Robeco ONE Kwartaalupdate

Terugblik economie

Hoewel de meeste aandelenindices na het eerste kwartaal van 2023 op een kleine winst staan, hebben beleggers in deze periode een behoorlijke achtbaan achter de rug. Opluchting over een geleidelijke daling van de inflatie maakte in de loop van het kwartaal plaats voor zorgen over problemen in de banksector.

Lees meer in de terugblik

Resultaten

Beleggers hadden in het eerste kwartaal meer oog voor een mogelijk snelle groei van de bedrijfswinsten in de loop van 2023 en voor een eventuele koerswijziging van de Amerikaanse centrale bank, dan voor de problemen in de banksector. Dankzij dit optimisme zijn zowel aandelen- als obligatiemarkten het jaar goed begonnen.

Dat geldt ook voor de Robeco ONE-fondsen, waarvan de rendementen uitkwamen tussen de 2,4% en 3,6%. Het vooruitzicht dat er in de loop van het jaar een rente- of winsttegenvaller kan komen, is echter wel aanleiding om iets voorzichtiger positie te kiezen.

Robeco ONE Defensief

Met een kwartaalrendement van 2,44% bleef Robeco ONE Defensief het marktgemiddelde mooi voor. Het fonds profiteerde van de grote renteschommelingen op de obligatiemarkt. In het aandelensegment is de focus verschoven van ontwikkelde landen naar opkomende markten.

Lees meer over Robeco ONE Defensief

Robeco ONE Neutraal

Robeco ONE Neutraal heeft in het eerste kwartaal een rendement behaald van 2,86%. Het fonds profiteerde weliswaar niet volledig mee van het koersherstel op de aandelenmarkten, maar plukte wel de vruchten van de sterke schommelingen in de rentewereld.

Lees meer over Robeco ONE Neutraal

Robeco ONE Offensief

In het eerste kwartaal kwam het rendement van Robeco ONE Offensief uit op 3,58%. Het fonds had de wind in de rug van stijgende aandelen- en obligatiekoersen. Het positieve effect dat werd behaald door slim in te spelen op verschillen tussen de lange en korte rente, werd tenietgedaan doordat waardeaandelen achterbleven bij groeiaandelen.

Lees meer over Robeco ONE Offensief

Robeco ONE Duurzaam

In het eerste kwartaal kwam het rendement van Robeco ONE Duurzaam uit op 3,13%. Aandelen in het segment slimme energie en energiebesparing maakten een inhaalslag na een lastig 2022. In het eerste kwartaal kwam het rendement van Robeco ONE Duurzaam uit op 3,13%. Aandelen in het segment slimme energie en energiebesparing maakten een inhaalslag na een lastig 2022.

Lees meer over Robeco ONE Duurzaam

Interview Robeco ONE Fondsmanagers Ernesto Sanichar en Arnout van Rijn

In het eerste kwartaal hadden beleggers meer oog voor positieve berichten over een dalende inflatie, dan voor het slechte nieuws uit de banksector. Fondsbeheerders Ernesto Sanichar en Arnout van Rijn van Robeco ONE leggen uit wat er schuilgaat achter het mooie aandelenrendement van de afgelopen jaren en vertellen hoe ze positie kiezen voor de komende maanden.

Lees het interview

Vooruitblik

Centrale banken in ontwikkelde landen hebben het afgelopen jaar de rente behoorlijk verhoogd. De stijgende rente werkt het hardst door in de meest kwetsbare segmenten van de banksector, zoals het afgelopen kwartaal al duidelijk werd. Het lijkt een kwestie van tijd voordat de effecten zich ook in andere delen van de financiƫle wereld laten voelen. Dat gebeurt voornamelijk via kredietverstrekking.

Lees meer over onze vooruitzichten

Beleg flexibel en gemakkelijk met Robeco ONE

Gemakkelijk en flexibel beleggen in Robeco ONE? Kies dan een variant die aansluit bij jouw wensen. Plaats een aankoop. En zet de experts van Robeco ONE voor je aan het werk.

*Disclaimer: De grafiek toont het gemiddeld behaald jaarrendement vanaf start 5 oktober 2012 t/m 30 april 2023. Robeco ONE Duurzaam is gestart op 5 juni 2018. Er onder staat het gemiddelde (jaar)rendement na fondskosten over de aangegeven periode. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten