Net begonnen met beleggen? Hou oog voor de lange termijn!

Ben je net begonnen met beleggen in Robeco ONE? Dan let je waarschijnlijk goed op wat er met je geld gebeurt, bijvoorbeeld door regelmatig naar je tot nu toe behaalde rendement te kijken. Valt dat rendement door alle recente beursbewegingen wat tegen? Dan is het belangrijk om oog te houden voor de lange termijn. Want op de lange termijn heeft beleggen bewezen meer op te leveren dan bijvoorbeeld sparen. Daarnaast spreid je door in Robeco ONE te beleggen de risico’s, en dus ook de kans op tegenvallende resultaten door beursbewegingen. Hoe dat precies werkt? Dat lees je in dit artikel. We vertellen je ook wat je zelf eventueel nog kan doen om een optimaal rendement te halen.

Beursbewegingen horen bij beleggen

Maar eerst even over beursbewegingen. Het is een cliché, maar beursbewegingen horen bij beleggen. En beursbewegingen zijn er genoeg, zeker met de huidige beweeglijkheid in de financiële markten. Gelukkig zijn ze nooit definitief. Op de lange termijn zien we dat de beurs zich vrijwel altijd herstelt. 

De fondsmanagers van Robeco ONE spelen zo goed mogelijk in op de beursbewegingen die we zien. Zij houden politiek-economische ontwikkelingen in de gaten en reageren daar snel op wanneer dat nodig is. Ben je benieuwd naar hun verwachtingen voor de komende periode?

Lees dan hun vooruitblik in de maandberichten op Mijn Robeco

Spreiden, spreiden, spreiden

Door te beleggen in Robeco ONE spreid je dus de risico’s van beleggen. Dat komt omdat je bij Robeco ONE belegt in een goed gespreide beleggingsportefeuille. In je portefeuille zitten verschillende beleggingssoorten (zoals aandelen, obligaties en renteproducten), in verschillende gebieden en sectoren. Vallen de resultaten van een bepaalde belegging tegen? Dan kan dit weer gecompenseerd worden door een andere belegging in je portefeuille. De fondsmanagers van Robeco ONE zorgen voor deze spreiding.

Zo zijn wij continu bezig om te zorgen dat jouw beleggingen binnen de kaders die we in onze beleggingsstrategie hebben vastgelegd het optimale rendement halen.

Wil je zelf ook iets doen?

Dan hebben wij hieronder een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

Kies voor nog meer spreiding door maandelijks in te leggen

Leg je nog niet maandelijks een (klein) bedrag in? Dan kan je er voor kiezen om hiermee te beginnen. Want door je inleg te spreiden, spreid je ook het risico van op het verkeerde moment beginnen met beleggen. Kijk voor meer informatie hierover op de pagina Periodiek inleggen.

Laat je niet leiden door emotie

Probeer je niet te laten leiden door de negatieve (paniek, angst) en positieve (euforie, hebzucht) emoties die beursbewegingen met zich meebrengen, want emotie is een slechte raadgever. Leer hierover meer over via Emotie is een slechte raadgever.

Hou je aan de basisregels van beleggen

Bepaal je doel, bepaal hoe lang je wil gaan beleggen en bepaal het risico wat je wil lopen. Samen zijn deze ‘basics’ een belangrijk onderdeel van jouw beleggingsstrategie. Leer er meer over in de video  De vuistregels voor succes.

Ken de ingrediënten voor succesvol beleggen

Beleg nooit met geleend geld, laat je goed informeren, stap op een goed moment in en spreid de risico’s. Deze en andere ‘ingrediënten’ kunnen bijdragen aan succes, want hoe langer je je geld kan missen, hoe groter de kans is op een mooi kapitaal.

Wees je bewust van de risico’s van beleggen

Als je gaat beleggen hoop je vanzelfsprekend op een mooi rendement. Maar beleggen bied je geen garantie dat je altijd het gewenste rendement behaalt. Op onze pagina Risico’s ontdek je welke risico’s je loopt en wat je kan doen om ze te beperken.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten