Beginnen met beleggen

Beleggen is een goed middel voor wie op de lange termijn vermogen wil opbouwen. Echter voor veel mensen is drempel om te starten erg hoog en bestaan er allerlei beleggingsmisverstanden. Als je weet hoe de zaken werkelijk in elkaar steken, is de drempel om te beginnen met beleggen een stuk lager.

Beleggen met weinig geld

Een van de grootste beleggingsmisverstanden is dat beleggen alleen wat voor jou kan zijn als je veel geld hebt. Het is heel goed mogelijk om met een klein bedrag te beginnen met beleggen, door elke maand een vast bedrag te investeren. Je vermijd dan het gevaar dat je net op het verkeerde moment met een groot bedrag instapt.

Door klein te beginnen, krijg je de kans om in de praktijk beleggingservaring op te doen, zonder dat je een groot verlies zult lijden als het beursklimaat tegenzit. Op de lange termijn kan je via periodiek beleggen bovendien mogelijk een aardig vermogen opbouwen. Ontdek de mogelijkheden van maandbeleggen bij Robeco.

Beleggen voor beginners

Als beginnende belegger is het fijn als je niet zelf op alles hoeft te letten. In plaats van zelf een portefeuille samen te stellen en bij te houden, kan je dat overlaten aan de specialisten van Robeco ONE. Vervolgens kan je over hun schouders meekijken, door via de kwartaalupdates te volgen hoe ze inspelen op alle marktontwikkelingen.

Wil je zelf eerst meer leren over beleggen? Dat kan ook. Via de video-cursus ‘Beleggen voor beginners’ leer je veel over beleggen en ontdek je of beleggen wel iets voor jou is.

Vandaag nog beginnen?

Weet je niet hoe je moet beginnen met beleggen en heb je geen zin om je elke dag te verdiepen in de financiële wereld?

Goed nieuws! Dat is ook helemaal niet nodig. De fondsbeheerders van Robeco ONE volgen voor jou het financiële nieuws en spelen actief in op nieuwe beleggingskansen.

Robeco ONE is een oplossing voor wie wil beginnen met beleggen, maar de basiskennis of tijd mist om zich echt te verdiepen in de aandelenmarkten.

Veelgestelde vragen over beleggen

  • Het is goed om te weten wat je kunt verwachten als je gaat beleggen. Als je weet hoe beleggen werkt, kan je onnodige teleurstellingen voorkomen bij het opbouwen van vermogen voor je financiële doelen. Ontdek zelf hoe beleggen werkt.

  • Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen en beheren van een beleggingsportefeuille? Leer dan de basisregels van beleggen.

  • Beginnen met beleggen is vaak makkelijker dan het lijkt. Heb je zelf nog weinig ervaring met beleggen, dan kan je er voor kiezen om met een klein bedrag per maand vermogen op te gaan bouwen. Start vandaag nog met beleggen.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten