Voorbij de coronacrisis

Beleggingskans

Op dit moment zijn er belangrijkere dingen in de wereld dan beleggen. Toch is het de taak van fondsmanagers om vooruit te kijken naar hoe de wereld er na de lockdown uitziet. En op zoek te gaan naar kansen voor beleggers. Want nu al is duidelijk dat sommige industrieën permanent zullen veranderen. Met Robeco Global Consumer Trends beleg je onder meer in bedrijven die kunnen profiteren van een herstel van de coronacrisis.

Robeco Global Consumer Trends

Inspelen op herstel

  • Share
Robeco Global Consumer Trends

Lift mee op de kracht van sterke merken en profiteer van langdurige trends op de consumentenmarkt.

Koop dit fonds
  • Sorteer voor op de wereld na de lockdown
  • Beleg in één keer in 40-60 bekende merken
  • Kies voor een fonds met goede resultaten

Impact

De impact van de coronacrisis is groot. Zowel op ons persoonlijke leven als op de financiële markten. Bedrijven voelen de effecten van social distancing, lock downs en vraaguitval. Bijvoorbeeld in reizen en evenementen. Andere bedrijven maken nu juist een duidelijke sprong voorwaarts. Zo versnelt in veel segmenten de digitalisering alleen maar verder. Voor beleggers is nu de grote vraag hoe het economisch herstel er na de coronacrisis uit gaat zien. En dat biedt ook kansen.

Maaltijdbezorging

Online boodschappen en maaltijdbezorgdiensten kunnen langetermijnvoordeel hebben van de huidige malaise. Steeds meer restaurants melden zich aan, omdat bezorgen nog één van de weinige manieren is om omzet te genereren. En er komen meer gebruikers bij, die zich af en toe zichzelf willen verwennen met een lekkere, bezorgde maaltijd.

Videostreaming en conferencing

Ook gebieden als videostreaming en video conferencing zien waarschijnlijk een positieve invloed van het thuiswerken. Zeker video conferencing heeft tijdens de crisis een enorme vlucht genomen. De langetermijneffecten van social distancing zijn nog niet helemaal duidelijk, maar in de toekomst vragen mensen zich wellicht vaker af of een persoonlijke ontmoeting wel nodig is en of video conferencing niet een beter en duurzamer alternatief is.

Minder cash

Bij veel winkels is het in de huidige tijd niet mogelijk om met cashgeld te betalen. Virussen kunnen via papiergeld makkelijker verspreid worden en daarom wordt veel klanten geadviseerd om zoveel mogelijk contactloos via de telefoon of met betaalkaarten te betalen. Dit speelt bijvoorbeeld creditcardmaatschappijen in de kaart.

Kansen voor beleggers

Met Robeco Global Consumer Trends beleg je in een keer in 40-60 kwaliteitsbedrijven. In leveranciers van digitale infrastructuur, maaltijdbezorgers en videostreaming. Maar ook in creditcardmaatschappijen bijvoorbeeld. De fondsmanager positioneert de portefeuille continu zo, dat het fonds blijft inspelen op groeimarkten binnen de nieuwe economie.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten