Laten beleggen

Robeco ONE Duurzaam

 • Duurzaam beleggen met één fonds
 • Uitzicht op goede rendementen
 • Start vanaf € 50
Start met beleggen

Laat de experts voor je werken aan een betere toekomst

Met duurzaam beleggen kun je zeer effectief werken aan een duurzame toekomst zonder je rendement uit het oog te verliezen. Sterker nog, aandacht voor duurzaamheid levert rendement op. Met deze nieuwe ONE-variant beleg je in bedrijven en overheden die de strijd aangaan met wereldwijde problemen zoals klimaatverandering, schending van mensenrechten en schaarse natuurlijke grondstoffen.

Zo werkt Robeco One Duurzaam

 1. 1

  Bepaal welk bedrag je inlegt

 2. 2

  Open een Robeco ONE rekening

 3. 3

  Koop Robeco ONE Duurzaam

Bepaal allereerst of beleggen aansluit bij jouw wensen. Een handig hulpmiddel is onze Checklist sparen of beleggen (PDF). Zorg dat je de basisregels kent voordat je begint met beleggen.

Uitsluitingen

We beleggen niet in de tabaks-, kolen- en wapenindustrie. Ook sluiten we bedrijven en landen uit die omstreden zijn, mensenrechten schenden of milieuvervuiling veroorzaken.

ESG-integratie

ESG staat voor Environmental (milieu), Social (maatschappelijk) en Governance (bestuur). Robeco belegt in bedrijven en overheden die hoog scoren op deze criteria én financieel goed presteren.

Impactbeleggen

Investeren in bedrijven die actief en bewust iets willen veranderen. Dit zijn bedrijven die bijvoorbeeld streven naar minder honger en armoede. Of ze verminderen hun CO2-uitstoot of verlagen hun gebruik van grondstoffen.

Beleggen volgens Robeco

Beleggen via Robecofondsen doe je zonder kopzorgen. Iedereen met extra vermogen kan via Evi eenvoudig online beleggen in Robecofondsen. Kies een variant die aansluit bij jouw wensen en de beleggingsexperts van Robeco gaan voor je aan de slag. Wat Robeco uniek maakt?

 • Ruim 90 jaar beleggingservaring
 • 94% van onze klanten beveelt ons aan
 • Pionier in duurzaamheid
 • Actuele rendementen in de Robeco app
 • Kosteloos in- en uitstappen
 • Professionele beleggers beoordelen Robeco als de nummer 1 duurzame vermogensbeheerder in Europa

Wat kost beleggen in Robeco ONE Duurzaam?

Bij Robeco staat gemak voorop. De beleggingsexperts van Robeco zijn continu bezig met het optimaliseren van de Robeco ONE-varianten. Zo heb jij geen omkijken naar onderhoud van jouw beleggingsportefeuille. Hier rekenen we een klein percentage voor. In- en uitstappen doe je eenvoudig zelf via Mijn Robeco en is volledig gratis.

Je inlegKosten ONE Duurzaam per jaar
€ 50,- tot € 100.000,-
1,33%
Boven € 100.000 ,-
1,17%

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

 • Robeco ONE Duurzaam is een actief beheerd, wereldwijd multi-assetfonds met een volledige focus op duurzaamheid. Het fonds heeft een gemiddeld risicoprofiel en belegt hoofdzakelijk in duurzame aandelen- en obligatiefondsen van Robeco en RobecoSAM die voldoen aan de hoogste normen voor duurzaam beleggen.

 • Robeco ONE Duurzaam is opgebouwd uit duurzame aandelenfondsen en obligatiefondsen. Het is een actief beheerde fondsportefeuille, die wereldwijd is belegt. Een belangrijk deel van de beleggingsfondsen in ONE Duurzaam zijn gemaakt en worden beheerd door RobecoSAM. Dit Zwitserse zusterbedrijf van Robeco is een internationaal gerenommeerd expert in duurzaam beleggen. Naast RobecoSAM-fondsen bevat Robeco ONE Duurzaam ook een aantal duurzame Robeco-fondsen.

 • Op het gebied van duurzaam beleggen heeft Robeco vier pijlers om in te zetten. In de eerste plaats sluiten we bedrijven of industrieën uit, zoals tabak en de wapenindustrie. Daarnaast passen we ESG-criteria toe in al onze beleggingsfondsen. ESG staat voor Environmental (milieu), Social (maatschappelijk) en Governance (bestuur). Robeco belegt in bedrijven en overheden die hoog scoren op deze criteria én financieel goed presteren. De derde optie die Robeco gebruikt is impactbeleggen. We investeren in bedrijven die actief en bewust iets willen veranderen. Deze bedrijven streven bijvoorbeeld naar minder honger en armoede. Of ze verminderen hun CO2-uitstoot of verlagen hun gebruik van grondstoffen. De vierde en laatste pijler is actief aandeelhouderschap. Jaarlijks gaan we met ongeveer 200 bedrijven in gesprek over duurzaamheid en stemmen we tijdens 5.000 aandeelhoudersvergaderingen over verschillende duurzame onderwerpen.

 • Dat duurzaam beleggen ten koste gaat van rendement wordt door diverse onderzoeken weerlegd. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat duurzaam beleggen uiteindelijk een hoger rendement oplevert.

Hulp nodig? We staan voor je klaar.

 • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
 • Je eigen vraag stellen via de zoekbalk
 • Spreek een medewerker via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten