Robeco ONE Duurzaam

Ook als de koersen op aandelen- en obligatiemarkten dalen, leveren de fondsen in de portefeuille van Robeco ONE Duurzaam een positieve bijdrage aan het milieu en de maatschappij. Het financieel rendement van Robeco ONE Duurzaam kwam in het tweede kwartaal echter uit op -7,80%. Het merendeel van de fondsen in het aandelensegment presteerde beter dan het marktgemiddelde.

Fondsselectie obligaties:
In het tweede kwartaal is de rente behoorlijk gestegen. Hierdoor staan de koersen op obligatiemarkten sterk onder druk. De fondsselectie kon niet helpen bij het beperken van de koersschade. De meeste obligatiefondsen bleven achter bij het betreffende marktgemiddelde. Met een duidelijk positieve bijdrage was Robeco QI Global Dynamic Duration een van de lichtpuntjes in dit segment.

Fondsselectie aandelen:
Aandelenmarkten maken ook een lastige periode door, maar in dit segment had de fondsselectie juist een positieve invloed op het rendement van Robeco ONE Duurzaam. Er wordt onder meer belegd in fondsen die een positieve bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties (SDG’s). RobecoSAM Global Gender Equality Impact Equities, RobecoSAM Sustainable Water Equities en RobecoSAM Sustainable Healthy Living Equities behoorden tot de best presterende fondsen in het aandelensegment van de portefeuille. Dit laatstgenoemde fonds belegt sterk in aandelen van fabrikanten van consumentengoederen en de gezondheidssector. In dit segment daalden de beurskoersen beduidend minder snel dan het marktgemiddelde. 

Benieuwd naar de economische vooruitzichten en naar hoe Robeco ONE positie kiest? Lees het interview met mede-fondsbeheerder Ernesto Sanichar.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten