Gezonde kansen voor beleggers

Verstandig eten, voldoende beweging en goed slapen zijn belangrijke ingrediënten voor een gezond leven. En de bedrijven die hierop inspelen zijn soms mooie ingrediënten voor een beleggingsfonds. Met Robeco Global Consumer Trends beleg je onder meer in bekende sportmerken en bedrijven die vooroplopen op het vlak van een gezonde leefstijl.

Robeco Global Consumer Trends

Investeren in een gezonde toekomst

  • Share
Robeco Global Consumer Trends

Lift mee op de kracht van sterke merken en profiteer van langdurige trends op de consumentenmarkt.

Koop dit fonds
  • Speel in op de gezondheidstrend
  • Beleg in één keer in 50-70 bekende merken
  • Kies voor een fonds met goede resultaten

Liever voorkomen dan genezen

Een goede gezondheid is je kostbaarste bezit. Die uitdrukking krijgt een heel andere lading als je bedenkt dat Amerikanen ruim 3700 miljard dollar uitgeven aan gezondheidszorg. Dat is bijna een vijfde van hun totale bbp! In veel andere westerse landen liggen die uitgaven naar verhouding even hoog. Voorkomen is beter dan genezen, en vaak ook veel goedkoper.

Meer bewegen is langer leven

Een kwartiertje bewegen per dag kan je leven met drie jaar verlengen, zo bleek uit een studie van Taiwanese wetenschappers. Groot onderzoek van TNO Arbeid laat zien dat sportende werknemers minder vaak ziek worden en bovendien sneller herstellen. Het gemiddelde ziekteverzuim van deze groep komt op 2%. Voor niet-sporters is dat maar liefst 9%.

Betere sportprestaties zijn wat waard

We betalen meer voor betere sportkleding, snellere schoenen en andere zaken die onze prestaties verbeteren. Of om ervoor te zorgen dat we er tijdens het sporten goed uitzien. De totale markt voor sportartikelen zal in 2023 een derde groter zijn dan in 2018, volgens Onderzoeksbureau NPD. Sommige marktsegmenten groeien zelfs nog sneller, zoals die van speciale horloges en andere wearables waarmee je nog beter je prestaties kunt meten.

Gezondheidscentrum om je pols

Ook op andere manieren kan technologie bijdragen aan een betere gezondheid. Er zijn horloges die je hartslag en je bloeddruk meten. Ze geven een seintje als die te ver afwijken van normale waarden. Ook nieuwe toepassingen zullen ontwikkeld worden. Diabetespatiënten zouden bijvoorbeeld veel baat hebben bij een horloge dat pijnloos je bloedsuikerniveau meet. En hoe handig is het als je smartwatch straks de Uv-straling meet en zegt wanneer je de schaduw moet opzoeken?

Goede voeding

De rol die voeding speelt binnen een gezonde levensstijl krijgt ook meer aandacht. 70% van de Amerikanen krijgt bijvoorbeeld te veel suiker binnen. En driekwart eet minder groenten dan het advies van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Steeds meer mensen passen hun voedingspatroon aan, ook vanwege milieubewustzijn. Daardoor stijgt onder meer de vraag naar vleesvervangers.

Awards en onderscheidingen
20185 Morningstarsterren, Morningstar Silver Rating, Lipper Fund Award voor beste wereldwijde aandelenfonds over een periode van 10 jaar.
2017Lipper Fund Award voor beste wereldwijde aandelenfonds over een periode van 10 jaar.
2016Lipper Fund Award (Duitsland) voor beste wereldwijde aandelenfonds over een periode van 10 jaar.
2014Lipper Fund Award voor beste aandelenfonds in de sector Cyclische goederen en diensten over 5 jaar en 10 jaar.
2013Fondmanager Jack Neele uitgeroepen tot een van de top 10 beste fondsmanagers van Europa door Citywire.
Bron: www.morningstar.nl, www.lipperfundawards.com, www.citywire.fi

Kansen voor beleggers

Met name jonge generaties kiezen heel bewust voor een gezonde levensstijl. Ze zijn bereid om wat meer te betalen voor producten en diensten die daarbij passen. Met Robeco Global Consumer Trends beleg je in een keer in 50-70 bekende bedrijven. In producenten van sportartikelen, elektronica en levensmiddelen bijvoorbeeld. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Ze profiteren van structurele trends en ze zijn wereldwijd actief in sectoren die de komende jaren nog veel groei beloven.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten