Kwartaalupdate

Terugblik 1e kwartaal 2021

In het laatste kwartaal van 2020 vertraagde het herstel van de wereldwijde maakindustrie nog enigszins door een stevige tweede golf van Covid-19 besmettingen. In het eerste kwartaal van 2021 was er duidelijk een bredere opleving in deze industrie zichtbaar. De globale vertrouwensindicator, de JP Morgan Manufacturing PMI, sloot het eerste kwartaal 2021 af op 55.0, een indicatie van (sterk) toenemende groei.

Lees meer over de terugblik

Resultaten Robeco ONE

Gedragen door almaar stijgende aandelenkoersen, ging het de Robeco ONE fondsen behoorlijk voor de wind in het eerste kwartaal van 2021. De rendementen varieerden van 2,1% voor Robeco ONE Defensief tot 8,2% voor Robeco ONE Offensief. Naast sterke aandelenmarkten hadden ook de accenten in de portefeuilles evenals de prestaties van de onderliggende beleggingsstrategien een positief effect op het totaalrendement.

Robeco ONE Defensief

De beleggingen in aandelen waren in belangrijke mate verantwoordelijk voor het positieve rendement op Robeco ONE Defensief in het eerste kwartaal. Als gevolg van de wereldwijd stijgende rentes waren de rendementen op de vastrentende beleggingscategorieën veelal negatief.

Lees meer over Robeco ONE Defensief

Robeco ONE Neutraal

Het totaalrendement op de Robeco ONE Neutraal portefeuille kwam uit op ruim 5%. Aandelen wereldwijd en grondstoffen deden het bijzonder goed en konden de minnen op vastrentende beleggingscategorieën ruimschoots goedmaken.

Lees meer over Robeco ONE Neutraal

Robeco ONE Offensief

Het rendement op Robeco ONE Offensief over het eerste kwartaal kwam uit op een meer dan verdienstelijke 8,2%. Daarmee ligt het rendement dicht bij het rendement voor de categorie wereldwijde aandelen, maar met aanzienlijk minder risico, omdat we ook voor ongeveer 25% beleggen in minder beweeglijke beleggingscategorieën.

Lees meer over Robeco ONE Offensief

Robeco ONE Duurzaam

Het rendement op Robeco ONE Duurzaam kwam uit op 3,3%. Gedragen door aandelen ging de portefeulle flink omhoog al zorgde de stijgende rente zeker richting het einde van het kwartaal voor wat tegenwind.

Lees meer over Robeco ONE Duurzaam

Interview met Robeco ONE fondsmanager Jeroen Blokland

In veel landen komt de economie de komende maanden weer op stoom. Fondsbeheerder Jeroen Blokland van Robeco ONE vertelt hoe hij daarop inspeelt en wat op dit moment zijn aandacht trekt in de beleggingswereld.

Lees het interview

Vooruitblik

Het economische herstel dat zich afgelopen kwartaal heeft aangediend zal in onze visie de komende maanden verder doorzetten. In ontwikkelde markten zullen de lockdowns afnemen door een steeds hogere groepsimmuniteit. Als gevolg daarvan verwachten wij dat de consumptie en investeringen aangejaagd worden. Uitgestelde particuliere uitgaven, hoge overheidsbestedingen en de aanhoudend lage rente dragen daar aan bij. Ook aantrekkend optimisme onder ondernemers en positieve vermogenseffecten van een veerkrachtige huizenmarkt wereldwijd zullen een positieve invloed hebben.

Lees meer over onze vooruitblik

Beleg flexibel en gemakkelijk met Robeco ONE

Gemakkelijk en flexibel beleggen in Robeco ONE? Kies dan een variant die aansluit bij jouw wensen. Plaats een aankoop. En zet de experts van Robeco ONE voor je aan het werk.

*Disclaimer: De grafiek toont het gemiddeld behaald jaarrendement vanaf start 5 oktober 2012 t/m 31 maart 2021. Robeco ONE Duurzaam is gestart op 5 juni 2018. Er onder staat het gemiddelde (jaar)rendement na fondskosten over de aangegeven periode. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten