Beleggingsfonds kiezen? Zo doe je dat!

| Beleggen

Er zijn verschillende manieren waarop je als belegger een fonds kunt kiezen. De een gaat zelf op onderzoek naar informatie, terwijl een ander meer vertrouwt op slimme hulpmiddelen.

  • Share

Wat is de overeenkomst tussen de manier waarop je een beleggingsfonds uitzoekt en de wijze waarop je je vakantie boekt? In beide gevallen is de kans dat je uiteindelijk tevreden bent over je keuze groter als je de beslissing niet laat afhangen van slechts één factor, zoals de prijs bij een vakantie of in het verleden behaalde rendementen bij een beleggingsfonds. 

Er zijn verschillende manieren om vakanties of beleggingsfondsen te vinden die het beste aansluiten bij jouw voorkeuren. Welke route je ook kiest, het is zaak om doelen, beleggingstermijn en risicobereidheid als startpunt te nemen.

Op ontdekkingsreis

Wie zich graag inleest voordat hij een vakantiebestemming kiest, kan bij de keuze van een beleggingsfonds inspiratie vinden in verhalen over nieuwe beleggingskansen. De wereld verandert razendsnel en bedrijven die veranderingen in gang zetten of ervan profiteren, zijn soms veelbelovende beleggingen. In de rubriek Beleggingskansen ontdek je actuele ontwikkelingen en langdurige groeitrends, die de markt gaan domineren en de fondsen waarmee je daarop kunt inspelen. Bekijk de beleggingskansen.

Keuze voor gemak

In plaats van zelf een bestemming te zoeken, is het natuurlijk ook goed mogelijk om te kijken welke reizen specialisten interessant vinden. Vervolgens beslis je natuurlijk zelf of je hun voorbeeld volgt. Om het je makkelijk te maken, hebben de specialisten van Robeco een aantal selecties gemaakt uit het totale aanbod. Voorbeelden hiervan zijn de goed gespreide voorbeeldportefeuille en een overzicht van de best presterende fondsen van dit moment. Ontdek de PLUS-selecties.

Recht op je doel af

De Fondsselector is het hulpmiddel bij uitstek voor beleggers die precies weten naar welke eigenschappen ze op zoek zijn in een beleggingsfonds. Aan de hand van verschillende filters is het mogelijk om snel fondsen te vinden en te vergelijken op basis van bijvoorbeeld dividend, regio, duurzaamheid of risico-rendement-profiel. Ervaar het gemak van de Robeco Fondsselector.

Het voordeel van variatie

Voor vakanties geldt dat het leuker is om vaker op pad te gaan. Er zijn allerlei manieren om de wereld te ontdekken: van strandvakantie tot stedentrip en van cultuurreis tot natuurexpeditie. Bovendien zijn sommige bestemmingen in bepaalde seizoenen juist extra aantrekkelijk. Bij beleggen is er eveneens veel voor te zeggen om te kiezen voor variatie. Door te spreiden over verschillende regio’s en beleggingscategorieën kun je het risico van je portefeuille verminderen, zonder dat het ten koste gaat van je rendementsperspectief. Je kunt dat allemaal zelf regelen, maar voor wie de voorkeur geeft aan ‘all-inclusive’ is er ook totaaloplossing Robeco ONE.

Stap voor stap

Het is mogelijk om eenmalig een bedrag te beleggen, maar je kunt er ook voor kiezen om maandelijks aan te kopen. Het voordeel is dat je niet het risico loopt om precies op het verkeerde moment te beginnen met beleggen. En met maandbeleggen kun je op de lange termijn ongemerkt een mooi vermogen opbouwen. Een combinatie van eenmalig en daarna maandelijks aankopen kan natuurlijk ook.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten