Stabieler beleggen in dynamische beurstijden

Beleggingskans

Minder risico lopen met je belegging, zonder daarvoor op termijn rendement in te leveren. Robeco’s Conservative fondsen laten zien dat het kan. En dat het niet om toeval gaat. Dankzij de unieke aanpak zijn de aandelen in deze portefeuilles minder aan grote koersschommelingen onderhevig dan andere, risicovollere aandelen. Daardoor zijn de resultaten stabieler.

Robeco’s Conservative fondsen

Stabieler beleggen in dynamische beurstijden

  • Share
  • Beleggen in defensieve aandelen
  • Dividenduitkerend
  • Keuze uit meerdere regio's

Minder risico, zelfde rendement

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Beleggers leren immers dat bij een hoog rendement een hoog risico hoort. Wetenschappelijk onderzoek naar de relatie tussen risico en rendement levert echter een verrassend resultaat: je kunt risico’s verkleinen zonder op termijn aan rendement te verliezen. Uiteraard biedt dit geen garantie voor de toekomst; het betreft immers resultaten uit het verleden.

Hoe werkt stabieler beleggen?

De fondsmanager selecteert aandelen die een lage beweeglijkheid en een goed dividend combineren met een goed momentum. Dat laatste houdt in dat de bedrijven in deze fondsen in een goede flow zitten. Daarbij hoeft het niet te gaan om aandelen van hippe bedrijven die in de schijnwerpers staan. Sterker nog: in de portefeuilles zitten over het algemeen meer bescheiden fondsen.

Defensief beleggen? Kies uit:

Goede nachtrust

In dynamische beurstijden kan een minder offensieve manier van beleggen voor een goede nachtrust zorgen, je hoeft je namelijk minder druk te maken over extreme koersschommelingen. De fondsmanager kiest namelijk die aandelen die in een dalende markt minder verlies lijden dan andere aandelen. En dus een voorsprong hebben als de beurs weer herstelt.

Data, inzicht én ervaring

Onze strategie is gebaseerd op gedegen wetenschappelijk onderzoek. Maar achter de modellen zit nog altijd de beleggingsexpert met een schat aan ervaring. Het model maakt de voorselectie maar de fondsmanager is verantwoordelijk voor het verwerken van deze posities in de portefeuilles.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten