Innovatie voedt de wereld

Beleggingskans

Veel boeren vertrouwen al lang niet meer op hun eigen ervaring bij het bepalen van het ideale moment om te oogsten of te zaaien. De boerderij van de toekomst staat in het teken van slimme technologie en kunstmatige intelligentie. Met RobecoSAM Sustainable Food Equities beleg je wereldwijd in bedrijven die een cruciale rol spelen in onze voedselvoorziening.

RobecoSAM Sustainable Food

De boerderij van de toekomst staat in het teken van slimme technologie en kunstmatige intelligentie

  • Share
Duurzaam
RobecoSAM Sustainable Food Equities

Van productie en verwerking tot transport en verkoop: beleg wereldwijd in duurzame ondernemingen in de landbouwsector.

Koop dit fonds
  • Investeer in de technologische voedselrevolutie
  • Beleg wereldwijd in bedrijven in de hele voedingsketen
  • Profiteer van duurzame kansen in de voedingssector

Drones: leuk én nuttig

Voor veel mensen is een drone prachtig speelgoed. Voor boeren is vliegen met zo’n robot een nuttige bezigheid. Om snel te kunnen zien of gewassen minder goed groeien door watergebrek. Of om ongedierte op te sporen of gewassen te zaaien en te sproeien. Ook in andere opzichten neemt technologie het boerenbedrijf steeds meer over. Op sommige boerderijen schakelt kunstmatige intelligentie bijvoorbeeld al automatisch de sproei-installaties in als digitale bodemsensors aangeven dat het vochtgehalte in de grond te laag is.

Groeien zonder grond

De kans is groot dat we in de toekomst steeds meer gewassen eten die gekweekt zijn zonder dat er aarde aan te pas komt. Planten kunnen ook groeien in water of zelfs waterdamp, als daaraan voldoende voedingsstoffen zijn toegevoegd. Speciale groeiverlichting neemt de rol van de zon over. Zo kunnen meerdere gewassen boven elkaar worden geteeld. In New Jersey levert een grote binnenboerderij jaarlijks ruim een miljoen kilo groente. Het waterverbruik ligt 90% lager dan bij een normale boerderij. Dat dat geldt ook voor vervoerskosten: binnen een straal van enkele kilometers wonen miljoenen consumenten.

Technologische revolutie

De groeiende aandacht voor voeding gaat dit soort ontwikkelingen de komende jaren veel meer in de schijnwerpers zetten. De technologische revolutie op de boerderij is hard nodig. Het aantal wereldbewoners neemt in de periode tot 2050 met een derde toe, terwijl klimaatverandering ertoe leidt dat oogstopbrengsten onvoorspelbaarder worden door droogte of overvloedige regenval.

Nu inspelen op de kansen

RobecoSAM Sustainable Food belegt wereldwijd in bedrijven die een cruciale rol spelen in onze voedselvoorziening: van productie tot verwerking en van transport tot verkoop. Het fonds speelt daarmee in op actuele ontwikkelingen als demografische veranderingen en een schaarste aan hulpbronnen.

Technologische innovatie in de voedingsindustrie

  • Is noodzakelijk om de wereldbevolking te kunnen blijven voeden
  • Is mogelijk in de hele voedselketen
  • Biedt duurzame kansen voor beleggersGeselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten