Betere gezondheid door slimme technologie

| Beleggen

Kunstmatige intelligentie helpt bij het vinden van nieuwe geneesmiddelen, terwijl operatierobots met grotere precisie werken dan een chirurg van vlees en bloed. Innovatieve technologie├źn zorgen niet alleen voor een hogere zorgkwaliteit, maar ook voor nieuwe beleggingskansen.

  • Share
Robeco Digital Innovations

Investeer in industriële innovatie. Beleg in succesvolle bedrijven die werken aan de industrie van de toekomst

Koop dit fonds

Goede zorg is mensenwerk. Dat zal ook na de Covid-19-pandemie zo blijven, maar technologie kan dat werk wel een stuk makkelijker maken. Het meest voor de hand liggende voorbeeld is de wijze waarop het traditionele bezoekje aan de huisarts wordt vervangen door een digitaal consult.

Net zoals online winkelen en maaltijdbezorging, heeft ook het virtuele doktersbezoek een enorme vlucht genomen in de periode na de virusuitbraak. Bij sommige huisartspraktijken in de Verenigde Staten, werd plotseling 50 tot zelfs 175 keer zoveel gebruik gemaakt van dit soort videoconsulten.

Het snijvlak van technologie en gezondheidszorg

Ook op andere vlakken zijn er grote veranderingen op het snijvlak van technologie en gezondheidszorg. Soms zelfs letterlijk: in 2019 werden wereldwijd meer dan 750.000 operaties uitgevoerd door robots. De huidige generatie operatierobots opereert preciezer dan menselijke chirurgen.

Hierdoor is het infectierisico iets kleiner en is de hersteltijd vaak korter. Complexe operaties blijven voorlopig mensenwerk, maar voor kleinere ingrepen wordt steeds vaker een robot ingezet. Nu gebeurt dat nog onder toezicht van een specialist van vlees en bloed, maar operatierobots leren steeds meer handelingen. Hierdoor kunnen ze in de toekomst steeds complexere operaties uitvoeren.

Robots als medicijnontwikkelaars

Bij de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen zijn robots minder zichtbaar dan in de operatiekamer, maar daarmee niet minder belangrijk. Verschillende farmaciebedrijven maken al gebruik van kunstmatige intelligentie en big data bij het ontwikkelen van nieuwe medicijnen.

Hiermee wordt het mogelijk om veel meer verbanden te leggen tussen chemische moleculen en ziektekenmerken, dan wanneer een menselijke onderzoeker dat met behulp van een computer doet. Begin 2020 zijn in Japan proeven begonnen met het eerste middel dat volledig door kunstmatige intelligentie is ontwikkeld.

Zie jij ook kansen in de technologische revolutie die zich nu in de zorgsector aftekent? Robeco Digital Innovations belegt in succesvolle bedrijven die werken aan de industrie van de toekomst: van chipfabrikanten tot robotbouwers en van softwarebedrijven tot elektronicamakers.

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten