Robeco ONE Kwartaalupdate

Terugblik economie

Het groeitempo van de economie is in het tweede kwartaal duidelijk afgenomen. In de Verenigde Staten is de ISM manufacturing index – die het vertrouwen meet van inkoopmanagers in de maakindustrie – gedaald van 56 naar 53. Zolang deze leidende indicator boven de 50 noteert, is dat een aanwijzing dat de economie groeit. Maar het is een veeg teken dat een subindex voor nieuwe orders al is omgeslagen naar krimp. Omdat het bedrijfsleven de afgelopen kwartalen de voorraden weer heeft opgebouwd, kan dat een signaal zijn dat de economie afkoelt.

Lees meer over de terugblik

Resultaten Robeco ONE

Financiële markten hebben één van de lastigste kwartalen achter de rug in lange tijd. De toenemende vrees voor een mogelijke recessie, leidde ertoe dat de wereldwijde aandelenindex in het tweede kwartaal met 15,7% is gedaald. Op obligatiemarkten stonden de koersen juist onder druk door de snelle stijging van de rente. Aangezien het nog lang niet zeker is dat de Amerikaanse economie een recessie gaat doormaken, lijkt het sentiment in de beleggingswereld in negatieve zin te zijn doorgeslagen.

Voor beleggers waren er in het tweede kwartaal bijna geen marktsegmenten om te schuilen. Zelfs categorieën die normaliter goed presteren tijdens marktturbulentie zoals goud en staatsobligaties, eindigden in het rood. De Robeco ONE fondsen deelden in de marktmalaise. De rendementen varieerden van -7,50% voor Robeco ONE Defensief tot -9,06% voor Robeco ONE Offensief.

Robeco ONE Defensief

In het tweede kwartaal heeft Robeco ONE Defensief een negatief rendement behaald van -7,50%. Er waren de afgelopen maanden bijna geen beleggingscategorieën waar beleggers konden schuilen voor het slechte beursklimaat. Zelfs kredietwaardige staatsobligaties en goud eindigden in het rood.

Lees meer over Robeco ONE Defensief

Robeco ONE Neutraal

Robeco ONE Neutraal heeft in het tweede kwartaal een negatief rendement behaald van -8,45%. In zowel het aandelen- als obligatiesegment van de portefeuille hielp een goede fondskeuze nog iets bij het beperkt houden van de schade, maar dat was helaas niet het geval voor de wijze waarop het fonds actief positie koos in bepaalde marktsegmenten.

Lees meer over Robeco ONE Neutraal

Robeco ONE Offensief

In het tweede kwartaal heeft Robeco ONE Offensief een negatief rendement behaald van -9,06%. Een kleine positieve bijdrage van de fondsselectie, kon niet voorkomen dat de portefeuille hard geraakt werd door het zeer slechte klimaat op de financiële markten.

Lees meer over Robeco ONE Offensief

Robeco ONE Duurzaam

Ook als de koersen op aandelen- en obligatiemarkten dalen, leveren de fondsen in de portefeuille van Robeco ONE Duurzaam een positieve bijdrage aan het milieu en de maatschappij. Het financieel rendement van Robeco ONE Duurzaam kwam in het tweede kwartaal echter uit op -7,80%. Het merendeel van de fondsen in het aandelensegment presteerde beter dan het marktgemiddelde.

Lees meer over Robeco ONE Duurzaam

Interview met Robeco ONE fondsmanager Ernesto Sanichar

De inflatie bleef de afgelopen maanden halsstarrig hoog. Op de financiële markten was dat een bron van onrust en koersdalingen. Medefondsbeheerder Ernesto Sanichar vertelt wat de verwachtingen zijn voor de komende maanden en hoe de Robeco ONE-fondsen positie kiezen.

Lees het interview

Vooruitzichten

De historisch hoge onzekerheid op het vlak van macro-economie, maakt het lastig om vooruit te blikken. In de laatste editie van het jaarverslag schreef de Bank voor Internationale Betalingen al over een unieke combinatie van economische krachten die de inflatie opdrijft en het recessiegevaar aanwakkert. In het afgelopen anderhalf jaar hebben we de snelste economische groeispurt in vijftig jaar meegemaakt, gevolgd door de meest rappe afkoeling.

Lees meer over onze vooruitzichten

Beleg flexibel en gemakkelijk met Robeco ONE

Gemakkelijk en flexibel beleggen in Robeco ONE? Kies dan een variant die aansluit bij jouw wensen. Plaats een aankoop. En zet de experts van Robeco ONE voor je aan het werk.

*Disclaimer: De grafiek toont het gemiddeld behaald jaarrendement vanaf start 5 oktober 2012 t/m 31 augustus 2022. Robeco ONE Duurzaam is gestart op 5 juni 2018. Er onder staat het gemiddelde (jaar)rendement na fondskosten over de aangegeven periode. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten