3 Eigenschappen van multimiljonairs

| Uw geld

Multimiljonairs hebben meer met elkaar gemeen dan een goed gevulde bankrekening. Er zijn verschillende miljonairseigenschappen waar jij nog wat van kunt leren.

  • Share

Er zijn veel meer miljonairs dan je zou denken. Alleen al in Nederland lopen er ruim 100.000 mensen rond met een vermogen van meer dan EUR 1.000.000. Wereldwijd zijn dat er ongeveer 30 miljoen. De club van mensen met enkele tientallen miljoenen of zelfs meer dan een miljard op de bankrekening is echter een flink stuk kleiner. Wat zijn de eigenschappen van deze multimiljonairs? En wat kan jij van ze leren?

Laat je niet uit het veld slaan door tegenslag

Als je meteen weer naar huis gaat zodra je de bus mist of teleurgesteld zit te mokken wanneer die mooie opdracht aan je neus voorbij gaat, zal je niet snel rijk geworden. Het geheim van het succes van multimiljonairs ligt deels in de wijze waarop ze omspringen met tegenvallers. In plaats van bij de pakken neer te zitten, stoppen ze hun energie meteen in een volgend project. Ondernemer Richard Branson zag bijvoorbeeld tientallen van zijn bedrijven floppen. Maar dankzij de start-ups die wel van de grond kwamen, heeft hij nu een vermogen van ongeveer EUR 4 miljard. Een groot deel van de mensen in de Nederlandse Quote 500 is minstens één keer failliet gegaan.

Denk in vermogen in plaats van inkomen

In de wereld van het grote geld gaat het er niet om wat je verdient, maar hoeveel je hebt. Kijk bijvoorbeeld naar Elon Musk. Als topman van Tesla verdient hij omgerekend minder dan EUR 30.000 per jaar. Google-topman Larry Page heeft zelfs een basissalaris van slechts 1 dollar. Toch komen Musk en Page niets tekort. Ze hebben allebei miljarden op de bank staan. Kijk dus verder dan de hoogte van je salaris: er zijn andere manieren om je vermogen te laten groeien.

Zorg ervoor dat je geld voor jou werkt; niet andersom

Het moet heerlijk zijn om net als Dagobert Duck in je geld te kunnen zwemmen. In werkelijkheid slaan multimiljonairs hun geld niet op in grote pakhuizen en ze zetten ook niet hun hele vermogen op een spaarrekening. In plaats daarvan zorgen ze ervoor dat hun geld even hard voor hen werkt als zij voor hun geld. Dat kan jij ook doen. Via Robeco ONE kan je al beginnen met beleggen vanaf EUR 50. Toegegeven, daarmee zal je niet snel miljonair worden. Maar als je elke maand wat opzij zet, kan je op de lange termijn toch een mooi vermogen opbouwen.

Beleggen brengt kosten met zich mee en je loopt risico met je vermogen. Zorg er dan ook voor dat je voldoende buffer hebt voor onverwachte tegenvallers en beleg alleen met geld dat je voor langere tijd kunt missen.

Gerelateerde onderwerpen

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten