Stabieler beleggen in dynamische beurstijden

Beleggingskans

Robeco QI Global Conservative High Dividend Equities

Risico's verkleinen met behoud van rendement

Minder risico lopen met je belegging, zonder daarvoor op termijn rendement in te leveren. Het fonds Robeco Global Conservative High Dividend Equities laat al 10 jaar zien dat het kan. En dat het niet om toeval gaat. Dankzij de unieke aanpak zijn de aandelen in deze portefeuille minder aan grote koersschommelingen onderhevig dan andere, risicovollere aandelen. Daardoor zijn de resultaten stabieler.

  • Share
Robeco QI Global Conservative High Dividend Equities

Beleg in aandelen die minder gevoelig zijn voor koersschommelingen

Koop dit fonds
  • Wereldwijd beleggen in defensieve aandelen
  • Stabieler resultaat door minder schommelingen
  • Keert dividend uit

Minder risico, zelfde rendement

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Beleggers leren immers dat bij een hoog rendement een hoog risico hoort. Wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen risico en rendement levert echter een verrassend resultaat: je kunt risico’s verkleinen zonder op termijn aan rendement te verliezen. Uiteraard biedt dit geen garantie voor de toekomst; het betreft immers resultaten uit het verleden.

Hoe werkt stabieler beleggen?

De fondsmanager selecteert aandelen die een lage beweeglijkheid en een goed dividend combineren met een goed momentum. Dat laatste houdt in dat de bedrijven in dit fonds in een goede flow zitten. Daarbij hoeft het niet te gaan om aandelen van hippe bedrijven die in de schijnwerpers staan. Sterker nog: in de portefeuille zitten over het algemeen meer bescheiden fondsen.

Goede nachtrust

In dynamische beurstijden kan een minder offensieve manier van beleggen voor een goede nachtrust zorgen, je hoeft je namelijk minder druk te maken over extreme koersschommelingen. De fondsmanager kiest namelijk die aandelen die in een dalende markt minder verlies lijden dan andere aandelen. En dus een voorsprong hebben als de beurs weer herstelt.

Data, inzicht én ervaring

Onze strategie is gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek. Maar achter de modellen zit nog altijd de beleggingsexpert met een schat aan ervaring. Het model maakt de voorselectie maar de fondsmanager is verantwoordelijk voor de implementatie van deze posities in de portefeuille.

Slim beleggen

Bij Robeco bepaal je zelf waarom je wilt beleggen, wanneer je resultaat wilt zien en hoeveel risico je wilt nemen. Beleggen doe je om een doel te bereiken, wanneer je dat doel wilt bereiken is bepalend hoe lang en met welk risico je een belegging aan kunt gaan. Hierbij geldt hoe meer rendement je wilt behalen, hoe hoger het risico je bereid moet zijn om te nemen. Des te langer je wilt beleggen, des te groter de kans dat je een aantrekkelijk rendement behaalt. Maar onthoudt dat je belegging ook in waarde kan dalen. Dus beleg alleen met geld dat je over hebt en zorg dat je buiten jouw beleggingen om een buffer hebt voor onverwachtse uitgaven.

Geselecteerde fondsen

Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
2Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten