Gezonde kansen voor beleggers

Beleggingskans

Investeren in een gezond leven en voorkómen van ziekte is beter dan genezen. Bedrijven binnen dit thema zijn mooie ingrediënten voor een beleggingsfonds. Met Robeco Global Consumer Trends beleg je onder meer in bedrijven met slimme diensten en producten voor een gezonde leefstijl.

Robeco Global Consumer Trends

Investeren in een gezonde toekomst

  • Share
Robeco Global Consumer Trends

Lift mee op de kracht van sterke merken en profiteer van langdurige trends op de consumentenmarkt.

Koop dit fonds
  • Speel in op de gezondheidstrend
  • Beleg in één keer in 40-60 bekende merken
  • Kies voor een fonds met goede resultaten

Liever voorkomen dan genezen

Een goede gezondheid is je kostbaarste bezit. Die uitdrukking krijgt een heel andere lading als je bedenkt dat Amerikanen ruim 3700 miljard dollar per jaar uitgeven aan gezondheidszorg. Dat is bijna een vijfde van hun totale bbp! In veel andere westerse landen liggen die uitgaven naar verhouding even hoog. Voorkomen is beter dan genezen, en vaak ook veel goedkoper.

Dermocosmetica

De opkomst van dermocosmetica wordt behalve door influencers zoals de DermDoctor ook mogelijk gemaakt door aanbevelingen van artsen en de ontwikkeling van hoogwaardige distributiesystemen via apotheken. En wie eenmaal een oplossing heeft gevonden voor specifieke huidproblemen zoals een gevoelige huid, eczeem of acne, zal niet snel overstappen naar een ander product. Zo ontstaat een snelgroeiende, winstgevende productcategorie met trouwe klanten.

Zicht op groei

En wat te denken van de 2 miljard mensen in de wereld met een bril of contactlenzen, die ze regelmatig willen of moeten vervangen? Het aantal mensen dat zichtcorrectie nodig heeft zal alleen maar stijgen. Door meer schermtijd bijvoorbeeld, en intensiever werk op korte afstand. Maar ook demografische trends spelen een rol, zoals de vergrijzing en de bevolkingsgroei in Azië (waar bijziendheid vaker voorkomt).

Volgens het Brien Holden Vision Institute stijgt het percentage mensen met bijziendheid van 33% nu tot 52% in 2050. Het aantal mensen dat hierdoor een bril of lenzen nodig heeft, neemt de komende decennia dus met ruim 1,5 miljard toe. Daarnaast dreigen ongeveer 6 miljard mensen zonschade aan hun ogen op te lopen door een gebrek aan bescherming. In sommige landen, zoals Australië, vergoeden zorgverzekeraars al de kosten voor zonnebrillen. Er zijn dus volop groeikansen voor zichtcorrectiebedrijven.

Zwaarwegend

Mooie kansen zijn er ook voor producenten van obesitasmedicijnen. Recent goedgekeurde, effectieve middelen wekken de belangstelling van consumenten, artsen en zorgverleners. Dat is goed nieuws want obesitas wordt gelinkt aan meer dan 200 verschillende gezondheidsproblemen. Wereldwijd lijden naar schatting meer dan een miljard mensen aan obesitas. De behandeling van daaraan gerelateerde ziekten kost OESO-landen jaarlijks naar schatting USD 425 miljard. Nu wordt nog maar zo'n 2% van de mensen met obesitas behandeld met obesitasmedicatie.

Kansen voor beleggers

Met name jonge generaties kiezen heel bewust voor een gezonde levensstijl. Ze zijn bereid om wat meer te betalen voor producten en diensten die daarbij passen. Met Robeco Global Consumer Trends beleg je in een keer in 40-60 bekende bedrijven, zoals producenten van sportartikelen, medicijnen, medische hulpmiddelen en cosmetica. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Ze profiteren van structurele trends en ze zijn wereldwijd actief in sectoren die de komende jaren nog veel groei beloven.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten