Indexbeleggen, maar dan beter

Beleggingskans

Combineer de voordelen van passief en actief beleggen

  • Share
  • Alternatief voor indexbeleggen
  • Lage kosten
  • Kies uit drie varianten

Actief of passief beleggen?

Bij beleggen in beleggingsfondsen kun je ervoor kiezen om je geld te steken in een actief beheerd fonds of in een passief fonds (een indexfonds). Bij een actief beheerd fonds kiest de fondsmanager hoe hij het geld verdeelt over verschillende bedrijven. Een indexfonds volgt een index (bijvoorbeeld de AEX index of de MSCI wereldindex). Gaat die index omhoog, dan stijgt het indexfonds evenveel mee.

Passief beleggen is vaak goedkoper

Waar de fondsmanager van een actief fonds veel tijd moet besteden aan het analyseren en kiezen van bedrijven om in te beleggen is dat voor een indexfonds veel minder: hij beperkt zich tot de bedrijven uit de index. Daardoor heeft een indexfonds vaak lagere kosten dan een actief fonds.

Overtuigd?

Indexbeleggen, maar dan beter

Beleggen met onze enhanced indexfondsen lijkt op indexbeleggen. Maar er is een belangrijk verschil: we gebruiken een speciaal door ons ontwikkeld computermodel dat aangeeft welke aandelen uit de index aantrekkelijker zijn dan andere. Vervolgens beleggen we iets meer in die aantrekkelijke aandelen en iets minder in de minder aantrekkelijke. Dat noemen we enhanced (verbeterd) indexbeleggen en zo proberen we de index te verslaan.

Liever alleen het resultaat van de index volgen?

Is het volgen van het resultaat van de index voldoende voor je? En wil je dat doen op een duurzame manier tegen lage kosten? Dan is het nieuwe Robeco QI Global Developed Sustainable Beta Equities Fund wellicht iets voor jou. Dit indexfonds probeert hetzelfde rendement te halen als de MSCI wereldindex, maar wel met extra aandacht voor duurzaamheid

Kies uit drie varianten

Bij Robeco kun je kiezen uit twee enhanced indexfondsen en een nieuwe, passievere variant. Ze beleggen alle drie wereldwijd in de ontwikkelde economieën. Afhankelijk van je wensen op duurzaamheidsgebied en of je dividend belangrijk vindt kun je deze indexfondsen toevoegen aan je portefeuille.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten