Beleggingsmisvatting: beleggen is het ontdekken van de volgende Apple of Google

| Beleggen

Wie als een van de eersten in Apple of Google belegde, had heel veel winst kunnen maken. Het is echter onmogelijk om van te voren te voorspellen welk aandeel gaat uitgroeien tot een beurslieveling.

  • Share

Het lijkt zo simpel: je zoekt naar een bedrijf met een ijzersterke marktpositie en een goede strategie. Dan koop je het aandeel en wacht je totdat je optimistische verwachtingen uitkomen en de beurskoers omhoog vliegt. In werkelijkheid lopen de zaken bijna altijd anders dan verwacht. Soms gooit een onverwachte gebeurtenis roet in het eten, zoals het dieselschandaal bij Volkswagen. Per saldo is de kans dat het je lukt om juist het ene aandeel te selecteren dat wel snel stijgt heel erg klein is.

Het geheim van goed beleggen: spreiden

De belangrijkste reden van het succes van goede beleggers ligt vooral in de wijze waarop ze zich beschermen tegen onnodige verliezen, in plaats van dat ze erin slagen om steeds het beste aandeel te selecteren. Ze beleggen in bedrijven uit verschillende sectoren en landen, waarmee ze voorkomen dat een onverwachte tegenvaller binnen één marktsegment leidt tot een groot verlies dat heel lastig of zelfs niet goedgemaakt kan worden. Dat is de reden waarom fondsbeheerders van Robeco in tientallen verschillende aandelen of obligaties beleggen. Ontdek waarom een brede spreiding niet ten koste hoeft te gaan van je rendement.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten