Robeco ONE Offensief

In het eerste kwartaal behaalde Robeco ONE Offensief een resultaat van -3,27%. Alle beleggingen in obligatiefondsen behaalden een negatief rendement. Aandelenfondsen presteerden iets beter, maar ook in dit segment had Robeco ONE Offensief veel last van het slechte klimaat op de financiële markten.

Fondsselectie obligaties: iets beter dan marktgemiddelde
In het obligatiesegment presteerde de allocatie naar obligaties uit opkomende markten het slechtst. Overigens presteerden de meeste obligatiefondsen waarin Robeco ONE Offensief belegt wel beter dan het betreffende marktgemiddelde. Hierdoor bleven de verliezen in het obligatiegedeelte enigszins beperkt.

Fondsselectie aandelen: verschuiving naar waardeaandelen
In het aandelensegment van de portefeuille viel op dat beleggingsfondsen die in groeiaandelen investeren de grootste negatieve uitschieters waren. Deze ondernemingen zijn goed gepositioneerd om te profiteren van kansen die ontstaan door grote thema’s zoals vergrijzing en digitalisering. Omdat deze bedrijven vooral in de toekomst veel winst gaan maken, zijn de beurskoersen gevoelig voor renteschommelingen. Een stijgende kapitaalmarktrente zorgt ervoor dat beleggers die toekomstige winsten tegen een hogere rente terugrekenen, zodat ze in het heden minder waard worden. Hoewel een stijgende rente groeiaandelen in het afgelopen kwartaal parten speelde, is de verwachting dat dit soort aandelen op de lange termijn goed presteert.

Op de korte termijn wordt er in de fondsportefeuille echter een groter accent gelegd op fondsen die beleggen in waardeaandelen. Dit soort aandelen presteert relatief goed in periodes waarin de rente oploopt. Fondsen die in waardeaandelen beleggen hebben zelfs een positief rendement gehaald in een kwartaal waarin beurskoersen op de meeste aandelenbeurzen daalden. Toch hebben de geselecteerde fondsen per saldo een negatieve bijdrage aan het fondssentiment geleverd.

Overzicht kwartaalupdate

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten