Robeco ONE Offensief

In het tweede kwartaal heeft Robeco ONE Offensief een negatief rendement behaald van -9,06%. Een kleine positieve bijdrage van de fondsselectie, kon niet voorkomen dat de portefeuille hard geraakt werd door het zeer slechte klimaat op de financiële markten.

Fondsselectie obligaties:
In het tweede kwartaal is de bezorgdheid van centrale bankiers over de hoge inflatie verder toegenomen. Ondanks de vertraging van de economische groei, zijn ze bereid om de rente verder te verhogen. Hierdoor liep ook de rente op de obligatiemarkt snel op, wat leidde tot dalende koersen. De meeste obligatiefondsen in de portefeuille van Robeco ONE Offensief presteerden relatief beter dan het marktgemiddelde. Ook de allocatie naar obligaties uit opkomende landen - het best presterende fonds in portefeuille – behaalde een negatief rendement.

Fondsselectie aandelen:
Op de aandelenmarkt wordt de stijgende rente gezien als een signaal dat de kans op een recessie toeneemt. Met name in de Verenigde Staten heeft de centrale bank de rente snel verhoogd. Dat is een belangrijke reden waarom juist fondsen met een grote positie in Amerikaanse aandelen de grote verliezers waren in het afgelopen kwartaal. De wat grotere positie in de Verenigde Staten pakte niet goed uit voor Robeco ONE Offensief. Aan de andere kant leverde de voorkeur voor waardeaandelen wel een positieve bijdrage aan het fondsrendement. Dat geldt ook voor de fondsselectie in het aandelensegment. Onder meer door de relatief goede prestaties van het Robeco QI Global Value fonds, is het aandelensegment van de fondsportefeuille in het tweede kwartaal iets minder hard gedaald dan de wereldwijde beurskoersen. 

Benieuwd naar de economische vooruitzichten en naar hoe Robeco ONE positie kiest? Lees het interview met mede-fondsbeheerder Ernesto Sanichar.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten