Robeco ONE Defensief

In het tweede kwartaal heeft Robeco ONE Defensief een negatief rendement behaald van -7,50%. Er waren de afgelopen maanden bijna geen beleggingscategorieën waar beleggers konden schuilen voor het slechte beursklimaat. Zelfs kredietwaardige staatsobligaties en goud eindigden in het rood.

Fondsselectie obligaties:
In het tweede kwartaal heeft Robeco ONE Defensief een wat grotere positie ingenomen in staatsobligaties en high yield-leningen. Het renteverschil van dat laatstgenoemde segment met meer kredietwaardige leningen is zo ver opgelopen dat de waardering nu wel heel aantrekkelijk is. Door de toenemende recessievrees viel de performance van high yield enigszins tegen. Dat geldt ook voor de wat grotere positie in staatsobligaties, aangezien de oplopende rente ook in dit segment de obligatiekoersen onder druk zette. Lichtpuntjes waren dat Robeco High Yield Bonds en obligaties uit opkomende landen, beide aanzienlijk beter presteerden dan het betreffende marktgemiddelde.

Fondsselectie aandelen: 
Op de aandelenmarkt wordt de stijgende rente gezien als een signaal dat de kans op een recessie toeneemt. Met name in de Verenigde Staten is de centrale bank de rente snel aan het verhogen. Dat is een belangrijke reden waarom juist fondsen met een grote positie in Amerikaanse aandelen de grote verliezers waren in het afgelopen kwartaal. De wat grotere weging in de Verenigde Staten pakte niet goed uit voor Robeco ONE Defensief. Aan de andere kant leverde de voorkeur voor waardeaandelen juist wel een positieve bijdrage aan het fondsrendement. Dat geldt ook voor de fondsselectie in het aandelensegment. Ten slotte ging zelfs goud, normaliter een beleggingscategorie die het goed zou moeten doen ten tijde van hoge inflatie en turbulentie, ook onderuit.

Benieuwd naar de economische vooruitzichten en naar hoe Robeco ONE positie kiest? Lees het interview met mede-fondsbeheerder Ernesto Sanichar.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten