Laat de experts voor je werken

Robeco ONE

 • 40.000 klanten in Robeco ONE
 • Je inleg op elk moment aanpassen of opnemen
 • Jij kiest een variant, de experts doen de rest
Bekijk Mijn Robeco

Zo werkt Mijn Robeco

 1. 1

  Gemakkelijk storten en aankopen

 2. 2

  Maandbeleggen instellen

 3. 3

  Altijd inzicht

Altijd op de hoogte met de Mijn Robeco app

Je wilt het saldo van je Robecorekening opvragen, een transactie doen of je rendement bekijken, maar je hebt geen pc in de buurt? Met de Mijn Robeco app heb je altijd en overal toegang tot jouw persoonlijke rekeninginformatie. Download hem nu.

Google play
Apple store

Beleggen

Wat is jouw doel?

Beleggen doe je om een doel te bereiken. Wanneer je dat doel wilt bereiken bepaalt hoe lang en met welk risico je een belegging aan kunt gaan. Hierbij geldt: hoe meer rendement je wilt behalen, des te hoger is het risico dat je bereid moet zijn om te nemen. Maar je belegging kan ook in waarde dalen, dus beleg alleen met geld dat je over hebt. En houd buiten je beleggingen om een buffer voor onverwachte uitgaven. Bereken hieronder wat beleggen jou op kan leveren.

 • e

Verwacht resultaat: 17.143

(Totale investering: € 12.500,- ) Kies je Robeco
ONE variant

Let op: het werkelijke rendement is afhankelijk van de prestaties van het beleggingsfonds dat je kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

Let op: het werkelijke rendement is afhankelijk van de prestaties van het beleggingsfonds dat je kiest. Het eindbedrag kan lager maar ook hoger uitvallen dan verwacht.

Niet gevonden wat je zocht?

Veelgestelde vragen

 • Bij Robeco ONE kan je kiezen uit 4 verschillende varianten: Defensief, Neutraal, Offensief of Duurzaam. De verschillen tussen deze varianten zitten in de samenstelling van de beleggingsportefeuille. Bij Robeco ONE Defensief wordt minder risico genomen, bijvoorbeeld door meer te beleggen in obligaties. Bij Robeco ONE Offensief wordt meer risico genomen, bijvoorbeeld door meer te beleggen in aandelen. Robeco ONE Neutraal zit daar tussenin. Duurzaam heeft eenzelfde risicoprofiel als Neutraal maar heeft een andere samenstelling t.o.v. de andere 3 portefeuilles.

  Doordat er andere risico’s worden genomen, zit er ook verschil in de rendementsverwachting van de Robeco ONE-varianten. Bij Robeco ONE Defensief is het verwachte rendement wat lager omdat er voorzichtiger belegd wordt. Bij Robeco ONE Offensief worden meer risico’s genomen, waardoor het verwachte rendement hoger is. En ook hier zitten Robeco ONE Neutraal en Robeco ONE Duurzaam er ergens tussenin.

  Je kiest de variant die het beste bij jou aansluit. Dat kan je doen door jezelf een aantal vragen te stellen. Bijvoorbeeld: hoeveel risico wil je lopen? Of: hoeveel rendement wil je behalen? Maar ook: hoe lang wil je beleggen? Die laatste vraag is ook belangrijk, want hoe langer je je geld kan missen (en ermee kan beleggen), hoe meer risico je kan nemen. Beleg je voor een kortere periode, vanaf minimaal 3 jaar? Dan is het verstandiger om minder risico te nemen en te kiezen voor Robeco ONE Defensief. Voor Robeco ONE Neutraal en Robeco ONE Duurzaam hanteren we een ‘aanhoudingsperiode’ van minimaal 5 jaar, en bij Robeco ONE Offensief van minimaal 7 jaar.

 • De fondsmanagers van Robeco ONE verdelen de beleggingen over zeven categorieën: wereldwijde aandelen, vastgoed, grondstoffen, staats- en bedrijfsobligaties uit ontwikkelde markten, obligaties uit opkomende markten en liquiditeiten. Deze aanpak zorgt voor een goede risico-rendementsverhouding.

 • Via Mijn Robeco wordt in de maand- en kwartaalberichten verslag gedaan over de behaalde resultaten. Daarnaast presenteren de fondsmanagers de resultaten in de Robeco ONE Kwartaalupdate.

 • Als u een Robeco ONE-rekening opent, kiest u eerst één van de vier ONE varianten. Daarna kunt u op dezelfde rekening ook meer dan één variant aanhouden. Meerdere varianten regelt u na het openen van de rekening eenvoudig via Mijn Robeco - Aan- en verkopen.

Hulp nodig? We staan voor je klaar.

 • Bekijk de antwoorden op veelgestelde vragen
 • Je eigen vraag stellen via de zoekbalk
 • Spreek een medewerker via chat of telefoon

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten