Stralende toekomst voor slimme steden

Beleggingskans

Aan het verlichten van onze straten hangt een prijskaartje. De meer dan 600 miljoen straatlantaarns in de wereld verbruiken zo'n 20% van alle elektriciteit. En ze dragen aanzienlijk bij aan de opwarming van de aarde. Overstappen op ledverlichting maakt energie- en kostenbesparing mogelijk en biedt andere voordelen. Met RobecoSAM Smart Energy beleg je in innovatieve bedrijven die slimme energietoepassingen ontwikkelen.

RobecoSAM Smart Energy

Beleggen in innovatieve bedrijven die slimme energietoepassingen ontwikkelen

  • Share
RobecoSAM Smart Energy Fund

Beleg in slimme energietoepassingen

Koop dit fonds
  • Profiteren van de kansen die Ledverlichting biedt
  • Investeren in minder uitstoot en lagere kosten
  • Duurzame energie is een interessante groeimarkt

Flinke besparing op straatverlichting

Voor steden kan overstappen op straatverlichting met Light Emitting Diodes (led) een flinke kostenbesparing opleveren. 40% van de energierekening van een stad komt voor rekening van straatverlichting. Leds verbruiken minder stroom dan reguliere gloeilampen en ze gaan wel vier keer zo lang mee. Zo kunnen steden tot wel 90% besparen op verlichtingskosten.

Slimme netwerken

Ledverlichting biedt ook andere voordelen. Omdat leds technologisch geavanceerder zijn, kunnen ze worden gekoppeld aan een slim verlichtingsnetwerk. En kunnen de lampen aan- en uitgaan, afhankelijk van het verkeersaanbod. En ze kunnen helpen bij het opladen van elektrische auto's.

Enorme groeimarkt voor beleggers

Beleggen in energie-effici├źnte oplossingen is meer dan alleen het bouwen van slimme steden. De wereldwijde markt van slimme verlichting groeit als kool, blijkt uit een onderzoek door Global Market Insights. Het onderzoeksbureau verwacht dat de markt in 2024 wereldwijd 24 miljard dollar waard zal zijn, terwijl dat in 2017 nog 6 miljard dollar was. Dat biedt kansen voor beleggers.

Speel in op de kansen

Met RobecoSAM Smart Energy beleg je in innovatieve bedrijven die slimme energietoepassingen ontwikkelen. Zoals het ontwikkelen van geïntegreerde lednetwerken. Maar ook in duurzame energieopwekking en betere opslag van energie.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten