Duurzaam verschil bij Robeco-boegbeeld

| Visie

Fondsbeheerder Jan Keuppens van Robeco Sustainable Global Stars Fund belegt wereldwijd in een kleine groep veelbelovende aandelen. Hij vertelt wat beleggers in 2020 van het fonds kunnen verwachten.

  • Share

Waarom verheug je je op beleggingsjaar 2020?

Keuppens: “Ik vind het vooral leuk om vooruit te kijken naar hoe de aandacht voor duurzaam beleggen ons ook in het nieuwe jaar kan helpen om een goed rendement te halen. In 2017, 2018 en 2019 lag het rendement van ons fonds ruim boven het marktgemiddelde. Uit eigen onderzoek blijkt dat een vijfde van dat verschil te danken was aan de aandacht die we binnen onze strategie hebben voor duurzaamheid. Uiteraard is er geen garantie dat we ook in de toekomst zo goed presteren. Maar ik reken erop dat we ook in de toekomst voordeel hebben van de duurzame insteek van ons beleggingsbeleid.”

Wat zou een gunstig scenario zijn voor Robeco Sustainable Global Stars Equities?

Keuppens: “We hebben niet heel veel oog voor het economische klimaat. Als echte beleggers gaan we op zoek naar bedrijven waarvan de goede vooruitzichten nog niet voldoende in de beurskoers tot uitdrukking komen. Met die aanpak streven we er altijd naar om veelbelovende aandelen te vinden. Hoewel dat er in een positief beursklimaat vaak wel meer zijn dan tijdens mindere beurstijden.”

En hoe ziet een ongunstig scenario eruit?

Keuppens: “Het fonds belegt in 30 tot 40 bedrijven die zich onderscheiden door een hoge winstgevendheid en een duurzame bedrijfsvoering. Het voordeel van een vrij kleine portefeuille is dat we al met een paar goede keuzes een mooi resultaat kunnen boeken. Een ongunstig scenario is dan dat we een of twee mindere aandelen selecteren, wat invloed heeft op ons fondsrendement.”

Robeco Sustainable Global Stars Equities Fund

Wereldwijd beleggen in Nederlands oudste beleggingsfonds

Koop dit fonds

Robeco Sustainable Global Stars Equities is een fonds voor beleggers die…

Keuppens: “Een degelijk fundament zoeken voor hun beleggingsportefeuille. We beleggen wereldwijd en kunnen onder verschillende omstandigheden uit de voeten. In positieve beurstijden presteert Robeco Sustainable Global Stars vaak goed. En als het even minder gaat, lag het fondsrendement in het verleden meestal hoger dan het beursgemiddelde. Dat zag je bijvoorbeeld ook in het laatste kwartaal van 2018, toen het beurssentiment plotseling omsloeg.”

Geselecteerde fondsen

Er zijn nog geen fondsen geselecteerd. Ga naar de Fondsselector en voeg uw fondsen toe.
Rendement & risico
Morningstar

Je fondsen hebben een risico 7 of minder

Klik op de link
"Toon risicometer" voor het risico per fonds.

Verberg selectie Bekijk selectie
0Geselecteerde fondsen

Geselecteerde fondsen

Hier vind je jouw geselecteerde fondsen. Bekijk jouw selectie en koop je fondsen eenvoudig aan.

Sluiten