Beleggen in fintech

Beleggingskans

Fintech-bedrijven zijn onmisbaar voor de digitalisering van de financiële sector. Denk aan bedrijven die zich bezighouden met digitale betalingen of bedrijven die software voor financials ontwikkelen. Banken, verzekeraars, vermogensbeheerders en technologiebedrijven werken samen aan platforms waarop klanten eenvoudig toegang hebben tot een groot aantal financiële producten en diensten. Met Robeco Global FinTech Equities beleg je in de mooie kansen die deze technologische revolutie biedt.

Robeco Global FinTech Equities

Tech bepaalt de toekomst van financials

  • Share
Robeco Global FinTech Equities

Beleggen in de technologische revolutie

Koop dit fonds
  • Beleg in de digitalisering van de financiële sector
  • Investeer in winnaars, uitdagers én facilitators
  • Fintech is een enorme potentiële groeimarkt

Fintech is een groeimarkt

Financiële instellingen moeten de komende jaren veel geld investeren in IT, om de ontwikkelingen bij te houden én om hun enorme hoeveelheid data te beschermen. Wereldwijd liepen de investeringen in fintech in het derde kwartaal van 2017 al op tot 8,2 miljard dollar, vanaf 3,2 miljard dollar begin 2017 (bron: KPMG). Fintech maakt ook de weg vrij voor 2 miljard mensen die op dit moment hun financiële zaken niet via traditionele bankkanalen regelen, vooral in landen als China en India.

Blockchain en cryptovaluta’s

Bij Robeco geloven we dat Blockchain heel belangrijk wordt. Simpel gezegd is Blockhain een voor iedereen toegankelijke database waarin transacties worden bijgehouden. Met Robeco Global FinTech Equities beleg je niet in cryptovaluta’s zoals Bitcoin, maar wel in bedrijven die blockchaintechnologie ontwikkelen en op de markt brengen.

Winnaars, uitdagers en facilitators

Met Robeco Global FinTech Equities beleg je in drie groepen. Je belegt in winnaars: bedrijven die nu al een sterke positie hebben in fintech. En in uitdagers, bedrijven die in nieuwe onderdelen van de financiële dienstverlening groot kunnen worden. Dan zijn er nog de leveranciers , (facilitators), die het mogelijk maken dat de benodigde technologie bij financials wordt geïmplementeerd.

Vijf redenen om nu te beleggen in fintech

  • Online betalen wordt de norm, cash de uitzondering
  • De traditionele financiële sector en fintechbedrijven kunnen niet meer zonder elkaar
  • Investeren in cybersecurity is voor de sector een must om te kunnen overleven
  • 2 miljard mensen extra krijgen wereldwijd toegang tot digitale financiën
  • China en India zijn de grote aanjagers vanuit vraag én aanbod

Slim beleggen

Bij Robeco bepaal je zelf waarom je wilt beleggen, wanneer je resultaat wilt zien en hoeveel risico je wilt nemen. Beleggen doe je om een doel te bereiken, wanneer je dat doel wilt bereiken is bepalend hoe lang en met welk risico je een belegging aan kunt gaan. Hierbij geldt hoe meer rendement je wilt behalen, hoe hoger het risico je bereid moet zijn om te nemen. Des te langer je wilt beleggen, des te groter de kans dat je een aantrekkelijk rendement behaalt. Maar onthoudt dat je belegging ook in waarde kan dalen. Dus beleg alleen met geld dat je over hebt en zorg dat je buiten jouw beleggingen om een buffer hebt voor onverwachtse uitgaven.

Geselecteerde fondsen

Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
2Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten