Kwartaalupdate

Terugblik 2e kwartaal 2020

In het tweede kwartaal van 2020 werden de gevolgen van de Covid-19 pandemie duidelijk zichtbaar. De wereldeconomie werd geconfronteerd met de grootste economische schok in decennia die de diepste recessie van de naoorlogse geschiedenis veroorzaakte. Het dieptepunt van de wereldwijde recessie viel in de maand april. Detailhandelsverkopen, hotelboekingen en recreatieve bestedingen duikelden in een aantal regio’s met meer dan 80% (jaar-op jaar) omlaag. In de maand mei werd zichtbaar dat de vraagkant van de economie zich hervond met een stijging in consumptieve bestedingen, veelal online. Met het geleidelijk terugdraaien van ‘lockdowns’ en ‘social distancing’ maatregelen nam de bewegingsvrijheid van mensen in juni toe en werd het in mei ingezette economisch herstel aan het eind van het tweede kwartaal duidelijker zichtbaar. .

Lees meer over de terugblik

Resultaten Robeco ONE

Na een van de meeste historische kwartalen die volledig gedomineerd werd door de uitbraak van het Covid19 virus, stond het tweede kwartaal van 2020 in het teken van economisch en marktherstel. Een groot deel van de verliezen uit het eerste kwartaal werden goedgemaakt. Een bevestiging dat als de beweeglijkheid op de beurzen significant toeneemt, het zaak blijft om aan de langetermijndoelstellingen vast te houden en niet meteen te voorzichtig te worden. De rendementen varieerden van bijna 8% voor Robeco ONE Defensief tot ruim 13% voor Robeco ONE Offensief. We gaan hierna in op de belangrijkste ontwikkelingen per fonds.

Robeco ONE Defensief

Zoals de meeste beleggingscategorieën in het eerste kwartaal flink onderuitgingen, gingen ze in het tweede kwartaal fors omhoog. Hierdoor werden de eerdere verliezen vrijwel geheel goedgemaakt. Zowel de accenten die we in de portefeuille hebben aangebracht als ook de prestaties van de geselecteerde beleggingsfondsen droegen flink positief bij aan het totaalrendement.

Lees meer over Robeco ONE Defensief

Robeco ONE Neutraal

De meeste beleggingscategorieën herstelden flink in het tweede kwartaal. Hierdoor werd een aanzienlijk deel van de verliezen uit het eerste kwartaal goedgemaakt, maar niet alles. Zowel de accenten die we in de portefeuille hebben aangebracht, als ook de prestaties van de geselecteerde beleggingsfondsen, droegen fors positief bij aan het totaalrendement.

Lees meer over Robeco ONE Neutraal

Robeco ONE Offensief

De meeste beleggingscategorieën herstelden flink in het tweede kwartaal. Hierdoor werd een aanzienlijk deel van de verliezen uit het eerste kwartaal goedgemaakt, maar niet alles. Zowel de accenten die we in de portefeuille hebben aangebracht, als ook de prestaties van de geselecteerde beleggingsfondsen, droegen fors positief bij aan het totaalrendement.

Lees meer over Robeco ONE Offensief

Robeco ONE Duurzaam

De meeste beleggingscategorieën herstelden flink in het tweede kwartaal. Hierdoor werd een aanzienlijk deel van de verliezen uit het eerste kwartaal goedgemaakt, maar niet alles. Zowel de accenten die we in de portefeuille hebben aangebracht, als ook de prestaties van een aantal duurzame themafondsen, droegen positief bij aan het portefeuillerendement.

Lees meer over Robeco ONE Duurzaam

Vooruitblik

Wij verwachten dat het economisch herstel zich in de tweede jaarhelft zal voortzetten maar dat het schoksgewijs verloopt. Er zijn voldoende redenen voor een woelige herstelfase zoals: een tweede golf in Covid-19 besmettingen in afwezigheid van een effectief vaccin. Het aflopen van bepaalde stimuleringsmaatregelen. En de aankomende presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten.

Lees meer over onze vooruitblik

Beleg flexibel en gemakkelijk met Robeco ONE

Gemakkelijk en flexibel beleggen in Robeco ONE? Kies dan een variant die aansluit bij jouw wensen. Plaats een aankoop. En zet de experts van Robeco ONE voor je aan het werk.

*Disclaimer: De grafiek toont het gemiddeld behaald jaarrendement vanaf start 5 oktober 2012 t/m 31 augustus 2020. Robeco ONE Duurzaam is gestart op 5 juni 2018. Er onder staat het gemiddelde (jaar)rendement na fondskosten over de aangegeven periode. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten