Investeer in een gezonde toekomst

RobecoSAM Sustainable Healthy Living Fund

Gezonde toekomstverwachtingen voor beleggers

In een gezonde toekomst eten we gezondere voeding, doen we meer aan lichaamsbeweging en persoonlijke verzorging en profiteren we van innovatieve en effectieve gezondheidszorg. De gemiddelde consument is zich steeds meer bewust van de voordelen die dit heeft. In rijke, ontwikkelde landen zien we daarom dat consumenten bereid zijn om hier ook meer voor te betalen. We verwachten dat deze trend op de lange termijn ook in opkomende markten door gaat zetten. Dit leidt tot een groeiende vraag naar producten die bijdragen aan een gezonde levensstijl.

  • Share
  • Draag als belegger bij aan een gezonde toekomst
  • Beleg wereldwijd in innovatieve bedrijven
  • Gezondheid is een enorme potentiële groeimarkt

Ongezond leven, stijgende kosten

Overgewicht en obesitas bedreigen onze gezondheid. Gerelateerde ziekten zoals diabetes (type 2), hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en kanker vragen om lange en dure behandelingen. Met hard stijgende kosten voor gezondheidszorg tot gevolg, in de VS jaarlijks al zo’n $190 miljard. Ze kunnen zelfs stijgen met 48 tot 66 miljard per jaar (bron: Reuters, Lancet). Deze stijging is ook in andere landen aan de orde.

Liever voorkomen dan genezen

Vroege diagnoses en gerichte behandelmethoden kunnen bijdragen aan een effectievere behandeling van gezondheidsproblemen. Maar voorkomen is beter dan genezen. En ook goedkoper. Daarom zijn preventieve maatregelen zoals gezondere voeding en meer beweging efficiëntere manieren om de toekomstige kosten van gezondheidszorg laag te houden.

Groeikansen op de lange termijn

Deze trends inspireren ook een groeiend aantal mensen om gezonder te eten en meer te gaan bewegen. De sportparticipatie is de laatste tien jaar met 40 procent toegenomen. En dat betekent ook dat de wereldwijde sportmarkt sterk is gegroeid: van $282 miljard in 2005 naar $480-$620 miljard nu (bron: AT Kearney). Deze groei biedt beleggers op de langere termijn kans op aantrekkelijke rendementen.

Je belegt in innovatieve bedrijven in vier gebieden:

  • Voeding zoals biologische en natuurlijke producten en oplossingen voor voedselveiligheid en analyse.
  • Activiteit zoals fitnessapparatuur, sportschoenen en sportkleding.
  • Gezondheidszorg zoals innovatieve zorg voor chronische ziekten, diagnosemogelijkheden en preventie.
  • Persoonlijke verzorging zoals cosmetica, hygiëneproducten en voedingssupplementen.

Slim beleggen

Bij Robeco bepaal je zelf waarom je wilt beleggen, wanneer je resultaat wilt zien en hoeveel risico je wilt nemen. Beleggen doe je om een doel te bereiken, wanneer je dat doel wilt bereiken is bepalend hoe lang en met welk risico je een belegging aan kunt gaan. Hierbij geldt hoe meer rendement je wilt behalen, hoe hoger het risico je bereid moet zijn om te nemen. Des te langer je wilt beleggen, des te groter de kans dat je een aantrekkelijk rendement behaalt. Maar onthoudt dat je belegging ook in waarde kan dalen. Dus beleg alleen met geld dat je over hebt en zorg dat je buiten jouw beleggingen om een buffer hebt voor onverwachtse uitgaven.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten