Beleggingsmisvatting: timing is heel belangrijk bij beleggen

| Beleggen

Er is geen enkele belegger die aandelen na een flinke daling precies op de bodem koopt en ze precies op de top weer verkoopt. Het is namelijk onmogelijk om de markt te timen. Met periodiek beleggen weet je zeker dat je niet met je hele vermogen op het verkeerde moment instapt.

  • Share

Beleggen vanuit de achteruitkijkspiegel is heel makkelijk. Je had in 2008 vlak voor het uitbreken van de financiƫle crisis alle aandelen moeten verkopen en een jaar later op de bodem van de markt weer moeten instappen. In werkelijkheid doen de meeste beleggers echter precies het omgekeerde. Op het moment dat de koersen stijgen, worden ze verleid door mooie rendementen op de beurs. Ze willen de boot niet missen. Maar na een felle koersdaling moet je wel heel sterk in je schoenen staan om meer te gaan beleggen in plaats van het zekere voor het onzekere te nemen en al je beleggingen te verkopen.

Periodiek beleggen

Beurskoersen laten zich niet voorspellen. Uit allerlei wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat beleggers die dat toch proberen, zich bijna altijd vooral onnodig hoge transactiekosten op de hals halen. Het ideale instapmoment kan alleen maar achteraf bepaald worden. Periodiek beleggen is een mooie oplossing als je wilt beginnen met beleggen zonder je zorgen te maken dat je op het verkeerde moment instapt. Bij Robeco kan je automatisch elke maand vanaf EUR 50 instappen. Er zijn geen aankoopkosten en periodiek beleggen is maandelijks aanpasbaar en opzegbaar. Ontdek hoe jij je financiƫle doelen kunt bereiken met maandbeleggen.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten