Robeco ONE Duurzaam

In het eerste kwartaal kwam het rendement van Robeco ONE Duurzaam uit op 3,13%. Aandelen in het segment slimme energie en energiebesparing maakten een inhaalslag na een lastig 2022.

Fondsselectie obligaties:
Obligatiemarkten hebben een woelig kwartaal achter de rug. Door die onrust ontstonden er kansen waar actieve beleggers op in konden spelen. Robeco ONE Duurzaam profiteerde onder meer van de daling van de rente op Amerikaanse 10 jaars-staatsobligaties richting het eind van het kwartaal. Aan de andere kant zette een wat grotere positie in obligaties van financiƫle instellingen een rem op het rendement. De obligatiefondsen hadden overigens geen positie in leningen van Silicon Valley Bank en Credit Suisse, omdat de duurzame score van deze banken niet hoog genoeg is.

Fondsselectie aandelen:
Aandelenkoersen zijn in het eerste kwartaal over een brede linie gestegen. Daarbij sprong het segment slimme energie en energiebesparing er in positieve zin uit. Dit soort bedrijven heeft de wind in de rug van de gestegen energieprijzen en van de groeiende behoefte om voor het energieverbruik niet langer afhankelijk te zijn van andere landen. De regionale voorkeur voor waardeaandelen en fondsen die beleggen in opkomende landen pakte echter minder goed uit. In het eerste kwartaal profiteerden namelijk vooral groeiaandelen van het goede beurssentiment. Bovendien keken beleggers de kat uit de boom wat betreft de heropening van de Chinese economie. Opkomende markten staan er zowel wat betreft winstvooruitzichten als het beleid van centrale banken beter voor dan de ontwikkelde wereld. Voorlopig houdt Robeco ONE Duurzaam dan ook vast aan de grotere weging in deze landen.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten