Robeco ONE Neutraal

In het eerste kwartaal behaalde Robeco ONE Neutraal een resultaat van -3,69%. Zowel aandelen- als obligatiemarkten sloten het kwartaal met verlies af, waarbij de koersschade in het laatstgenoemde segment wat groter was. Het was een lichtpuntje dat de helft van de obligatiefondsen beter presteerden dan het betreffende marktgemiddelde.

Fondsselectie obligaties: verliezen blijven beperkt
Al onze beleggingen in het obligatiesegment behaalden een negatief rendement. Met name voor obligaties uit opkomende landen was het een uitdagende periode. Het was een lichtpuntje dat de helft van de obligatiefondsen beter presteerden dan het betreffende marktgemiddelde. Hierdoor bleven de verliezen in dit segment enigszins beperkt.

Fondsselectie aandelen: negatieve en positieve uitschieters
In het aandelensegment van de portefeuille viel op dat beleggingsfondsen die in groeiaandelen investeren de grootste negatieve uitschieters waren. Fondsen die in waardeaandelen beleggen, presteerden relatief goed. In dit opzicht valt het op dat met name Robeco QI Global Value en Robeco Asia-Pacific Equities het uitzonderlijk goed gedaan hebben. Het is uitzonderlijk dat deze aandelenfondsen een positief resultaat behaalden dit kwartaal. Uitgezonderd van grondstoffondsen was dat afgelopen kwartaal voor weinig andere fondsen weggelegd.

Fondsselectie overig: goud doet wat je ervan mag verwachten
De allocatie naar goud heeft dit kwartaal precies gedaan wat je ervan zou mogen verwachten: bescherming bieden in tijden van grote onzekerheid. Het geselecteerde fonds liep wel licht achter op het gemiddelde rendement binnen de categorie.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten