Robeco ONE Duurzaam

In het vierde kwartaal kwam het rendement van Robeco ONE Duurzaam uit op 1,16%. Dat is onder meer te danken aan de selectie van fondsen die profiteren van de omschakeling naar duurzame energie en naar een gezondere levensstijl.

Fondsselectie obligaties:
Net als in het derde kwartaal, had het obligatiesegment van Robeco ONE Duurzaam de wind in de rug door RobecoSAM SDG Credit Income, dat beter presteerde dan het marktgemiddelde. Een andere opsteker was de voorkeur voor Europese- boven Amerikaanse bedrijfsobligaties. In dit opzicht speelt ook mee dat de dollar in de loop van het kwartaal een stapje terugdeed ten opzichte van de euro.

Fondsselectie aandelen:
De oorlog in Oekraïne en de krapte op de olie- en aardgasmarkt die daaruit voortvloeit, is voor veel overheden aanleiding om het energiebeleid te herzien. De toenemende investeringen in duurzame energie en in het zuiniger omspringen met energie, spelen RobecoSAM Smart Energy Equities in de kaart. Ook het RobecoSAM Sustainable Healthy Living Equities springt eruit, aangezien veel mensen tijdens de pandemie zijn omgeschakeld naar een gezondere levensstijl. Per saldo leverde de fondsselectie een bijdrage aan het rendement van Robeco ONE Duurzaam – en ook aan een meer duurzame wereld.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten