Beleggingsmisvatting: Beleggen is eng

| Beleggen

Beleggen lijkt soms eng, omdat je van tevoren niet weet hoe je vermogen zich gaat ontwikkelen. Als je op een verstandige wijze met de risico’s omspringt, kan je echter uitzicht krijgen op een rendement dat mogelijk hoger ligt dan de spaarrente.

  • Share

Een belegger weet van tevoren niet hoe hoog zijn rendement uiteindelijk zal zijn. Het is dan ook alleen verstandig om met beleggen te beginnen als je bereid bent om risico te nemen en je een buffer hebt voor tegenvallers, zodat je je geld voor langere tijd kan missen. Zelfs als aan alle voorwaarden is voldaan, kan het eng aanvoelen om toch te beginnen met beleggen. Maar soms kan het heel erg de moeite lonen om je angst te overwinnen en het toch te doen, net als bijvoorbeeld bij het aanspreken van dat mooie meisje aan de bar. De ervaring leert dat de drempel om te gaan beleggen lager wordt naarmate je een beter beeld hebt van het risico dat je loopt. In het algemeen geldt: hoe hoger het neerwaarts risico van een belegging, des te hoger het verwachte rendement.

Wie het risico kent, bereikt meer

Er zijn verschillende manieren waarop je als belegger het risico kunt verkleinen. Je kunt bijvoorbeeld je geld spreiden over verschillende beleggingscategorieën zoals aandelen en obligaties. Dat is precies wat de specialisten van Robeco doen. Wil je gebruik maken van hun kennis zonder dat je zelf op zoek hoeft te gaan naar het meest veelbelovende aandeel? Robeco ONE belegt aan de hand van de door jouw gekozen fondsvariant. Benieuwd geworden naar Robeco ONE? Open je nu een rekening, dan ontvang je tijdelijk EUR 25 startgeld.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten