd buiten je beleggingen om een buffer voor onverwachte uitgaven. Bereken hieronder wat beleggen jou op kan leveren.

  • e

Verwacht resultaat: 17.143

(Totale investering: € 12.500,- ) Kies laten of
zelf beleggen

Let op: het werkelijke rendement is afhankelijk van de prestaties van het beleggingsfonds dat je kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

Let op: het werkelijke rendement is afhankelijk van de prestaties van het beleggingsfonds dat je kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

Overstappen naar Robeco

Beleg je nu ergens anders? Stap dan over naar Robeco en wij vergoeden de gemaakte verkoopkosten tot €500,-
Meer informatie over zorgeloos overstappen

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten