Beleggingsmisvatting: beleggen is moeilijk

| Beleggen

Je kunt beleggen zo makkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. De een kiest ervoor om zelf tijd en energie te investeren in zijn beleggingen, terwijl de ander liever zoveel mogelijk aan een expert overlaat.

  • Share

Het opbouwen van een evenwichtige beleggingsportefeuille met een balans tussen veelbelovende aandelen en veilige investeringen is een lastige klus. Bij sommige bedrijven zijn grote teams van beleggingsspecialisten daar op verschillende continenten dag en nacht mee bezig. Het goede nieuws is dat je als belegger niet alles zelf hoeft te doen. Je kunt ervoor kiezen om een (groot) deel van het werk over te laten aan specialisten; net zoals de een het heel erg leuk vindt om zelf aan zijn auto te sleutelen terwijl de ander zijn wagen liever naar een vakgarage brengt voor een onderhoudsbeurt.

Hoe makkelijk wil je het maken?

Als je niet de kennis of tijd hebt om zelf een selectie te maken uit alle beschikbare aandelen, obligaties en andere producten is het een optie om via een beleggingsfonds te beleggen. Het aanbod van Robeco bestaat uit tientallen verschillende fondsen die gericht zijn op bijvoorbeeld een specifieke regio, trend of marktsegment. Via Robeco PLUS kan je de fondsen kiezen waarvoor jij de beste kansen ziet. De fondsbeheerder doet de rest, zoals het samenstellen van een gespreide portefeuille en inspelen op veranderende marktomstandigheden. Wil je nog minder omkijken hebben naar je beleggingen? Dan is Robeco ONE mogelijk wat voor jou. De specialisten van Robeco beheren drie fondsvarianten waaruit je kunt kiezen. Kijk snel met de speciale keuzehulp-tool welke oplossing het beste aansluit bij jouw voorkeuren.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten