Beleggen in de industrie van de toekomst

Beleggingskans

Beleggen in een wereld waar slimme fabrieken met kunstmatige intelligentie sneller en efficiënter produceren. Dicht bij huis, omdat ze goedkoop hun energie uit de zon en de wind halen. Waar cybersecurity waakt over de veiligheid van systemen en waarin zelfrijdende auto’s het straatbeeld bepalen. Met Robeco Global Industrial Innovation Equities investeer je in de industrie van de toekomst, want je belegt met één fonds in vier belangrijke trends die dit mogelijk maken.

Robeco Global Industrial Innovation Equities

  • Share
  • Investeer in industriële innovatie
  • Beleg in vier belangrijke trends tegelijk
  • In robots, digitale productie, energietransitie en cyberveiligheid

Robots: dit is pas het begin

Robots worden steeds slimmer, efficiënter en goedkoper. Ze nemen het zware werk over van mensen en vullen het tekort aan arbeidskrachten aan. Robotisering in de auto-industrie verandert de hele samenleving: door zelfrijdende auto’s verdwijnen de meeste files, neemt ook het aantal ongelukken af en worden vele parkeerplaatsen overbodig.

Digitalisering: sneller en goedkoper

Big Data, kunstmatige intelligentie (AI), The Internet of Things, Augmented en Virtual Reality, ze dragen allemaal ertoe bij dat fabrieken sneller en goedkoper kunnen produceren. Deze digitale productietechnieken kunnen volgens Deutsche Bank* al in 2025 leiden tot 15% lagere kosten, terwijl Maserati denkt auto’s 50% sneller op de markt te kunnen brengen.

Energietransitie: goedkoopste bron

De fabrieken van de toekomst gebruiken hernieuwbare energie, want die wordt steeds sneller goedkoper. Bloomberg New Energy Finance voorspelt dat energie uit wind en zon in 2020 al goedkoper zal zijn dan gas, en in 2024 zelfs goedkoper dan energie uit kolen. Mede door die lagere energiekosten kunnen fabrieken hun productie weer terugbrengen naar eigen land.

Cyberveiligheid: veilige wereld

Recente hacks van bijvoorbeeld ziekenhuizen en telecombedrijven hebben aangetoond hoe kwetsbaar we zijn voor cyberaanvallen. Cybersecurity is daarom essentieel om de immense hoeveelheid data waarmee de industrie van de toekomst werkt, te beschermen. Daarom zijn de investeringen daarin substantieel gegroeid in de afgelopen tien jaar.

Vier redenen om nu te investeren:

  • Tijdens de financiële crisis werden investeringen uitgesteld en verouderden fabrieken
  • Meer behoefte aan slimme, efficiënte productietechnieken door krimpende arbeidsmarkten.
  • De ontwikkelingen gaan razendsnel en maken deze technieken steeds goedkoper.
  • Steun van Trump’s America First en de verschuiving in China naar een binnenlandse consumptie-economie.

Slim beleggen

Bij Robeco bepaal je zelf waarom je wilt beleggen, wanneer je resultaat wilt zien en hoeveel risico je wilt nemen. Beleggen doe je om een doel te bereiken, wanneer je dat doel wilt bereiken is bepalend hoe lang en met welk risico je een belegging aan kunt gaan. Hierbij geldt hoe meer rendement je wilt behalen, hoe hoger het risico je bereid moet zijn om te nemen. Des te langer je wilt beleggen, des te groter de kans dat je een aantrekkelijk rendement behaalt. Maar onthoudt dat je belegging ook in waarde kan dalen. Dus beleg alleen met geld dat je over hebt en zorg dat je buiten jouw beleggingen om een buffer hebt voor onverwachtse uitgaven.

Geselecteerde fondsen

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
2Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten