Robeco ONE Kwartaalupdate

Terugblik 1e kwartaal 2022

De onzekerheid op de financiële markten nam toe door de oorlog in Oekraïne, de oplopende inflatie en het vooruitzicht dat centrale banken de rente gaan verhogen. Zowel aandelen- als obligatiekoersen stonden onder druk.

Lees meer over de terugblik

Resultaten Robeco ONE

In het eerste kwartaal van 2022 is de wereldwijde aandelenindex met 3,27% gedaald. Hoewel de coronapandemie naar de achtergrond verdween, zorgde de Russische invasie van Oekraïne voor onrust. Stijgende energieprijzen zorgden ervoor dat de inflatie nog verder opliep. Hierdoor staan centrale banken onder druk om de rente te verhogen, wat met name voor obligaties en groeiaandelen negatief kan uitpakken. De wereldeconomie vertoonde echter opnieuw een groei en de recessievrees lijkt voorbarig.

De Robeco ONE fondsen konden zich in het eerste kwartaal niet onttrekken aan het negatieve sentiment op financiële markten. De rendementen varieerden van -3,27% voor Robeco ONE Offensief tot -4,49% voor Robeco ONE Duurzaam.

Robeco ONE Defensief

In het eerste kwartaal behaalde Robeco ONE Defensief een resultaat van -4,07%. Het negatieve rendement werd veroorzaakt doordat obligatiekoersen daalden als gevolg van een stijgende rente op de kapitaalmarkt.

Lees meer over Robeco ONE Defensief

Robeco ONE Defensief

Robeco ONE Neutraal

In het eerste kwartaal behaalde Robeco ONE Neutraal een resultaat van -3,69%. Zowel aandelen- als obligatiemarkten sloten het kwartaal met verlies af, waarbij de koersschade in het laatstgenoemde segment wat groter was. Het was een lichtpuntje dat de helft van de obligatiefondsen beter presteerden dan het betreffende marktgemiddelde.

Lees meer over Robeco ONE Neutraal

Robeco ONE Neutraal

Robeco ONE Offensief

In het eerste kwartaal behaalde Robeco ONE Offensief een resultaat van -3,27%. Alle beleggingen in obligatiefondsen behaalden een negatief rendement. Aandelenfondsen presteerden iets beter, maar ook in dit segment had Robeco ONE Offensief veel last van het slechte klimaat op de financiële markten.

Lees meer over Robeco ONE Offensief

Robeco ONE Offensief

Robeco ONE Duurzaam

In het eerste kwartaal behaalde Robeco ONE Duurzaam een negatief rendement van 4,49%. Zowel aandelen- als obligatiemarkten sloten het kwartaal met verlies af, waarbij de koersschade in het laatstgenoemde segment wat groter was. Het was een lichtpuntje dat de helft van de obligatiefondsen beter presteerden dan het betreffende marktgemiddelde.

Lees meer over Robeco ONE Duurzaam

Robeco ONE Duurzaam

Interview met Robeco ONE fondsmanager Ernesto Sanichar

Het eerste kwartaal van 2022 kenmerkte zich door toenemende onrust op financiële markten. Medefondsbeheerder Ernesto Sanichar legt uit wat dat betekende voor de Robeco ONE-fondsen en hoe het team positie kiest voor de rest van het jaar.

Lees het interview

Vooruitzichten

Onlangs klom de Amerikaanse 2-jaars rente uit tot boven de 10-jaars rente. In de economische wereld wordt een dergelijke ommekeer gezien als een voorbode voor een recessie. Toch blijven we positief over de groeivooruitzichten voor ontwikkelde economieën in de komende twaalf maanden.

Lees meer over onze vooruitzichten

Beleg flexibel en gemakkelijk met Robeco ONE

Gemakkelijk en flexibel beleggen in Robeco ONE? Kies dan een variant die aansluit bij jouw wensen. Plaats een aankoop. En zet de experts van Robeco ONE voor je aan het werk.

*Disclaimer: De grafiek toont het gemiddeld behaald jaarrendement vanaf start 5 oktober 2012 t/m 30 april 2022. Robeco ONE Duurzaam is gestart op 5 juni 2018. Er onder staat het gemiddelde (jaar)rendement na fondskosten over de aangegeven periode. De waarde van je beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten