Kwartaalupdate

Terugblik 4e kwartaal 2020

In het vierde kwartaal van 2020 vertraagde het positieve groeimomentum van de economie enigszins. Dit kwam door de tweede golf van sterk oplopende Covid-19 besmettingen begin oktober. Voor het vierde kwartaal werd een gematigde groei verwacht na een heel sterk herstel in het derde kwartaal. Onder meer een terugvallende groei in de consumptieve bestedingen drukte het groeitempo. In de Eurozone viel het economische groeitempo eveneens terug nadat overheden half oktober social distancing maatregelen weer aanscherpte. Volgens de ECB zal dat resulteren in een krimp van 2,2% in het vierde kwartaal. Belangrijke uitzondering op de vertraging van de economische groei is China waar de economische activiteit alweer boven de niveaus van eind 2019 is uitgekomen.

Lees meer over de terugblik

Resultaten Robeco ONE

In een bijzonder en bewogen jaar wisten de Robeco ONE-fondsen in 2020 toch heel behoorlijke rendementen te realiseren, varierend van 4,5% voor Robeco ONE Offensief tot 5,9% voor Robeco ONE Duurzaam. Ondanks het zeer beweeglijke jaar lagen de rendementen van de meeste beleggingscategorieën uiteindelijk redelijk dicht bij elkaar. Positieve uitschieter was goud met een rendement van meer dan 20% dat in drie van de vier ONE-fondsen (Duurzaam uitgezonderd) is opgenomen.

Robeco ONE Defensief

Robeco ONE Defensief realiseerde in 2020 een stevig rendement van 5,7%. Aandelen presteerden in het laatste kwartaal bijzonder goed met een rendement van meer dan 9%. Over het hele jaar gezien presteerden staatsobligaties en in het bijzonder bedrijfsobligaties, die zelfs een beter jaarrendement dan aandelen realiseerden, eveneens goed. De enorme stimuleringsmaatregelen van centrale banken misten hun uitwerking niet.

Lees meer over Robeco ONE Defensief

Robeco ONE Neutraal

Geholpen door een bijzonder sterk laatste kwartaal realiseerde Robeco ONE Neutraal in 2020 een positief rendement van 4,8%. Aandelen realiseerden een kwartaalrendement van maar liefst 9% als gevolg van een serie positieve berichten over de werkzaamheid van een aantal Covid-19 vaccins. Andere beleggingscategorieën, waaronder high yield-obligaties en grondstoffen, presteerden ook goed.

Lees meer over Robeco ONE Neutraal

Robeco ONE Offensief

Geholpen door een buitengewoon sterk laatste kwartaal realiseerde Robeco ONE Offensief in 2020 een positief rendement van 4,5%. Aandelen realiseerden een kwartaalrendement van maar liefst 9% maar ook de verdeling over de beleggingscategorieën en de fondskeuzes droegen fors bij aan het resultaat van Robeco ONE Offensief.

Lees meer over Robeco ONE Offensief

Robeco ONE Duurzaam

Mede door een sterk laatste kwartaal op de financiële markten realiseerde Robeco ONE Duurzaam een positief rendement voor heel 2020 van bijna 6%. 2020 is, uiteraard naast het jaar waarin we geconfronteerd werden met het Covid-19 virus, ook het jaar van de definitieve doorbraak van duurzaam beleggen. En dat was terug te zien in het resultaat.

Lees meer over Robeco ONE Duurzaam

Interview met Robeco ONE fondsmanager Jeroen Blokland

De Robeco ONE-fondsen hebben ondanks de pandemie naar verhouding een sterk jaar achter de rug. Mede-fondsbeheerder Jeroen Blokland blikt terug op 2020 en vertelt waar de kansen en gevaren liggen in het nieuwe beleggingsjaar.

Lees het interview

Vooruitblik

Het economisch herstel dat zich heeft aangediend kan in onze visie de komende maanden verder afvlakken gezien de huidige intensivering van lockdowns in ontwikkelde markten. Richting de tweede helft van 2021 zullen hoge hoeveelheden spaargeld, aantrekkend optimisme vanuit het bedrijfsleven, positieve vermogenseffecten van een veerkrachtige huizenmarkt én de aanhoudend lage rente de consumptie en investeringen aanjagen naarmate groepsimmuniteit voor Covid-19 dichterbij komt.

Lees meer over onze vooruitblik

Beleg flexibel en gemakkelijk met Robeco ONE

Gemakkelijk en flexibel beleggen in Robeco ONE? Kies dan een variant die aansluit bij jouw wensen. Plaats een aankoop. En zet de experts van Robeco ONE voor je aan het werk.

*Disclaimer: De grafiek toont het gemiddeld behaald jaarrendement vanaf start 5 oktober 2012 t/m 31 januari 2021. Robeco ONE Duurzaam is gestart op 5 juni 2018. Er onder staat het gemiddelde (jaar)rendement na fondskosten over de aangegeven periode. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten