Beleggingsmisverstand: beleggen is eng

| Beleggen

Omdat je van tevoren niet weet hoe je vermogen zich gaat ontwikkelen, voelt beleggen misschien een beetje eng aan. Maar als je op een verstandige wijze met de risico’s omspringt, kan je uitzicht krijgen op een rendement dat mogelijk hoger ligt dan de spaarrente.

  • Share
Robeco ONE

Kies een van de vier Robeco ONE varianten en wij doen de rest

Ontdek Robeco ONE

Als belegger weet je van tevoren niet hoe hoog je rendement uiteindelijk zal zijn. Het is dan ook verstandig om alleen met beleggen te beginnen als je bereid bent om risico te nemen en je een buffer hebt voor tegenvallers, zodat je je geld voor langere tijd kan missen. En zelfs dan kan het eng aanvoelen om te beginnen met beleggen.

Angst overwinnen

Maar het kan heel erg de moeite lonen om je angst te overwinnen en toch te beginnen met beleggen. Net zoals het bijvoorbeeld even moed kost om dat mooie meisje of die leuke jongen aan te spreken. Dat kan het begin zijn van iets heel moois. De ervaring leert dat de drempel om te gaan beleggen lager wordt naarmate je een beter beeld hebt van het risico dat je loopt. In het algemeen geldt: hoe hoger het neerwaarts risico van een belegging, des te hoger het verwachte rendement.

Wie het risico kent, bereikt meer

Er zijn verschillende manieren waarop je als belegger het risico kunt verkleinen. Je kunt bijvoorbeeld je geld spreiden over verschillende beleggingscategorieën zoals aandelen en obligaties. Dat is precies wat de specialisten van Robeco ONE. Wil je gebruik maken van hun kennis zonder dat je zelf op zoek hoeft te gaan naar het meest veelbelovende aandeel? Robeco ONE belegt aan de hand van de door jouw gekozen fondsvariant: defensief, neutraal, offensief of duurzaam.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten