Kwartaalupdate

Terugblik 2e kwartaal 2021

De wereldwijde economische groei hield aan in het tweede kwartaal, dankzij een versoepeling van de lockdownmaatregelen in ontwikkelde markten. De verdere heropening in veel ontwikkelde markten heeft het wereldwijde economische herstel breder en veerkrachtiger gemaakt. Dat was in mei onder meer te zien aan de flinke stijging van de belangrijke voorspellende ISM-indicator voor de dienstensector. Ook het momentum in de wereldwijde productiesector bleef sterk. De wereldwijde indicator voor het producentenvertrouwen, de JP Morgan Manufacturing PMI, steeg naar 56, wat wijst op aantrekkende groei.

Lees meer over de terugblik

Resultaten Robeco ONE

In het tweede kwartaal continueerde de Robeco ONE fondsen de goede prestaties van het eerste kwartaal. De omvang van de rendementen waren weliswaar iets gematigder maar alsnog ruimschoots positief. De rendementen varieerden van 1,55% voor Robeco ONE Defensief tot 3,7% voor Robeco ONE Offensief. De fondsen profiteerden van het aanhoudende positieve sentiment van de aandelenmarkten. Over het geheel genomen hebben onze actieve beleggingskeuzes eveneens positief bijgedragen aan het totaalrendement.

Robeco ONE Defensief

De positieve trend in de aandelenmarkten droeg ook dit kwartaal behoorlijk bij aan het goede rendement van Robeco ONE Defensief. De beleggingen in Europese overheidsobligaties hadden last van de stijgende rentes. Diverse andere obligatiecategorieën presteerden wel goed in het tweede kwartaal.

Lees meer over Robeco ONE Defensief

Robeco ONE Neutraal

Robeco ONE Neutraal behaalde een kwartaalrendement van 2,6%. De beleggingen in overheidsobligaties leverde een negatieve bijdrage aan het rendement dit kwartaal. De verliezen werden echter ruimschoots gecompenseerd door de positieve aandelenrendementen.

Lees meer over Robeco ONE Neutraal

Robeco ONE Offensief

Robeco ONE Offensief behaalde een kwartaalrendement van bijna 3,7%. De opwaartse drift van de aandelenmarkten hebben behoorlijk positief bijgedragen aan het rendement van de portefeuille.

Lees meer over Robeco ONE Offensief

Robeco ONE Duurzaam

Het rendement van Robeco ONE Duurzaam kwam dit kwartaal uit op ruim 2,5%. De stijgende aandelenkoersen droegen fors bij aan dit positieve rendement. De beleggingen in staatsobligaties zorgde dit kwartaal voor een drukkend effect op het rendement.

Lees meer over Robeco ONE Duurzaam

Interview met Robeco ONE fondsmanager Ernesto Sanichar

In het tweede kwartaal bereikten de Robeco ONE-fondsen nieuwe koersrecords. Mede-fondsbeheerder Ernesto Sanichar legt uit wat er schuil gaat achter de koersstijgingen en hij vertelt hoe de financiële wereld op twee gedachtes hinkt.

Lees het interview

Vooruitblik

Wij verwachten dat de wereldwijde economische groei aanhoudt, al zal het tempo afnemen en het draagvlak iets minder breed zijn. In de tweede helft van 2021 verwachten we een duidelijke verbetering van de werkgelegenheid. We verwachten daarnaast positieve vermogenseffecten van een veerkrachtige huizen- en aandelenmarkt. En verdere effecten van (eerdere) fiscale stimulering en een historisch lage reële rente die de consumptie en investeringsactiviteit blijft stimuleren. Deze factoren wegen waarschijnlijk zwaarder dan de bedreiging die de vertragende Chinese kredietverstrekking vormt voor de wereldwijde economische activiteit.

Lees meer over onze vooruitblik

Beleg flexibel en gemakkelijk met Robeco ONE

Gemakkelijk en flexibel beleggen in Robeco ONE? Kies dan een variant die aansluit bij jouw wensen. Plaats een aankoop. En zet de experts van Robeco ONE voor je aan het werk.

*Disclaimer: De grafiek toont het gemiddeld behaald jaarrendement vanaf start 5 oktober 2012 t/m 30 juni 2021. Robeco ONE Duurzaam is gestart op 5 juni 2018. Er onder staat het gemiddelde (jaar)rendement na fondskosten over de aangegeven periode. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten