Robeco ONE Duurzaam

In het eerste kwartaal behaalde Robeco ONE Duurzaam een negatief rendement van 4,49%. Zowel aandelen- als obligatiemarkten sloten het kwartaal met verlies af, waarbij de koersschade in het laatstgenoemde segment wat groter was. Het was een lichtpuntje dat de helft van de obligatiefondsen beter presteerden dan het betreffende marktgemiddelde.

Fondsselectie aandelen: goede schokdemper in opkomende landen
De ontwikkelingen in Rusland hebben een duidelijke negatieve impact gehad op de beleggingen in opkomende landen. De beide aandelenfondsen in de fondsportefeuille, presteerden dit kwartaal een stuk beter dan het marktgemiddelde. Het Robeco QI Emerging Markets Sustainable Active fonds behaalde zelfs een positief rendement, terwijl het marktgemiddelde voor opkomende markten uitkwam op een verlies van meer dan 5%. Dankzij de goede fondsprestaties bleven de verliezen in opkomende landen enigszins beperkt. Aandelenfondsen die beleggen in bedrijven die via innovatieve producten en processen bijdragen aan het behalen van de duurzame ontwikkelingsdoelen van de VN, hadden het afgelopen kwartaal veel last van de stijgende kapitaalmarktrente.

Fondsselectie obligaties: per saldo positief
De koersen op obligatiemarkten stonden onder druk, maar veel obligatiefondsen in de portefeuille presteerden beter dan het marktgemiddelde. Momenteel belegt Robeco ONE Duurzaam in vier fondsen voor obligaties van bedrijven die bijdragen aan het behalen van duurzame ontwikkelingsdoelen. Drie daarvan presteerden beter dan het marktgemiddelde. Ook het RobecoSAM Global Climate bond fonds, dat als doel heeft de CO2-uitstoot van de bedrijven in portefeuille jaar op jaar te verkleinen, bleef het marktgemiddelde voor.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten