Robeco ONE Duurzaam

Het rendement van Robeco ONE Duurzaam kwam dit kwartaal uit op ruim 2,5%. De stijgende aandelenkoersen droegen fors bij aan dit positieve rendement. De beleggingen in staatsobligaties zorgde dit kwartaal voor een drukkend effect op het rendement.

De lagere rentegevoeligheid die we al enige tijd geleden in de portefeuille hebben aangebracht droeg dit kwartaal negatief bij aan het totaalresultaat. Dit was het gevolg van de dalende Amerikaanse rente. Binnen het obligatiegedeelte deden ook de duurzame bedrijfsobligaties het goed. Deze obligaties profiteerden zowel van de eerder genoemde rentedaling van de Amerikaanse rente als van de extra renteopslag die deze obligaties ontvangen.

De opwaartse beweging van de aandelenmarkt heeft behoorlijk positief bijgedragen aan het rendement. De beleggingen die profiteren van de prestaties van waardeaandelen droegen wederom positief bij, maar bleven licht achter op het marktgemiddelde. We blijven een voorkeur hebben voor waardeaandelen omdat we denken dat we de piek in rentestanden nog niet hebben gezien en deze aandelen het normaliter goed doen als rentes stijgen.

De beleggingen die zich richten op het investeren in bedrijven die actief bijdragen aan behalen van de door de VN opgestelde duurzame beleggingsdoelen (de impact- en thematische fondsen) lieten wederom een gemengd beeld zien. RobecoSAM Sustainable Water Equities, RobecoSAM Sustainable Healthy Living Equities en RobecoSAM Circular Economy Equities deden het beter dan het marktgemiddelde. Waarbij het eerstgenoemde fonds het bijna 2% beter deed. RobecoSAM Global SDG Equities deed het wederom minder goed dan de markt. Dit fonds heeft doorgaans een lager risico dan het marktgemiddelde. Een gevolg hiervan is dat het fonds achterblijft in rendement bij fors stijgende markten. Als groep deden de aandelenbeleggingen in impact en thematische fondsen het marginaal slechter dan het marktgemiddelde.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten