Drie vragen over het bijwerken van gegevens

| Uw geld

Wij ontvangen de laatste tijd veel vragen en klachten over het bijwerken van gegevens. Bij Robeco zijn we ons ervan bewust dat het een lastig proces kan zijn. Graag vertellen we aan de hand van enkele vragen waarom dit nodig is en wat wij doen om het voor u makkelijker te maken.

  • Share

Waarom is het proces zo lastig?

Cybercriminelen worden steeds slimmer en actiever. Om het proces veilig te laten verlopen, maken we gebruik van speciale technologieën bij de identificatie. Die maken het voor anderen onmogelijk om zich voor u uit te geven door bijvoorbeeld een foto van u of uw identiteitsbewijs voor de camera te houden. “Het vervelende is dat die veiligheid boven de snelheid en handigheid van het identificatieproces gaat”, vertelt Michiel de Bakker, verantwoordelijk voor particuliere beleggers bij Robeco: “Aan de hand van al uw suggesties doen we ons best om het proces makkelijker te maken. Bovendien proberen we onze klanten zo goed mogelijk te helpen, onder meer met deze video over de werking van de Identificatieapp.”

Waarom wil Robeco zoveel van me weten?

Misschien is het u opgevallen dat we in sommige gevallen wat meer informatie van u nodig hebben dan bijvoorbeeld uw bank. Dat komt omdat banken vaak al op andere manieren deze informatie kunnen verzamelen. Bijvoorbeeld aan de hand van het salaris dat op uw rekening wordt gestort of van de afgeschreven hypotheekrente. Omdat de wetgeving van ons vraagt om uw klantdossier compleet te krijgen, is onze vragenlijst soms langer dan u van andere partijen gewend bent. Het spreekt voor zich dat de vragenlijst zo beknopt mogelijk is: we begrijpen hoe kostbaar uw tijd is. Bovendien gebruiken we deze informatie enkel om onze klanten beter te kennen en niet voor marketingdoeleinden.

Waarom is Robeco zo lastig bereikbaar?

We zijn ons ervan bewust dat het bijwerken van uw gegevens en het identificeren een lastig proces is dat soms vragen oproept. Uiteraard willen we uw vragen zo snel en zorgvuldig mogelijk beantwoorden. Door het grote aantal berichten dat we ontvangen gaat dit soms minder vlot dan u van ons gewend bent. Als u een vraag heeft, is het dan ook verstandig om eerst te kijken of deze ook voorkomt op ons overzicht van veel gestelde vragen. Het spreekt voor zich dat onze medewerkers hard hun best doen om al uw vragen goed te beantwoorden.

Gerelateerde onderwerpen

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten