Robeco Special

Corona dossier

Het coronavirus heeft diepe impact op het leven van mensen en zorgt voor grote veranderingen in Nederland en de rest van de wereld. Naast persoonlijke impact valt ook een deel van de economie stil en hebben financiële markten een flinke daling laten zien. Wij staan klaar voor onze klanten om ze door deze crisis te loodsen. Daarom laten we onder andere de visies zien van een aantal fondsmanagers en leggen we uit hoe u de rust kunt bewaren tijdens een beurscrisis.

We zien twee scenario's

Voor Robeco ONE is de coronacrisis geen aanleiding om af te wijken van de strategie waarmee het fonds al jarenlang succesvol is. Fondsbeheerder Jeroen Blokland vertelt hoe hij omspringt met koersschommelingen en wat de waarschijnlijke scenario’s zijn.

Altijd op zoek naar kansen

Voor beleggers is het nu de grote vraag hoe het economisch herstel er na de coronacrisis uit gaat zien. Daarbij is het een groot voordeel om goed op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in China, vertelt Jan Keuppens, fondsbeheerder van Robeco Sustainable Global Stars Equities.

Krijgt de coronacrisis ook vat op de rente?

Een van de gevolgen van de coronacrisis is dat de rente op obligatiemarkten verder onder druk komt te staan. Beleggingsstrateeg Peter van der Welle legt uit wat er tijdens eerdere pandemieën gebeurde en vertelt wat er nu gebeurt op de obligatiemarkt.
Wat gebeurt er op de obligatiemarkt?

We worden het een beetje zat

Arnout van Rijn woont en werkt in Hongkong. Hij is fondsmanager van Robeco Asia Pacific. "Het vinden van een rustige plek voor een conference call in een appartementje van 40 vierkante meter is natuurlijk zo goed als onmogelijk".

Lees de column van Arnout

Feiten en cijfers

De coronacrisis heeft geleid tot flinke verliezen op de wereldwijde beurzen. Ook Robecofondsen hebben last van de toegenomen beweeglijkheid en onzekerheid. Gelukkig raken klanten van Robeco niet massaal in paniek. Lees wat beleggende klanten denken van de coronacrisis en van de rol van Robeco.

Meer feiten en cijfers

Omgaan met onzekerheid

Al vele jaren is Patrick Damen, senior medewerker Beleggingsservice, een vertrouwd gezicht voor u als klant. Sinds Patrick werkzaam is in de financiële dienstverlening heeft hij al de nodige crisis op de financiële markten meegemaakt. Wij vroegen hem hoe hij, in zijn werk en persoonlijk, de huidige coronacrisis ervaart.

Lees het interview

Beleg met verstand in plaats van emotie

Ben je net gestart met beleggen? Dan is dit misschien de eerste keer dat je een grote daling op de beurzen meemaakt. Het kan even slikken zijn als je na de forse koersdaling de waarde van je beleggingen checkt. Wat zou je op dit moment met je beleggingen kunnen doen?

Lees het artikel

Wat moet u weten en waar kunt u op letten?

Tijdens de coronacrisis komt er een hoop op iedereen af. Wij treffen continu maatregelen om onze dienstverlening op orde te houden, maar doen tegelijk een beroep op de alertheid van klanten zelf. Wat moet u weten en waar kunt u op letten?

​We hebben de belangrijkste zaken voor u op een rij gezet.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten