Slim beleggen in schone energie

Beleggingskans

Voor de overgang van fossiele brandstoffen naar duurzame energie is meer nodig dan zonnepanelen en windparken. Goede opslag, distributie en beheer van energie zijn cruciaal. Met RobecoSAM Smart Energy beleg je in innovatieve bedrijven die slimme energietoepassingen ontwikkelen voor een schonere toekomst.

RobecoSAM Smart Energy

Slim beleggen in schone energie

  • Share
RobecoSAM Smart Energy Fund

Beleg in slimme energietoepassingen

Koop dit fonds
  • Investeren in duurzame energie
  • In slimme opwekking, opslag, distributie en beheer
  • Kies voor een fonds met goede resultaten

Enorme groeimarkt biedt kansen

Het wereldwijd energieverbruik neemt veel sterker toe dan de opwekking van duurzame energie. Om aan onze toekomstige energiebehoefte te kunnen voldoen zijn op korte termijn enorme investeringen noodzakelijk. Wereldwijd wordt er nu al voor bijna 300 miljard dollar in duurzame energie geïnvesteerd. Tot 2023 groeit die markt met ruim 40%. (Bron: Internationaal Energie Agentschap). En dat biedt kansen voor beleggers.

Schoon én slim

De kans bestaat dat we over tien tot twintig jaar volop goedkope energie hebben. Zonne- en windenergie kunnen al op prijs concurreren met fossiele brandstoffen. Maar daarmee zijn de energieproblemen nog niet de wereld uit. Hoe laten we bijvoorbeeld vliegtuigen op elektriciteit vliegen? En wat doen we als het bewolkt is, of nacht? Voor onze toekomstige energiebehoefte moeten we energie niet alleen schoon opwekken, maar er ook slimmer mee omgaan.

Innovatief

Bedrijven moeten op zoek naar slimmere energietoepassingen. Vooral voor betere opslag, transport en beheer van al die schone energie. Denk aan batterijen met een hogere opslagcapaciteit, verdere digitalisering en slimme netwerken. Deze oplossingen zorgen voor een betere afstemming tussen vraag en aanbod van energie. Want alleen zo kan de energieomslag echt worden gemaakt.

Speel in op de kansen

Met RobecoSAM Smart Energy kun je daaraan bijdragen. Je belegt in ongeveer 60 bedrijven in de energiesector. In producenten van zonnepanelen en windmolenbouwers. Maar ook in netwerkbeheerders, gasdistributiebedrijven en led-bedrijven. Stuk voor stuk bedrijven die bijdragen aan de schone energie van de toekomst.

De hernieuwbare energiebedrijven waarin het fonds belegde produceerden in 2019 157 gigawattuur elektriciteit. Gelijk aan het jaarlijkse verbruik van ruim 39.000 huishoudens. Dat scheelt ongeveer 96.800 ton CO2, evenveel als het van de weg halen van 37.000 auto's. Bron: RobecoSAM

Goede resultaten

De keuzes van de fondsmanager zorgen ervoor dat het fonds al sinds de start in 2012 goede resultaten laat zien (al bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst). Onafhankelijk fondsenbeoordelaar Morningstar beloont het fonds met hun maximale waardering van 5 sterren!

Robeco: expert in duurzaam beleggen

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor bedrijven, beleggers en consumenten. Bij Robeco zijn we er dan ook trots op dat we voor het zesde jaar op rij de hoogst mogelijke A+-score hebben ontvangen in het PRI-onderzoek naar duurzaam beleggen van de Verenigde Naties. Zo blijft Robeco ook in de toekomst vooroplopen richting een duurzamere wereld.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten