Robeco ONE Defensief

In het eerste kwartaal behaalde Robeco ONE Defensief een resultaat van -4,07%. Het negatieve rendement werd veroorzaakt doordat obligatiekoersen daalden als gevolg van een stijgende rente op de kapitaalmarkt. Binnen deze beleggingscategorie presteerden obligaties uit opkomende markten het slechtst. In het aandelensegment leidde de stijgende kapitaalmarktrente tot relatief grote verliezen bij groeiaandelen.

Fondsselectie obligaties: per saldo positief
Binnen het obligatiegedeelte van de portefeuille presteerde het merendeel van de geselecteerde fondsen in lijn of beter dan het betreffende marktgemiddelde. Toch was de bijdrage van de fondsselectie aan het rendement slechts marginaal positief. De geselecteerde fondsen voor de positie in overheidsobligaties presteerden namelijk ondermaats.

Fondsselectie aandelen: Robeco QI Global Value maakt het verschil
Het merendeel van de geselecteerde aandelenfondsen bleven in het eerste kwartaal achter bij het marktgemiddelde. Toch was het resultaat van de fondsselectie in het aandelensegment positief. Dat was volledig te danken aan de prestaties van Robeco QI Global Value fonds. Dit fonds sloot het kwartaal met een positief rendement af terwijl de meeste aandelenmarkten in de min eindigden.

Fondsselectie overig: goud doet wat je ervan mag verwachten
De allocatie naar goud heeft dit kwartaal precies gedaan wat je ervan zou mogen verwachten: bescherming bieden in tijden van grote onzekerheid. Het geselecteerde fonds liep wel licht achter op het gemiddelde rendement binnen de categorie.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten