Robeco ONE Neutraal

Het totaalrendement van de Robeco ONE Neutraal portefeuille kwam uit op ruim 2%. Daarbij zijn de eerdere verliezen nagenoeg weggepoetst. De kwartaalrendementen over het derde kwartaal lagen voor de meeste beleggingscategorieën opvallend dicht bij elkaar.

De accenten die we in Robeco ONE Neutraal hebben aangebracht zorgden voor een positief effect op het totaalrendement. De overweging van bedrijfsobligaties  pakte goed uit. High yield-obligaties deden het in het derde kwartaal net zo goed als aandelen, maar met minder risico. Bedrijfsobligaties deden het daarnaast een stuk beter dan staatsobligaties. Ook de beleggingen in goud en grondstoffen betaalden zich uit. Goud behoorde in het derde kwartaal tot de best-presterende beleggingscategorieën. Tot slot waren we een beetje voorzichtig met staatsobligaties uit opkomende landen waarvan het rendement wat achterbleef als gevolg van lagere valutakoersen.

De geselecteerde, onderliggende fondsen waarin we beleggen lieten een gemengd beeld zien. Waardeaandelen hadden het wederom moeilijk, met Robeco Multi-Factor Equities en Robeco US Premium Equities als belangrijkste voorbeelden. De verschillen met de rest van de markt waren minder groot dan voorheen en richting het einde van het kwartaal wisten waarde-aandelen zelfs wat van hun achterstand in te lopen. De fondsen die zich richten op lange-termijn trends zoals Robeco Consumer Trends en Robeco Industrial Innovations deden het juist beter dan de markt. Binnen vastrentend waren de verschillen met het marktgemiddelde klein.

Gedurende het kwartaal hebben we het gewicht van bedrijfsobligaties gestaag omlaag gebracht. We verwachten nog steeds dat ze het beter gaan doen dan staatsobligaties maar de extra renteopslag die we eerder nog kregen is hard omlaag gekomen. Dat heeft gezorgd voor een mooi extra rendement, maar betekent ook dat de verwachtingen nu iets moeten worden getemperd. Daarnaast hebben we onze belegging in de euro ten opzichte van de Amerikaanse dollar gesloten nadat deze een flinke koersstijging had laten zien. Het gewicht van grondstoffen hebben we juist iets opgehoogd. Naast goud, denken we dat ook andere grondstoffen, en dan met name industriële metalen, nog een inhaalslag kunnen maken.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten