Leren beleggen

Hoewel het verstandig is om wat basiskennis op te bouwen voordat je begint met beleggen, is het niet noodzaak om alle ins en outs van financiële markten te doorgronden. Je kunt al binnen enkele minuten een beleggingsrekening te openen en beginnen met beleggen.

Hoe kan ik leren beleggen?

Er zijn verschillende manieren om kennis op te bouwen over beleggen. Een goed beginpunt is het in kaart brengen van je eigen financiële situatie. Pas wanneer je een buffer hebt om financiële tegenvallers op te vangen kan je onderzoeken wat het beste aansluit bij jouw doelen, beleggingshorizon en hoeveel risico je bereid bent te nemen.

Beleggingslessen in de praktijk

Net als bij autorijden zal je echter de meest waardevolle lessen in de praktijk op moeten doen. Als je minder dan 2.500 kilometer hebt gereden, is de kans dat je een aanrijding veroorzaakt driemaal zo groot als bij een chauffeur met 10.000 kilometer op de teller *). Dat is bij beleggen net zo. Het gevaar dat je onnodig verlies lijdt of rendement laat liggen, neemt af naarmate je meer ervaring krijgt op de beleggingsmarkt. Door voorzichtig van start te gaan en met een klein bedrag te beginnen met beleggen, kan je in de praktijk kennismaken met beleggen en je beperkt zo het risico dat een tegenvaller meteen heel grote gevolgen heeft voor je vermogen.

Leren beleggen cursus

Er zijn tientallen boeken en talloze cursussen voor beginnende beleggers. Ook Robeco biedt daarin de mogelijk om via de video-cursussen, binnen anderhalf uur de basis van het beleggen onder de knie te krijgen. In vier cursusonderdelen van beleggen van 15 à 20 minuten leer je onder meer de basisregels van beleggen en de kenmerken van een beleggingsfonds. Aan de hand van boeken of informatie op het internet kan je je beleggingskennis vervolgens verder vergroten. 

Door het volgen van de video-cursussen leer je veel over beleggen en ontdek je of beleggen iets voor jou is.

Veelgestelde vragen over beleggen

  • Het is goed om te weten wat je kunt verwachten als je gaat beleggen. Als je weet hoe beleggen werkt, kan je onnodige teleurstellingen voorkomen bij het opbouwen van vermogen voor je financiële doelen. Ontdek zelf hoe beleggen werkt.

  • Ben je benieuwd naar wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen en beheren van een beleggingsportefeuille? Leer dan de basisregels van beleggen.

  • Beginnen met beleggen is vaak makkelijker dan het lijkt. Heb je zelf nog weinig ervaring met beleggen, dan kan je er voor kiezen om met een klein bedrag per maand vermogen op te gaan bouwen. Start vandaag nog met beleggen.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten