Beleg in één klap in vier industriële megatrends

| Beleggen

Beleggen in een wereld waar slimme fabrieken met kunstmatige intelligentie sneller en efficiënter produceren. Dicht bij huis, omdat ze goedkoop hun energie uit zon en wind halen. Waar cybersecurity waakt over de veiligheid van systemen en waarin zelfrijdende auto’s het straatbeeld bepalen.

  • Share

Met Robeco Global Industrial Innovation Equities investeer je in de industrie van de toekomst, want je belegt met één fonds in vier belangrijke trends die dit mogelijk maken.

Robotisering

Robots worden steeds slimmer, efficiënter en goedkoper. Ze nemen het zware werk over van mensen en vullen het tekort aan arbeidskrachten aan. De ontwikkelingen in de auto-industrie veranderen de hele samenleving. Door zelfrijdende auto’s zullen de meeste files verdwijnen, neemt ook het aantal ongelukken af en worden vele parkeerplaatsen overbodig.

Digitalisering

Big data, kunstmatige intelligentie, The Internet of Things, Augmented en Virtual Reality, ze dragen er allemaal toe bij dat fabrieken sneller en goedkoper kunnen produceren. Deze digitale productietechnieken kunnen al in 2025 leiden tot 15% lagere kosten*, terwijl o.a. auto’s steeds sneller op de markt kunnen worden gebracht.

Hernieuwbare energie

De fabrieken van de toekomst gebruiken hernieuwbare energie, want die wordt steeds sneller goedkoper. Bloomberg New Energy Finance voorspelt dat energie uit zon en wind in 2020 al goedkoper zal zijn dan gas, en in 2024 zelfs goedkoper dan energie uit kolen. Mede door die lagere energiekosten kunnen bedrijven hun productie weer terugbrengen naar eigen land.

Cybersecurity

Hacks van bijvoorbeeld ziekenhuizen en telecombedrijven hebben aangetoond hoe kwetsbaar we zijn voor cyberaanvallen. Ook als het bijvoorbeeld belangrijke verkiezingen betreft! Cybersecurity is daarom essentieel om de immense hoeveelheid data waarmee de industrie van de toekomst werkt, goed te beschermen. Daarom zijn de investeringen daarin substantieel gegroeid in de afgelopen tien jaar en ze zullen naar verwachting blijven toenemen.

Waarom nu beleggen in de industrie van de toekomst?

Veel arbeidsmarkten krimpen en daardoor is er meer behoefte aan slimme, efficiënte productietechnieken. De ontwikkelingen op gebieden als robotica, kunstmatige intelligentie, 3D-printing, cloud computing en sensortechnologie gaan razendsnel en maken deze technieken steeds goedkoper. De VS (met president Trump die de economie stimuleert) en China (overgang naar diensteneconomie) zorgen daarbij voor een aardig duwtje in de rug.

Je kunt met Robeco Global Industrial Innovation Equities beleggen in trends in industriële innovatie. Je belegt met dit fonds in 40 tot 60 bedrijven die vorm geven aan de industrie van de toekomst.

Wilt u ook beleggen in de belangrijkste consumententrends, bekijk dan Consumententrends in 2018: digitale platforms denderen door.

Daarnaast kunt u ook beleggen in de slimme materialen die de industrie van de toekomst nodig heeft.

*Bron: Deutsche Bank.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten